אעתיק כאן את הסעיף 34:
"נמכר נכס נד על ידי מי שעוסק במכירת נכסים מסוגו של הממכר והמכירה היתה במהלך הרגיל של עסקיו, עוברת הבעלות לקונה נקיה מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת בממכר, אף אם המוכר לא היה בעל הממכר או לא היה זכאי להעבירו כאמור, ובלבד שהקונה קנה וקבל אותו לחזקתו בתום-לב".
מערער קנה את המכונית מאת הסוחר בעל המגרש, שהוא המשיב הראשון לערעור זה, בתמורה ראויה.
המשיבה השנייה טענה, שהמערער לא הוכיח את תום-לבו, מפני שלא בדק לפני קניית המכונית את הרישום במשרד הרשוי.
מצד אחד ניתן אולי ללמוד מע"א 716/72 בעמ' 715, כי קונה של מכונית, שאינו בודק את הרישום במשרד הרשוי, כדרכו של קונה זהיר, כאילו עוצם עיניו מלראות את האמת, העולה מן הרישום, וע-כן נפגם תום-לבו בקנייה.
את רישיון הרכב מסר לסוחרי הרכב, שמכרו את הרכב לקונה בתום-לב, על סמך שטר המכר ורישיון הרכב שהוצגו לפניו.
...
פירוש ההצהרה הזאת הוא, שרואים את הרוכש, המערער שלנו, כמסכים לכך שהבעלות ברכב תעבור אליו רק עם רישום שמו כבעל הרכב ברישומיה של רשות הרישוי; ומאחר שאי-אפשר לבצע את שינוי הרישום בגלל העיקול, הרובץ על המכונית, ממילא נדחית העברת הבעלות אל המערער עד להסרת העיקול.
אבל, במה דברים אמורים: כאשר לא הותנה, כמו כאן, שהעברת הבעלות אל הקונה נדחית למועד יותר מאוחר, כשהיא מותנית באישורו של צד שלישי, כי התנאה כזאת נוגדת את עצם הרעיון, המונח ביסודה של תקנת השוק, שהבעלות עוברת מיד עם קשירת עיסקת המכר, כנהוג בכל קנייה בשוק.
כך נאמר בסעיף 33 של החוק שלפיו:
"הבעלות בממכר עוברת לקונה במסירתו, אם לא הסכימו הצדדים על מועד אחר או על דרך אחרת להעברת הבעלות".
במקרה דנן מעיד שטר המכר, כפי שראינו, שאכן הסכים המערער, שהעברת הבעלות תדחה למועד אחר, דהיינו, עד לשינוי הרישום של הבעלות, וממילא מותנית העברת הבעלות בתנאי, שרשות הרישוי תוכל לבצע את שינוי הרישום; ומכיוון שהרשות מנועה מלעשות כן בשל העיקול, הרובץ על הנכס, המסקנה היא, שהמערער אינו זכאי-לפי תנאיו של הסכם המכר-לקבל את הבעלות ברכב, כל עוד רובץ העיקול עליו.