מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוספת שכר עבור שעות נוספות מעבר לשעה התשיעית

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עבור כל שעה נוספת מעבר לכך – תוספת בשיעור 50% (חמישים אחוז) על השכר המשולב.
גדר המחלוקת להלן הסוגיות המתעוררות בהליך זה: האם יש לכלול את תוספת המשמרות בבסיס השכר הרגיל לחישוב גמול עבור עבודה בשעות נוספות; עבודה במשמרת ערב – מהי השעה ממנה העובד זכאי לתשלום גמול שעות נוספות (לאחר 7 שעות או לאחר 8.5 שעות עבודה); עבודה במשמרת ערב – מה שיעור תוספת המשמרת (45% או 25%), ומאיזו שעה יש לשלם את התוספת; קזוז זמן הפסקה במשמרת לילה; זכאות העובד לתוספת ותק; זכאות העובד להפרש עבור הפקדות מעסיק לקרן פנסיה.
בית הדין הארצי הוסיף ועמד על הוראת סעיף 18 לחוק שעות עבודה ומנוחה, וקבע: "מעמדת המוצא של החוק מגיעים איפוא למסקנה זאת: רצון המחוקק הוא שבעד כל אחת משתי השעות הנוספות הראשונות- השעה השמינית והשעה התשיעית, בערב חג ובעבודת לילה, ישולם לעובד שכר גדול ב-25% מ'השכר הרגיל' המשתלם לו בעד שעות שקדמו לאותן שעות נוספות ו'השכר הרגיל' כולל כל התוספות היינו גם תוספת משמרות" (שם, בעמ' 429.
...
לטענת הנתבעת, שכר הבסיס עליו יש לחשב גמול שעות נוספות הוא "השכר המשולב" כהגדרתו בהסכם הקיבוצי, והגדרה זו הינה רשימה סגורה של רכיבי שכר, כאשר רכיב "תוספת משמרת" אינה נכלל בה. הכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים ובהתאם להלכה הפסוקה בסוגיה זו, אני סבורה כי יש לכלול את תוספת המשמרות בבסיס השכר הרגיל לצורך חישוב גמול העבודה בשעות נוספות.
אי לכך, נדחית התביעה לתשלום הפרשים עבור הפקדות מעסיק לקרן פנסיה.
סוף דבר התביעה לתשלום הפרשי שכר מתקבלת בהתאם לעקרונות שפורטו בסעיפים 31 ו- 32 לעיל.
התביעה לתשלום תוספת ותק והפרשים בגין הפקדות לקרן פנסיה – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה עמד על הוראת סעיף 18 לחוק שעות עבודה ומנוחה, ופסק: "מעמדת המוצא של החוק מגיעים איפוא למסקנה זאת: רצון המחוקק הוא שבעד כל אחת משתי השעות הנוספות הראשונות - השעה השמינית והשעה התשיעית, בערב חג ובעבודת לילה, ישולם לעובד שכר גדול ב-25% מ'השכר הרגיל' המשתלם לו בעד שעות שקדמו לאותן שעות נוספות ו'השכר הרגיל' כולל כל התוספות היינו גם תוספת משמרות" (שם, בעמ' 429) (ההדגשה הוספה – א.ר.).
המסקנה המתבקשת מן האמור היא שעבור כל שעה נוספת שיעבדה התובעת מעבר ל-7 שעות במשמרת לילה באמצע שבוע (לרבות במקרים בהם התארכה משמרת הלילה מעבר ל-8 שעות), ישולם לה גמול עבודה בשעות נוספות: בעד שתי השעות הנוספות הראשונות שיעבדה לאחר 7 השעות הראשונות, בשווי 125% מהשכר השעתי במשמרת לילה, היינו השכר כולל התוספת בשיעור 50% ובסה"כ 175% (175% = 25% + 150%) מהשכר השעתי.
...
בנסיבות אלו, אנו קובעים כי שעות משמרת לילה בתקופה בה תפקדה התובעת כמנהלת אגף הן בגדר שעות כוננות ולא שעות עבודה.
אשר על כן, אין למנות את שעות הכוננות/שעות משמרת הלילה כשעות עבודה לצורך חישוב שעות העבודה וגמול שעות נוספות והתביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: א. הפרשי שכר בגין עבודה בשעות נוספות במשמרת לילה 8,661 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לתביעה לגמול עבודה בשעות נוספות - לגבי רכיב זה, הנתבעת טענה כי מדובר בהרחבת חזית, כיוון שהתובעת לא העלתה בכתב התביעה כל טענה בנושא זה ויש להבחין בין דרישת התובעת לקבלת תשלום עבור שעות העבודה העולות על 50% משרה, לבין טענתה החדשה בדבר זכאות לקבלת תשלום עבור שעות נוספות המחושבות לפי חוק שעות עבודה ומנוחה (סעיף 6.6 לסיכומי הנתבעת).
בהיבט זה, ניתן לראות את התביעה החלופית, להפרשי שכר, כנכללת בתביעה לשכר בגין שעות עודפות, גם אם לא פורטה במפורש בכתב התביעה (שהרי בעוד שבגין שעות עודפות העובד זכאי לשכרו הרגיל, בגין עבודה בשעות נוספות העובד זכאי גם לתוספת שכר (125% או 150%)).
התובעת הגישה תחשיב (נספח 22 לתצהיר התובעת), לפיו סכמה את כל ה"ש"נ גלובאליות" על פי דוחות הנוכחות החלקיים שהוצגו על ידי הנתבעת (מחודש אפריל 2014 ועד לחודש נובמבר 2017), בהפחתת שעות "חוסר" במהלך תקופה זו. בהתאם לתחשיב, התובעת זכאית לשכר בגין 216 שעות עבודה עודפות, אשר לא שולמו לה, מעבר לשעה התשיעית, ובממוצע 4.9 שעות עודפות חודשיות.
...
אשר על כן, התביעה לפיצויים לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965, נדחית.
הנתבעת טענה שיש לדחות את התביעה ברכיב זה, כיוון שהתובעת הייתה מודעת לתנאי העסקתה והיעדרו של חוזה כתוב לא פגע בזכויותיה.
סוף דבר - התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: הפרשי פיצויי פיטורים בסך 139,969 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.2018 ועד התשלום בפועל; הפרשים בגין תמורת הודעה מוקדמת בסך 30,740 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.2018 ועד התשלום בפועל; הפרשי פדיון חופשה בסך 13,119 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.2018 ועד התשלום בפועל; הפרשי שכר בסך 13,821 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.9.2015) ועד התשלום בפועל; פיצויים לפי סעיף 5 לחוק הודעה לעובד חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 בסך 5,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

] כאן המקום לציין, כי הנתבעת מסרה מספר גרסאות גם ביחס למספר השעות הנוספות שבגינן שילמה לתובע שכר במסגרת ה"שכר הכולל" המוסכם לטענתה, כדלקמן: בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי התובע עבד במתכונת של 8 שעות עבודה ו-3/4 שעה הפסקה, וכי מעבר לשעות אלו התובע תוגמל בפרמיות אשר שיקפו נאמנה את תוספת השכר עבור עבודתו בשעות נוספות[footnoteRef:52].
אשר לטענות הקזוז שהעלתה הנתבעת, נציין, כי אין מקום לקזז את הפרמיות ששולמו עבור שעות עבודה מעבר ל-11 שעות עבודה, אשר אינן חופפות ככלל לשעות שבגינן פסקנו שעל הנתבעת לשלם לתובע גמול שעות נוספות (מהשעה התשיעית עד השעה האחת-עשרה).
...
סוף דבר התביעה לתשלום גמול שעות נוספות מתקבלת בחלקה, באופן שהנתבעת תשלם לתובע הפרשי גמול שעות נוספות בסכום של 132,981 ₪.
התביעה לתשלום פדיון חופשה במסגרת הליך זה בלבד – נדחית.
הנתבעת תשלם בתוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק דין זה, את הוצאות התובע בסכום של 3,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו