בע"א 46/11 ויטה פרי הגליל (החדשה) בע"מ נ' עו"ד חנית נוב, כונסת נכסים (3.11.2013) יישב בית המשפט במידת מה בין הילכת קולומבו לבין להילכת קדוחי הצפון תוך שקבע כי:
"סבורני כי הפער בין שתי ההלכות אינו כה גדול כפי שנהוג לעיתים להציגו. הילכת קדוחי הצפון אכן ביטלה את ההבחנה הדיכוטומית שנקבעה בהילכת קולומבו בין עסקת קונסיגנציה 'אמיתית' לבין עיסקאות מכר אחרות שכוללות תניית שימור בעלות ושנעדרות סממנים מובהקים של עסקת קונסיגנציה. עם זאת, בהילכת קדוחי הצפון לא נקבע כי כל תניית שימור בעלות שתופיע בדרך כזו או אחרת בעסקת מכר תיחשב באופן 'אוטומאטי' כתקפה ללא בחינה קונקרטית, ובודאי שלא נקבע כי עיסקאות כאלה יחמקו תמיד מ'רשתו' של סעיף 2(ב) לחוק המישכון. כל שנקבע הוא שהטוען לשימור בעלות לא יידרש להוכיח שמדובר דוקא בעסקת קונסיגנציה 'אמתית' על מנת לשכנע את בית המשפט ליתן תוקף לתניית שימור הבעלות, והוא יוכל להוכיח שמדובר בעיסקה לגיטימית והגיונית מבחינה כלכלית ועסקית ושלא מדובר במישכון מוסווה. בכך יש, לטעמי, כדי לצמצם באופן ניכר את הפער הנטען בין שתי ההלכות'. (בפיסקה 27 לפסק הדין).
להשלמת התמונה יצוין כי בפסק הדין בעיניין ויטה נקבעו שני מבחני משנה לבחינת הלגיטימיות של תניית שימור בעלות בעסקת ספק-לקוח.
האחד, עיגונה של תניית שימור הבעלות בממכר בכתב, לפחות עת מדובר במערכת יחסים מסחרית ארוכת טווח; השני, חיוב המוכר, הטוען לשימור בעלות בממכר, להוכיח כי "מעבר להעלאת תניית שימור בעלות על הכתב הוא גם הפעיל מנגנונים פראקטיים של פקוח ושליטה המעידים על בעלותו הנמשכת בנכס לאורך זמן".
לסיכום ההלכות ראו גם פסק הדין שניתן בפרק (ת"א) 58138-06-13 עו"ד איתן ארז, מנהל מיוחד של חברת סיוון תכשיטים בע"מ (בפרוק) נ' כונס נכסים רישמי תל אביב (15.11.2014):
"מהמקובץ עולה כי קיימת איבחנה בין עסקת קונסיגנציה אמתית, לפיה הבעלות בסחורה של הסיטוני תועבר רק לאחר שהסחורה תמכר על ידי הקמעונאי, לבין עסקה שביסודה תניית שימור בעלות, ועל פיה הבעלות בסחורה תועבר לקמעונאי רק לאחר שהלה ישלם את מלוא תמורתה. כאשר העסקה בין הצדדים היא עסקה מן הסוג הראשון, קרי עסקה קונסיגנציה 'מובהקת', הרי שגם לפי הילכת קולמבו, קל חומר לפי פס"ד קדוחי הצפון ופס"ד ויטה, תוכר בעלותו של הסיטוני בסחורה שנמסרה בגדרי עסקה זו. לעומת זאת, אם ההסדר בין הצדדים הוא מסוג של תניית שימור בעלות בסחורה עד שתמורתה תשולם, הרי שזכות הבעלות של הסיטוני בסחורה שנמסרה תחת הסדר כזה תוכר, בכפוף לכללים שנקבעו בפס"ד קדוחי הצפון, ובפס"ד ויטה. במילים אחרות, אכן פס"ד קדוחי הצפון ביטל את הצורך של נושה להוכיח 'קונסיגנציה אמתית' על מנת שתוכר זכות הבעלות שלו בסחורה, וכיום, די בכך שאותו נושה יוכיח כי תניית שימור הבעלות, לפיה העביר סחורה ללקוח, עומדת במבחנים שנקבעו בפסק דין קדוחי הצפון ובפסק דין ויטה. ברי עם זאת כי באותם מקרים בהם הוכח כי הסחורה שבמחלוקת הועברה במסגרת עסקת קונסיגנציה אמתית, הרי שזכות הבעלות של הסיטוני בסחורה תקפה אף לפי הילכת קולומבו, ואין עוד צורך ביישום שאר המבחנים שנקבעו בפסיקה.
...
ת.א (מחוזי מרכז) 28744-09/10 Allianz versicherungs-AG, מנורה מבטחים חברה לביטוח בע"מ נ' ערן פולק, יהלומי קישוט, ד'קור יהלומים בע"מ ואח' (3.8.2014)
מכל מקום, איני מוצאת צורך להכריע בשאלה אם הנתבעת היא 'מוסד' (ועל כן צברי החשבונות הם "רשומה מוסדית"), משום שאף אם לא ניתן לראות בנתבעת מוסד, כהגדרתו בסעיף 35 לפקודה, יש לדחות את הבקשה ולקבל את צברי החשבונות כראיה לאמיתות תוכנם, משום שהוגשו באמצעות עד הרשאי להגישם".
אף לא נטענה כל טענה כנגד הכרטסת ותוקף הרישומים בה.
אשר על כן, אני קובעת כי התובעת לא הוכיחה כי הנתבעת חבה לה כספים בגין סחורה שמכרה וממילא לא הוכיחה את גובהו של חוב זה.
ה – סופו של דבר
אשר על כן, התביעה נדחית במלואה.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאותיה בסך 2,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.