עוד מפנה בית הדין לדברי כב' המשנה לנשיאה (כתוארו אז) השופט א' ברק בע"פ 4405/94 מדינת ישראל נ' עבד אלגני, פ"ד מח(5) 191 (להלן: "עניין אלגני"), בעמ' 192: "אלימות פיסית כלפי תלמיד אסורה היא. מלקות מכות ומשיכות אוזניים – אין מקומן בבית הספר. חדר הכיתה הוא מקום הוראה ולא זירת אלימות. גופו של תלמיד ונפשו אינם הפקר, כבודו כאדם נפגע אם מפעילים נגדו אלימות פיסית".
בנוסף הפנה בית הדין להוראת סעיף 10 בחוק זכויות התלמיד, התשס"א-2000: "כל תלמיד זכאי לכך שהמשמעת במוסד החינוך תונהג באופן ההולם את כבוד האדם ובכלל זה הוא זכאי שלא יינקטו כלפיו אמצעי משמעת גופניים או משפילים".
בית הדין הוסיף, שהסניגור אישר בטיעונו כי: "יכול להיות שהתנהגותה לא הייתה עדינה ... השתמשה קצת בכוח כדי להדוף". בית הדין הוסיף, שחומרת מעשיה של המערערת מתחדדת נוכח מעמדה כעובדת הוראה.
המשיבה הוסיפה, שבעניין חוטה לא הייתה פציעה של התלמיד ולא היה צורך בטיפול רפואי עקב התקיפה (במובחן מענייננו).
באשר לטענת המערערת, שהיא לא התכוונה לפגוע במתלונן, אלא נהגה באופן בוגר ואחראי משהגנה על התלמידים המתקוטטים, וכמו כן טענתה שבדין הפלילי, לא הוטל עליה קלון, חוזרת המשיבה על-כך, שבסופו של יום הודתה המערערת בעבירת התקיפה המיוחסת לה, וכי לפי סעיף 61ג של החוק, הממצאים והמסקנות שבהליך הפלילי ייראו אותם כמוכחים בפני בית הדין, ולכן אין המערערת רשאית לטעון שהתקיפה בה הורשעה בהליך הפלילי אינה כפי שמייחסת לה המשיבה בהליך המשמעתי.
בעניינינו, עולה מעיון בכתב-האישום המתוקן, כמו גם בעובדות שפורטו בתובענה המשמעתית שהוגשה כנגד המערערת, שהארוע היתרחש לאחר שהתלמיד אמר למערערת במהלך השעור בכיתה, שלמתלונן יש מסמרים, ואזי שאל המתלונן את התלמיד, מדוע אמר את הדברים למערערת, קם ממקום מושבו, החל ללכת לקדמת הכיתה, והגיע סמוך לשולחנו של התלמיד שישב בספסל הקידמי.
...
באשר לסעיף 17(3) של החוק טען התובע, שנסיבות המקרה מצביעות על התנהגות בלתי הולמת של המערערת, וזאת תוך כדי מילוי תפקידה, ונוכח כל האמור ביקש לדחות את טענותיו של הסנגור.
בשים לב לכל המפורט לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, לפיה יש לקבל את ערעור המערערת על גזר הדין, לבטל את אמצעי המשמעת של פיטורים ופסילת המערערת משירות המדינה (לרבות משרד החינוך) למשך שנתיים, ולתקן את גזר הדין של בית הדין כפי שאורה להלן.
לסיכום:
אני דוחה את הערעור על הכרעת הדין כך שהרשעת המערערת בעבירות לפי סעיפים 17(1), 17(2), 17(3) ו-17(6) של החוק – בעינה עומדת.
אני מקבל את הערעור על גזר הדין, ובמקום אמצעי המשמעת שקבע בית הדין, יבואו אמצעי המשמעת הבאים:
(1) נזיפה חמורה.