הצדדים חולקים בית משותף הכולל שתי יחידות דיור, חצר משותפת וגג עליון.
נטען כי השמוש שהמשיבה עשתה בזכויות הבנייה המשותפות גרם לנזקים הבאים: הפחתת ערך דירתם (ולעניין זה מדגישים שהצהרת המשיבה כי לא תעתור לזכויות בניה נוספות איננה משנה את הנזק שניגרם); מניעת ניצול עתידי של זכויות בנייה בקומת הקרקע בהתאם ל"תכנית הרובעים"; והפחתת אינטרס המשיבה לממש זכויות בניה נוספות בבניין, מהסיבה כי כל בניה נוספת תחייב ביצוע תיקונים כדי להכשיר את תוספת הבלתי-חוקית, או אף הריסתה.
ודוקו: כחלק מהדיון בעתירה לצוו ההריסה קבע בית המשפט כי "אין כל תועלת ממשית בצידה [בצד העתירה לצוו הריסה], שהרי המשיבה הצהירה שלא תעתור לזכויות בניה נוספות בגין אותו השטח שניבנה ללא היתר, מה גם שלא הוכח קיומן של זכויות בניה נוספות בנות מימוש שתוספת הבניה מונעת את מימושן" (הכרעת בית המשפט המחוזי, פס' 13).
...
] מונחת לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב (ע"א 22414-11-18; כב' השופטים י' שבח, ש' שוחט ו-י' אטדגי) אשר במסגרתו נדחה הערעור שהגישו המבקשים על פסק דינו של בית המשפט השלום בתל אביב (ת"א 5041-03-11; כב' השופט ע' יריב).
ודוקו, אף בבקשת רשות הערעור עצמה נטען כי "יישום עקרונות פס"ד רוקר דווקא מוביל למסקנה, כי אין מנוס ממתן צו ההריסה [ההדגשה לא במקור]" (פס' 26, שם).
אף הטענה השנייה דינה להידחות.
סוף דבר, הבקשה נדחית.