מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוקפו של הסכם עבודה וזכויות עובד מכוחו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בין כך ובין כך, משהוסדרה הזכות לשכר בגין עבודה על בסיס חוזי, וכל עוד עומד החוזה בתוקפו, התביעה לשכר העבודה אמורה להיות מכוחו, ואין היא יכולה להיות מכוחם של דיני עשיית עושר ולא במשפט.
ויפים דבריו של בית המשפט: "הינה איפוא, ברגיל, העדרו של הסכם שכר טירחה אין בו משום אות וסימן לכך שהשרות ניתן חינם. אדרבה, רואים בצדדים כאילו הסכימו ביניהם שבתמורה לשירות יקבל עורך-הדין את השכר הראוי ". בנסיבות המקרה, בחרתי לפסוק לתובע שכר טירחה מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט.
...
לאחר שבחנתי את הראיות והעדויות, אני סבורה כי הנתבע היה חלק מן המערכת היחסים החוזית.
לאור האמור אני דוחה את טענתם של הנתבעים לעניין זה. זכותו של התובע לשכר טרחה בפסק הדין שניתן בע"א 6290/18 ‏‏ עזבון טמירה פינצ'וק ז"ל נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ (2.5.21), דן כבוד השופט גרוסקופף בשני המקורות הנורמטיביים שעל פיהם עשויה לקום לעורך דין, זכות לקבל שכר עבור פועלו.
אני סבורה שניתן לכמת את החלק של הכנת הבקשה והגשתה סכום של 6000 ₪, בצירוף מע"מ. באשר לדרישת התובע לתשלום של 500 ₪ בגין אימות נוטריוני להסכם הממון – הנתבעים לא העלו כל גרסה לעניין זה. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפי הטענה, התובעת היא חברה ונבחרת בנתבעת, והוראות החוקה מהוות הסכם בינה ובין הנתבעת; סעיף 105 לחוקה מהוה הסכם בוררות, ומכוחו הסמכות לידון בתביעה, לרבות בכל הקשור בתנאי העסקתה במעמד נבחר-שכיר, נתונה לבית הדין הפנימי של הנתבעת.
לפי הטענה, שאלת נסיבות סיום העבודה, זכות העובד לשימוע לפני פיטורים, עילת התביעה מכוח חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, סוגיית ההתעמרות במקום העבודה והזכאות לפצויי הלנת פצויי פיטורים, הן כולן זכויות קוגנטיות מכוח החוק או הפסיקה.
אנו ערים לפסיקותיו של בית הדין הארצי לעבודה שלפיהן אין תוקף לתניית בוררות שמשמעותה היא העברת הכרעה בדבר זכויות קוגנטיות למוסד בוררות.
סוף דבר: נוכח קיומו של הסכם בוררות מחייב בין הצדדים, דין התביעה להדחות מחמת אי מיצוי ההליכים הפנימיים ברשות השיפוט של הנתבעת.
...
אולם, לטעמנו, דרכה של התובעת לפנות לבית הדין פתוחה, ככל שתמצא לנכון, וזאת לאחר מיצוי ההליכים הפנימיים בפני בית הדין של הנתבעת.
סוף דבר: נוכח קיומו של הסכם בוררות מחייב בין הצדדים, דין התביעה להידחות מחמת אי מיצוי ההליכים הפנימיים ברשות השיפוט של הנתבעת.
אשר על כן, אנו מורים על סילוק התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

העובד זכאי לפצויי פיטורים במועד בו הסתיימו יחסי העבודה בפועל גם מכח סיום תוקפו של חוזה ההעסקה לתקופה קצובה.
...
דין התביעה ברכיב זה להידחות בהיעדר סמכות עניינית.
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים: כהפרשי שכר וגמול בגין עבודה בשעות נוספות סך 30,625.3 ₪; בגין פיצוי פיטורים סך 27,825 ₪; בפיצוי חלף הפקדות מעסיק לגמל סך 20,800 ₪; בגין דמי הבראה סך 7,379 ₪; בגין שכר עבודה לחודשים 6/20 – 7/20 סך 6,476 ₪; בגין מענק שנתי סך 7,680 ₪; בגין דמי כלכלה סך 6,400 ₪; בגין פדיון חופשה שנתית סך 10,716 ₪ בגין דמי חגים סך 4,487 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 3 לחוק הבוררות, תשכ"ח-1968 (להלן – חוק הבוררות) קובע כי "אין תוקף להסכם בוררות בענין שאינו יכול לשמש נושא להסכם בין הצדדים". בהתאם להלכה הפסוקה, זכויות המוקנות לעובד מכוח משפט העבודה המגן אינן ניתנות לויתור ולכן אין להעבירן להכרעת בורר כי אם לבררן במסגרת בתי הדין לעבודה (בר"ע (ארצי) 575/09 מועדון הכדורגל הפועל ירושלים – שוויג (15.12.09)).
המבקשת טענה בכתב הגנתה כי היא הודיעה למשיב 1 על סיום ההעסקה בקבוצה בשל היצטברות עבירות משמעת והפרה יסודית של ההסכם בין הצדדים.
...
סוף דבר בשל מכלול השיקולים שפורטו בהחלטה, הן בהיבט הערכת סיכויי התביעה והן בהיבט מאזן הנוחות, לא מצאנו כי אלה נוטים לטובת המבקשת ועל כן איננו נעתרות לבקשה לעיכוב הליכי הבוררות.
הואיל והבקשה נדחתה לגופה, לא מצאנו להכריע במסגרתה בבקשת המשיב 5 לסילוק על הסף של ההליך וזו תדון במסגרת ההליך העיקרי, ככל שנידרש לכך.
אשר למשיב 4, משתגובתו הוגשה באיחור, ללא קבלת רשותו של בית הדין, לא מצאנו אף לפסוק הוצאות לזכותו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

נוסף על מבחנים אלה, יידרש בית הדין בבואו להכריע בשאלת זהות המעסיק, גם לבחינת עניינים אלה: מיהו "הצד השני" של חוזה העבודה, ב"חצרו" של מי מבוצעת העבודה; מיהו המשתמש בעבודה; ומי מממן את שכרו של העובד.
בע"ע 478-09 יצחק חסידים – עירית ירושלים (מיום 13.1.2011) קבע בית הדין הארצי כי אין עוד תוקף לחזקה שנקבעה בהילכת כפר רות, אולם הוא הותיר על כנה את דרך הבדיקה המהותית שהותוותה בהילכת כפר רות כאשר הדגיש, כי זהות המעסיק תקבע על יסוד היתקשרות אותנטית ולגיטימית עם קבלן משנה, תוך איבחנה ממקרה שבו קיים הסדר פקטבי, שמטרתו להיתחמק ממחויבות המעסיק, תוך ניסיון להסוות את יחסי העבודה ופגיעה בזכויות העובד.
הלכה פסוקה היא כי עובד חודשי אינו זכאי לתשלום נפרד של דמי חגים אלא לתמורה בגין עבודתו בימי החג, ככל שעבד שכן: "התשלום עבור חגים, מכח ההסכם הקבוצי, הנו תשלום המגיע לעובד עקב עבודתו, ולא עבור עבודתו, באשר הנחה היא שאין העובד עובד ביום חג.
...
יצוין, כי בכל הנוגע לעבודה בימי החג שבגינם זכאי היה התובע לקבל תמורה נוספת ככל שעבד, הרי שכמפורט לעיל, התובע לא פירט ולא הוכיח את ימי החג שבהם עבד ועל כן אין מקום לפסיקת תשלום נוסף בגין עבודה בימי חג. אחרית דבר  על יסוד כל האמור, ישלמו הנתבעות 1, 2 ו-5, ביחד ולחוד, לתובע כדלקמן: פיצויי פיטורים בסך של 19,085 ₪.
התביעות לתשלום גמול מנוחה שבועית, פדיון חופשה ודמי חגים – נדחות.
התביעה כנגד הנתבעים 3, 4, 6, ו-7 - נדחית זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו