מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוקף הודעת התפטרות בעל פה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ברצוני לציין כי לא התפטרתי מהעבודה לא בעל פה ולא בכתב, הנני בביתי בעקבות מחלה שעליה הודעתי לחני מזכירת מנהל בית הורים על שם ז. מוזס ביום ד' 13.2.13 בשעות הבוקר.
התובעת הבהירה סמוך מאוד לאחר מכן כי לא הייתה לה גמירות הדעת הנדרשת למתן הודעת התפטרות תקפה, בכך שהמציאה אישור מחלה ובמכתבה למר גולן מיום 13.2.13, ולא היה מקום לכך שהנתבעת תתייחס לתובעת כאל מי שהתפטרה, אך "לפנים משורת הדין" נעשים ניסיונות כדי למצוא לה תפקיד.
...
אין חולק על כך שהתובעת הייתה נסערת בפגישה זו. אנו מקבלים את עדותם של ה"ה גולן וברמן כי התובעת אמרה שהיא מתפטרת מעבודתה בבית מוזס ויצאה מן החדר בצעקות ואמרה לעובדים אחרים בבית מוזס שהיא מתפטרת (כך העיד גם מר דראר ג'רבי מטעם הנתבעת).
סוף דבר התביעות לפיצוי בגין הפרשות לגמל בחסר ולהפרשי פיצויי פיטורים נדחות.
מתקבלת חלקית תביעת התובעת לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
הנתבעת תשלם לתובעת סך 26,500 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהיתחשב בכך, גם אם אין לתת תוקף לכתב הויתור (והחברה אף לא ניסתה לטעון אחרת), לא שוכנענו כי בנסיבות המקרה ניתן לראות בתשלום זה כויתור מצד החברה על זכותה לקזז חלף הודעה מוקדמת מתשלומים אחרים המגיעים לעובד, בנסיבות בהן העובד הגיש תביעה (כך שסברת החברה על גמר ההיתחשבנות התבררה כמוטעית) וככל שאכן לא נתן הודעה מוקדמת כנדרש בדין.
בתצהירו ציין באופן כוללני כי "בסוף חודש מאי 2016 הודעתי לנתבעת, כי בכוונתי להתפטר בשל אי תשלום זכויותיי ובזאת מסרתי לנתבעת הודעה מוקדמת כדין. כעבור חודש הודעתי בפני הנתבעת כי בהתאם להודעה הנני עוזב את מקום העבודה ובתגובה התבקשתי לחתום על מיסמך התפטרות" (סעיף 4, מבלי שציין דבר על העידר יכולת לקרוא או להבין את האמור במכתב ההתפטרות שכאמור נכתב גם בערבית; מבלי לציין למי מסר את ההודעה; מבלי לציין מועדים מדויקים, כאשר יום עבודתו האחרון היה 19.6.16 וממילא גם לפי גרסה זו לא עבר חודש מ"סוף חודש מאי"; וכאשר לא ברור מניסוח הדברים אם אכן נתן הודעת התפטרות בעל פה בסוף חודש מאי או שמא התראה שיתפטר בעתיד ככל שלא יקבל את זכויותיו).
...
סוף דבר טרם סיום נבהיר כי לא נשמט מעינינו כי כנגד החברה הוגשו תביעות נוספות מטעם פועלי בניין שחלקם עבדו לכאורה במקביל לעובד, כאשר לגבי חלק מרכיבי התביעה נקבעו באותן תביעות קביעות עובדתיות אחרות (וכדוגמא - לעניין האש"ל, לעניין היקפי ההפסקות, לעניין שעת תחילת העבודה ועוד).
גם אם קיימת אי נוחות מסוימת מעצם כך שמותבים שונים הגיעו לקביעות עובדתיות שונות, זו תוצאה שלעיתים אין מנוס ממנה בהתחשב בכך שכל תביעה נוהלה בפני מותב אחר אשר בפניו העידו, ולו בחלקם, עדים אחרים והוצגו ראיות אחרות.
נוכח כל האמור לעיל, ערעור החברה מתקבל בחלקו ביחס לדמי החגים וביחס לקיזוז חלף הודעה מוקדמת.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען בתביעתו שהוא עבד אצל הנתבעת, בשיווק של מכשירי טלפון סלולרי (מחברת פלאפון תיקשורת בע"מ) החל מיום 19.12.11 ועד לכניסה לתוקף של הודעת ההתפטרות, ביום 2.6.12.
בתום שמיעת ההוכחות נשמעו סיכומים בעל פה והתיק הועבר להכרעתנו.
...
לכן, אנו קובעים כי התובע עבד בהיקף של יום עבודה מלא, ולכן הוא זכאי לשכר מינימום לחודש, בסך 4,100 ₪.
אשר לפיצוי בגין "עגמת נפש" נקבע בעניין דב"ע נג/3-99, משרד החינוך - מצגר, פד"ע כו 563: "בעוד שלערכאה השיפוטית הדנה בפיצוי על נזקי ממון אין שיקול דעת בדבר עצם הפיצוי ושעורו וכל אימת שאלה הוכחו בפניה זכאי הנפגע לפיצוי על מלא נזקיו, מוקנה שיקול דעת לערכאה השיפוטית שעה שהיא דנה בנזק בלתי ממוני - והיא רשאית (אך אינה חייבת) לפסוק פיצוי בגינו, בשיעור שייראה לה בנסיבות המקרה". לא מתקיימות בענייננו הנסיבות החריגות המצדיקות לחייב את הנתבעת בגין פיצוי על עגמת נפש ולכן, דין רכיב תביעה זה להידחות.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו דוחים את תביעת התובע, על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א-2001 (להלן: "החוק"), אין נפקות להודעת התפטרות בעל פה ולכן, הודעת ההתפטרות קמה ועומדת עם מתן הודעה בכתב: "2. (א) מעסיק המבקש לפטר עובד ייתן לו הודעה מוקדמת לפיטורים, לפי הוראות חוק זה.
(ב) עובד המבקש להתפטר מעבודתו ייתן למעסיקו הודעה מוקדמת להתפטרות, לפי הוראות חוק זה. (ג) הודעה כאמור בסעיף זה תנתן בכתב ותציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים או ההתפטרות, לפי הענין, והכל בהתאם להוראות חוק זה."
...
משלתובע לא ניתנה הודעה על תנאי העסקה בשפתו, הננו מחייבים את הנתבעת בסך 2,000 ₪.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 2,000 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪ והוצאות משפט בסך 200 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 15.1.22 ניתנה החלטת בית הדין שקבעה כי נוכח הסכמת המשיב ועל יסוד הסכמת הביניים שקבלה תוקף של החלטה עוד ביום 6.12.21 על הכונס להעביר לעיון שני הצדדים את העתקי כל הודעות הדוא"ל המקצועיות שהתבקשו על ידי המבקשת.
ברם מדובר במסמכים שיצאו לאחר מסירת הודעת ההתפטרות בעל פה. טענתה הנגדית של החברה לפיה מכתב ההתפטרות המאוחר משקף חוסר אותנטיות ונימסר רק לאחר הפצרות חוזרות ונישנות לקבלו, נתמכת בהודעות ווטספ מגורמים שונים בחברה, אשר ביקשו מהמשיב להעביר את מכתב ההתפטרות.
...
סבורים אנו כי השתתת כל הוצאות המבקשת על המשיב בשלב זה, מקל וחומר בנסיבות הספציפיות של הגבלת העיסוק, אינו מידתי.
לאחר ששקלנו את הדברים מצאנו לקבוע כי המשיב יישא בשלב זה בהוצאות המבקשת בסך 25,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד המצאת ההחלטה.
אולם לא מצאנו מקום להטיל על המשיב, בין השאר, נוכח מצבו התעסוקתי בשלב זה, בסכום שנדרש על ידי הכונס אלא בסכום של 7,000 ₪ בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו