עתירה לביטול החלטת וועדת השגה לפי החוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט – 1959 (להלן: "המשיבה" ו-"החוק", בהתאמה) מיום 3.05.22, לפיה נדחתה טענת העותרת כי במועד החלטת משיבה 2, ביום 26.07.21, לבטל את כתב האישור במסלול "מפונים" שניתן לה, היא הייתה מוסמכת להאריך את כתב האישור, וכן נדחתה הטענה כי משיבה 2 השתהתה במתן החלטה להארכת כתב האישור.
בהמשך לכך, במסגרת תיקון לעתירה, נתבקש גם להורות למשיבה להאריך את כתב האישור או להמציא בידה כתבי אישור חדשים, כך שהעותרת תחזיק בידה כתב אישור בתוקף ותהא זכאית למענקים מכוח החוק.
בהתאם לחוק, הזכאות לקבל מענק פוקעת בכל מקרה בחלוף חמש שנים מהמועד בו ניתן כתב אישור (ראו: בג"ץ 5557/13 עוף עוז (שיווק) בע"מ נ' מנהל מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה (18.12.17)), ובמקרה זה כאמור, ניתן להאריך, מנימוקים מיוחדים שיירשמו לתקופה של 12 חודשים נוספים בלבד, מתום מועד ביצוע התכנית ולא מיום הגשת הבקשה.
...
לא זו בלבד שלא ניתן לקבוע כי מדובר בשיהוי קיצוני, ולא זו בלבד, שההמתנה לקבלת תשובת משיבה 2, לא אמורה להקפיא את המשך עבודות העותרת עד לקבלת המענה, והעובדות מלמדות כי העותרת לא התקדמה במהלך תקופה זו, אלא שגם אם ניתן היה מענה בו ביום שהוגשה בו תגובת העותרת, הרי שלא היה מקום להיעתר לבקשה, שהיא כאמור, מתן ארכה של כשנתיים וחצי מעבר לתקופה המקסימלית האפשרית לפי הדין.
באשר לטענות בדבר הטעיית העותרת בכך שהיא נדרשת להמלצת משיבה 4 על אף היותה ב"מסלול ירוק", מקובלת עלי עמדת המשיבות, כי טענת העותרת לקשר בין דיון בוועדת העסקאות ברמ"י ב"מסלול ירוק" לעניין המלצת משיבה 4 או המענקים ממשיבה 2, לא הוכחה, ולא נפל אפוא, כל פגם מצד הרשות בעניין זה. בהקשר זה גם נטען בצדק, כי לאחר שהקרקע הוקצתה לעותרת בתחילה על בסיס המלצת משיבה 4, רמ"י הייתה רשאית לדרוש המלצה להארכת הסכם ההקצאה, ומשיבה 4 רשאית הייתה להעביר את התייחסותה.
בשים לב לכל האמור, העתירה נדחית.