מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוקף והפרת הסכם שכירות משנה מותנה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

במענה, ביום 20.3.17, נשלח מכתב ב"כ התובעת, בו צוין, בין היתר, כי נחתם הסכם שכירות משנה תקף בין הצדדים, וכי חרף האמור, ההסכם הופר על ידי הנתבעת עת לא נשאה בתשלום דמי השכירות וההוצאות בהתאם להסכם.
בסעיף 29 לחוק החוזים נקבע כי: "היה חוזה מותנה והתנאי לא נתקיים תוך התקופה שנקבעה לכך, ובאין תקופה כזאת - תוך זמן סביר מכריתת החוזה, הרי אם היה זה תנאי מתלה - מתבטל החוזה, ואם תנאי מפסיק - מתבטלת ההתנאה". משנקבע כי כניסתו לתוקף של הסכם שכירות המשנה, מותנית בקבלת אישור הבעלים תוך 14 ימים מעת חתימתו, ושעה שהסכם שכירות המשנה נחתם ביום 5.1.17, הרי שהאישור אמור היה להנתן עד ליום 19.1.17.
...
בהינתן האמור, אני קובעת כי לא הוכח מתן אישור הבעלים להסכם שכירות המשנה תוך 14 ימים מעת חתימתו, ונוכח האמור, התנאי המתלה לא התקיים, והסכם שכירות המשנה התבטל.
מעבר לצורך ולמען הסדר הטוב, אוסיף, כי ממילא לא שוכנעתי כי התובעת הוכיחה את ראש הנזק הנתבע בגין דמי שכירות כולל מע"מ, שלשיטתה מסתכמים בסך של 50,544 ₪.
בשים לב למכלול האמור, ומשקבעתי כי הסכם שכירות המשנה התבטל, אני דוחה את התביעה ואת התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ההסכם הראשון כולל תנאי מתלה הקבוע בסעיף 7 להסכם, ולפיו תוקפו וביצועו של ההסכם מותנה באישור התכנית החדשה למתן תוקף לא יאוחר מ-72 חודשים ממועד חתימת ההסכם הראשון, והמושב התחייב באותו סעיף לפעול ולעשות כל פעולה נידרשת כמיטב יכולתו לצורך אישור התכנית החדשה במועד.
אך בדיעבד התברר כי המושב היתקשר עם המשיבה בהסכם שכירות ארוך טווח, המתייחס למיתחם כולו, והמשיבה ביצעה עבודות שפוץ וחלוקת המבנים לצורך השכרתם בשכירות משנה, ובכך הפרה את ההסכם הראשון שנכרת עם המבקשת.
לגופו של עניין טען המשיב כי בהסכם הראשון נקבע כי בתקופת הביניים למשיב זכות להשכיר מבנים, מבלי שננקבו גבולות או תנאים להשכרה זו. הוא הוסיף כי ההסכם בין המושב למבקשת צופה פני עתיד ויכנס לתוקף רק לאחר קבלת אישורי הרשויות השונות, הצפויים להיתקבל בעוד שנים רבות, כאשר הצדדים עצמם העריכו שהתקופה תארך לא פחות משבע שנים, וכי בהסכם הראשון נקבע במפורש שהמשיב זכאי להשכיר את המבנים ללא כל הגבלה.
...
המבקשת הקדישה חלק ניכר מכתב הבקשה גם לקשר ולהתכתבות שהיתה בין הצדדים בנסיון לברר את העובדות, אולם מאחר שבסופו של דבר אין מחלוקת בין הצדדים על ההתקשרות בין המושב למשיבה, אין צורך להידרש לעניין זה. באשר לשיקולים במתן צו מניעה טוענת המבקשת כי העובדות שפירטה מקימות עילת תביעה ומצביעות על חיוניות הסעד על מנת לשמור על המצב הקיים ולמנוע מצבים בלתי הפיכים העלולים לסכל את ביצוע פסק הדין.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות, ושמעתי את הצדדים, אני סבורה שיש לדחות את הבקשה מטעמים אלו: ראשית, הבקשה הוגשה בשיהוי ניכר ודי בעובדה זו כדי להביא לדחייתה.
גם בחינת השיקולים לגופו של עניין מביאה למסקנה שיש לדחות את הבקשה: מבחינת סיכויי התביעה – ההסכם הראשון וההסכם השני אינם מצויים בסתירה מובהקת זה לזה, שכן האחד הוא חוזה יזמות לטווח רחוק והשני חוזה שכירות לטווח קרוב יחסית, כשהאופציה שניתנה בו לטווח הרחוק תלויה בתוצאות ההסכם הראשון.
המשיבה העלתה גם טענת סמכות, אולם לנוכח התוצאה אליה הגעתי אין צורך להידרש לה. לנוכח כל האמור אני דוחה את הבקשה לסעדים זמניים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במקרים מתאימים, מיסמך יכול לגלם הן התראה והן הודעת ביטול (הודעת ביטול מותנית).
אי קיום חיובי הסכם שכירות המשנה בתקופה שבה הסכם השכירות הראשי היה בתוקף (בנגוד לעמדת בעלי הנכס), היוה הפרה של הסכם שכירות המשנה.
...
לעניין הדיון כאן די לומר כי היה על התובע נטל להוכיח כי האחריות לשאת במלוא התשלומים עבור הכשרת הבנייה הייתה של ונציה (תהא אשר תהא המסקנה אותה הוא אולי מבקש להסיק מכך).
לא שוכנעתי בדבר.
התביעה שכנגד כלפי הנתבע שכנגד 3 (סמי) נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בשלהי חודש ינואר 2017 שלחו התובעים מכתב התראה לנתבעים במסגרתו טענו כי הפרו את תנאי ההסכמים שנערכו איתם בכך שהשכירו את המקום בשכירות משנה לצד שלישי חצוני, בנגוד למצג אשר על יסודו ניתנה להם הזכות להשכרת משנה מלכתחילה, היינו כי מדובר בעיניין טכני שנועד לאפשר לנתבע 1 פעילות בשותפות.
יש להניח כי ההסכמה בכתב משקפת את כוונת הצדדים ומשעה שנחתמה, הנטל להוכיח כי גובשה הסכמה אחרת, או כי מדובר בהסכמה מותנית אשר גובשה על יסוד מצג שוא רובצת לפתחם של התובעים.
הגם שאין בנימוק זה להוות עילה לפינוי המושכר, יש לכך נפקות להמשך תקופת השכירות ולכן, על הנתבעים להציג פוליסה עדכנית ובתוקף עד תום תקופת השכירות, העומדת בתנאי ההסכם בין הצדדים, שאז לא יוחזק עניין זה כהפרה.
...
הנתבעים סבורים כי דין התביעה להידחות.
דין הטענה במישור זה לדחייה.
סוף דבר, אני מורה כדלקמן – תקופת השכירות תקוצר ותסתיים ביום 15.6.2019 .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המחלוקת בין הצדדים עוסקת רק בטענות הערייה כי התובעות הפרו את הסכם החכירה בשתיים; השכרת הנכס בשכירות משנה לשם הפעלת בית קפה; והעברת זכויות החכירה לפסגות על פי הסכם פסגות.
עוד נטען כי הסכם פסגות היה הסכם על תנאי, כלומר תוקפו היה מותנה באישורה של הערייה כנדרש לפי סעיף 14 לחוזה החכירה.
החוק מבחין בין הפרה יסודית של ההסכם, שאז מוקנה לנפגע הכוח לבטל את ההסכם מיידית (סעיף 7(א) לחוק התרופות), לבין מקרה של הפרה שאינה יסודית, שאז כוח הביטול מותנה במתן ארכה למפר לתיקון ההפרה (סעיף 7(ב) לחוק התרופות).
...
דיון והכרעה כפי שיפורט להלן, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל וכי אין להכיר בתוקפה של הודעת הביטול.
סוף דבר בשים לב לכל האמור ומאחר שלא הוכח כי התובעות הפרו את הסכם החכירה באופן המקים לעירייה עילה לביטולו, יש לקבל את התביעה.
בהתאם, אני קובע כי הודעת הביטול שנשלחה ביום 21/6/2020 אינה תקפה ואין בה כדי לבטל את הסכם החכירה שבין התובעות לעירייה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו