בסיכומיה התובעת תולה את כל יהבה לקבלת תביעתה ותיקון צו הירושה בטענתה לפיה תצהיר ההסתלקות מטעם אלמנת המנוח לטובת יהודה, נעדר תוקף משפטי, וזאת לאור שורה של פגמים צורניים שנפלו בו.
טיבה, מהותה ומשקלה הלכאורי של "העובדה החדשה" - הפגמים בתצהיר ההסתלקות
כפי שציינתי קודם לכן, במסגרת ישיבת קדם המשפט הראשונה הציג ב"כ הנתבעת 1 תצהיר הסתלקות מטעם אלמנת המנוח מחלקה בעזבון לטובת יהודה, כמו גם ייפוי כוח בלתי חוזר עליו חתמה אלמנת המנוח ובמסגרת ייפתה את כוחו של עוה"ד נביאי להעברת כל חלקה בעזבון בעלה המנוח לבנה יהודה.
ראשית, כפי שציינתי לעיל, כבר בכתב ההגנה לתביעת התובעת לתיקון צו הירושה שהוגשה ביום 4.12.16 נטען באופן ברור ומפורש כי למיטב ידיעתם של יורשי יהודה ז"ל, אלמנת המנוח חתמה על תצהיר הסתלקות מחלקה בעזבון המנוח לטובת יהודה וכי "בשל הזמן הרב שחלף ופטירתו של אביהם, יהודה חי ז"ל, לא עלה בידי המשיבים לאתר עד לרגע זה את תצהיר ההסתלקות עליו חתמה אשת המנוח, אך הם ימשיכו לנסות ולאתרו וכאמור פנו למזכירות בית המשפט בבקשה לעיין בתיק בית המשפט". (ס' 24 לכתב ההגנה).
כזכור, במסגרת הבקשה לצוו ירושה אחר עיזבון המנוח (שהוגשה, כזכור, ע"י אם התובעת באמצעות עוה"ד נביאי) הוגשו מלכתחילה שלושה תצהירי הסתלקות לטובת יהודה – מטעמם של נורולה, לוטפולה וטובה חי. אחד מאותם תצהירי הסתלקות, זה שנערך ע"י טובה (שאף היא גרה בחו"ל באותה העת), אושר בדיוק באותו האופן בו אושר תצהיר ההסתלקות מטעם אלמנת המנוח, באמצעות הרב דוד שופט.
בנסיבות אלו נותרנו, אם כן, רק עם טענות התובעת באשר לפגמים צורניים שנפלו בתצהיר אלמנת המנוח, כשלטענת התובעת המסמך כלל אינו תצהיר, כנדרש לפי תקנה 16(ב) לתקנות הירושה, תשנ"ח-1998, לאור החסרים הקיימים בו: הגורם המאמת , שאינו עו"ד וממילא אינו מוסמך לאמת חתימה על תצהיר בארה"ב; העדר חותמת אפוסטיל, ועוד.
...
טענות הגנה נוספות
לאור מסקנתי כי לא עלה בידי התובעת להצביע על כל מרמה-הונאה-הטעייה מצד יהודה שיכולה להוות טעם לתיקון צו הירושה שניתן אחר עזבון המנוח (וזאת בהנחה שהתובעת לא זנחה טענה זאת בסיכומיה); לאחר ששוכנעתי בדבר האותנטיות של תצהיר ההסתלקות וכי לא עלה בידי התובעת להוכיח כי זה ניתן ע"י אלמנת המנוח בהיעדר גמירת דעת מצדה; ולאחר שגם בטענות התובעת באשר בפגמים הצורניים שמצאה בתצהיר ההסתלקות מטעם אלמנת המנוח לא מצאתי כי יכולות לעלות כדי "עובדה חדשה" שהיה בכוחה כדי לגרום לבית המשפט המחוזי לתת צו ירושה שונה, וזאת לאור המצב החוקי והוראות התקנות הרלוונטיות באותה העת – הרי שדין תביעת התובעת להידחות, מבלי שימצא צורך להידרש לטענות הגנה נוספות להדיפת התביעה שהועלו תוך כדי ההליך.
סוף דבר
התובענה נדחית.
לנוכח התוצאה, בהתחשב בקיומם של חמשה דיונים, התארכות ההליך (שתחילתו כאמור בחודש אוגוסט 2016) שנבעה במידה רבה מהתנהלות התובעת (שהגישה את התביעה לערכאה לא נכונה וכשהצדדים הנכונים להליך צורפו רק בשלבים מתקדמים) אני מורה כי התובעת תשלם לנתבעת 1 את הוצאות ההליך ושכר טרחת עורך דינה בסך של 50,000 ₪.