זאת ועוד, טענה מעין זו שמעלה המשיב נדחתה על ידי ביהמ"ש בת.א. (שלום רחובות) 1784/03 תשלובת מפעלי פלדה מאוחדים בע"מ ואח' נ' גולדהמר אלכסנדר (טרם פורסם) שם נאמר בנוגע לאי העלאת טענת ההתיישנות מצידה של הנתבעת כדלקמן:
"נכון הוא כי אין במכתבי ב"כ הנתבעת התייחסות לעניין טענת ההתיישנות או אזהרה כי הוא מתכוון להעלותה, אולם אין דרישה כזו לא בחוק ההתיישנות ולא בפסיקה על פיו. העלאת טענת היתיישנות בכתב ההגנה די בה כדי לעמוד בדרישת העלאת הטענה בהזדמנות הראשונה".
על המבקשת אמנם חלות חובות תום לב מוגברות בהיותה רשות מנהלית ואולם גם המלומד ירון אליאס בספרו דיני ביטוח, פרק ב', הוצאת בורסי, תשס"ב-2002, עמ' 748-746, הסבור כי קיימת למבטח חובה להזהיר את המבוטח מפני היתיישנות תביעתו מגביל חובה זו למקרים המתאימים בלבד ואף מציין בעמ' 748-747 כי עמדתו אינה מתיישבת עם עמדת בתי המשפט אשר מפסיקתם עולה כי ניהול משא ומתן לפשרה, חילופי מסמכים בין הצדדים במסגרת משא ומתן, תשלום סכומי ביניים, המתנה משותפת של הצדדים לקביעת נכות על ידי המוסד לביטוח לאומי וכיו"ב אינה עוצרת את מירוץ ההתיישנות.
ובאשר לטענת ההתיישנות המועלית על ידי הרשות ראוי לצטט מדבריה של כב' השופטת ארבל בע"א 5964/03 עזבון המנוח אדוארד ארידור ז"ל נ' עיריית פתח תקוה, תק-על 2006(1), 2149, עמ' 2178:
"אכן, הימנעותה של רשות ציבורית מלשלם לאזרח את אשר היא חבה לו, תוך הסתמכות על טענה פרוצדוראלית, אינה מתיישבת, על פניה, עם עקרון ההגינות שהרשות מחוייבת בו או עם עיקרון שלטון החוק לו היא כפופה. מסיבות אלו, קרוב להניח, קבע היועץ המשפטי לממשלה (כתוארו אז) ח' כהן, הנחיה לפיה לא תעלה המדינה טענת ההתיישנות ללא אישורו של היועץ המשפטי לממשלה. הנחיה זו משלה בכיפה משך שנים ולאחרונה עברה שינויים, אולם גם היום, במקרים רבים נמנעת המדינה מלהעלות טענה של היתיישנות, כפי שציין בא כוח היועץ המשפטי לממשלה במסמך עמדה שהגיש במסגרת הליך זה".
ובהמשך:
"זאת ועוד. חובתה של הרשות כלפי הנפקע עומדת לצד חובתה הכללית של הרשות כנאמנה וכשלוחה של הציבור כולו. מקובל, כי מחובתו של נאמן לטעון כל טענה אפשרית לטובת שולחו. הדברים הבאים, שנאמרו על ידי המלומד מאגי (McGee) בהקשר אחר, נכונים במידה רבה גם לענייננו:
...
בנוסף טוענת המבקשת כי דין התביעה להדחות על הסף גם בשל העובדה כי ההודעה בדבר הארוע לא נימסרה כנדרש על פי סעיף 5א(2) לחוק הנזיקין האזרחיים (אחריות המדינה), תשי"ב-1952, המחייב מסירת ההודעה תוך 60 ימים מיום המעשה.
לסיכום:
תביעת המשיב שהוגשה בתאריך 6/12/05 התיישנה.
סבורני כי לא היתה כל מניעה שהמשיב יגיש תביעתו בזמן ובמהלך תקופת ההתיישנות כדין.
לאור מכלול השיקולים המפורטים לעיל, הנני דוחה בזאת את תביעת המבקש ללא צו להוצאות.