מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תובענה למתן חשבונות בגין חשבון נאמנות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע הוא תאגיד בנקאי אשר אצלו נוהל החשבון בגינו הוגש ההליך הראשון (להלן: "התובע" או "הבנק"), ואשר אצלו נוהל החשבון נשוא תיק זה. ביום 10.10.96 הגיש הבנק תביעה כנגד התובעת על סך של 302,411 ₪ לאחר שהחשבון שניהלה אצלו ניכנס ליתרת חובה.
טענות התובעת נידונו כבר בשלוש ערכאות ונדחו, כך שהפסיקתא שנחתמה על ידי כבוד השופט תמיר מיום 14.2.18 היא פסיקתא חלוטה שניתנה לאחר שנשקלו כל טענות התובעת בתביעה זו. חשבון הנאמנות שנוהל על ידי ב"כ הבנק וב"כ החברה ניפתח עקב הסכמות אליהן הגיעו הצדדים במסגרת הליך ערעור שהגישה התובעת על ההחלטה שלא לבטל את העיקול שהוטל על המחזיק.
...
אינני מקבלת את הטענה שבמקרה הנדון סכום הכספים שהופקדו היה משתנה , לו היו הכספים מופקדים בלשכת ההוצאה לפועל, רק החלוקה שלו בין קרן לריבית והצמדה הייתה משתנית, כך שהסכום שניתן היה לקזז מסכום החוב היה זהה.
במקרה הנדון אמנם עוקל ברישום סכום הגבוה כמעט פי ארבע מסכום הקרן שנפסק בסופו של דבר, אך לא הוצגו בפניי ראיות שעוקלו כספים בפועל שמנעו פעילות של החברה.
סוף דבר: לאור האמור לעיל אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ג.3 תמצית טענות התובעת 1 בתגובה לתשובת הנתבעות בתגובה לתשובה, חזרה התובעת 1 על טענותיה השונות, ובכלל זאת כי התובעות לא נדרשו להגדיר בכתב התביעה מהי קבוצת רכישה; כי אין ממש בטענות הנתבעות להרחבת חזית, התאמת טענות וחריגה מסדרי הדין הנהוגים בתביעה למתן חשבונות; כי בגילוי המסמכים ללא פרטים מסחריים אין כדי להוות הגשמה של הסעד העקרי שהתבקש בתביעה; וכי גילוי המסמכים מתחייב גם מכח סעיף 6 להסכם העמלות.
...
שנית, איני מקבל את טענת הנתבעות לפיה קיימת חפיפה בין המסמכים המבוקשים בסעיפים 8.
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, אני נעתר לבקשת הגילוי ברובה ומורה לנתבעות למסור לתובעות, בתוך 20 ימים מהיום, עותק מהמסמכים המנויים בסעיפים 8.
בנסיבות העניין, ובשים לב לסכום ההוצאות המתון שפסקתי לחובת התובעות בשל תיקון כתב התביעה, אני מורה כי הנתבעות יישאו בהוצאות התובעת 1 בסך 5,000 ש"ח (לא ראיתי מקום לפסוק הוצאות לטובת התובעת 2 שרק תמכה בעמדת התובעת 1).

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נכון הוא, שבמסגרת ההשגה על בקשת הפסיקתא ובמסגרת העירעור על הפסיקתא העלתה המערערת טענות הנוגעות לאופן שערוך הכספים שהופקדו בחשבון הנאמנות, ונכון הוא שבפסק הדין שניתן בעירעור על הפסיקתא נכתב כי מאחר וחשבון הנאמנות נוהל במשותף, כך שגם למערערת הייתה שליטה על אופן השקעת כספי הנאמנות, לא נמצאה הצדקה להתערב באופן חישוב החוב שנפסק, אך שתי עילות התביעה שפורטו כאן לא נדונו בהליכים הקודמים.
...
המשיב טען שיש לדחות את התביעה על הסף בשל מעשה בית דין והשתק פלוגתא הנובעים מהפסיקתא, העדר עילה והעדר יריבות, וכן לגופה, משום שהעברת הכספים מתיק ההוצל"פ לחשבון הנאמנות וכן ניהול הכספים בחשבון הנאמנות נעשו בהסכמה משותפת ומשום שלא הוכח שנגרם נזק למערערת מהטלת עיקול על סכום גבוה יותר מזה שנפסק.
טל לוי מיכאלי, שופטת השופטת ע. ברקוביץ: אני מסכימה ומצטרפת לחוות דעתו של אב"ד השופט אטדגי, ומקובלת עלי התוספת שציינה חברתי השופטת טל לוי-מיכאלי .
עידית ברקוביץ, שופטת התוצאה הערעור נדחה.
המערערת תשלם למשיב את הוצאות הערעור בסך של 30,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אשר לרעיון "החדשני" שהועלה בעמדת הפיקוח לפיו חשבון הנאמנות משרת גם את הנאמן וגם את הנהנה, הרי שהדבר עומד בסתירה מוחלטת לפסיקה לפיה הנאמן בלבד הוא הלקוח, וכי זיקה של הנאה מהשירותים שהבנק מעניק, אינה מעלה את הנהנים לדרגת לקוחות.
אף תחת ההנחה לפיה מהבחינה הלשונית יכולים הן הנאמן והן הנהנה להחשב כ"לקוח", סבורני כי עדיין יש לבחון איזו מבין שתי האפשרויות – הנאמן כלקוח או הנהנה כלקוח - משקפת באופן מיטבי את תכליתו של דבר החקיקה שענייננו סיווג החשבון לצורך קביעת שיעור העמלה.
על פי סעיף 14(א) לחוק תובענות ייצוגיות, אני מורה כדלהלן: הקבוצה בשמה תנוהל התובענה הייצוגית כוללת את שתי תתי הקבוצות כדלקמן: 1) כל הנהנים בחשבונות נאמנות, אשר בתקופה שהחלה שבע שנים לפני יום הגשת הבקשה לאישור ומסתיימת ביום אישור הבקשה, חויבו בעמלות לפי תעריפון העמלות של הבנק לעסקים גדולים, בנסיבות בהן הנאמנים היו יחידים או עסקים קטנים, והנהנים נשאו בעמלות אלו, כולן או חלקן.
...
לטענתו של המבקש, מאחר שהמשיב, בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן גם: "הבנק"), רואה בשגגה בנהנה כלקוח לעניין העמלות, הרי שהוא מבצע גבייה ביתר בנסיבות בהן הנהנה הוא "עסק גדול", כמשמעותו בכללי העמלות, בעוד שהנאמן אינו עונה להגדרה זו. המשיב, מנגד, טוען כי דין בקשת האישור להידחות משום שהוא פועל כדין בסיווגו את הלקוח בחשבון הנאמנות, לצורך בחינת תחולת כללי העמלות, לפי זהות הנהנה.
התנאים הנוספים הנדרשים לאישור התובענה כייצוגית סבורני כי התובענה הייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת דנן.
סוף דבר הגעתי לכלל מסקנה לפיה עילת התביעה בעניינינו נמנית עם העילות המוזכרות בחוק תובענות ייצוגיות, התובענה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה, וקיימת אפשרות סבירה שהשאלות שהעלה המבקש תוכרענה בתובענה לטובת הקבוצה.
על פי סעיף 14(א) לחוק תובענות ייצוגיות, אני מורה כדלהלן: הקבוצה בשמה תנוהל התובענה הייצוגית כוללת את שתי תתי הקבוצות כדלקמן: 1) כל הנהנים בחשבונות נאמנות, אשר בתקופה שהחלה שבע שנים לפני יום הגשת הבקשה לאישור ומסתיימת ביום אישור הבקשה, חויבו בעמלות לפי תעריפון העמלות של הבנק לעסקים גדולים, בנסיבות בהן הנאמנים היו יחידים או עסקים קטנים, והנהנים נשאו בעמלות אלו, כולן או חלקן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי עו"ד קוריס מסרב, בנגוד לדין, למסור לנתבעים שכנגד את "כרטיס הלקוח" או "ספר הלקוח" שניהל בעיניינם, על מנת שיוכלו לבדוק את את החשבונות מושא ההליכים ולבסס תביעתם בקשר עם הטענה כי עו"ד קוריס חרג מן ההרשאה שנתנה לו ביחס לכספים שנוהלו אצלו בנאמנות ואגב כך נהג בכספים אלה "בעירוב" עם כספי שכר-הטירחה, באופן העומד בנגוד לדין.
מתאימים דבריו של כבוד השופט י' זוסמן מע"א 138/58 פרגמן נ' לייב, פ"ד יג 701, 704 (1959), כדלהלן: "בכל תביעה למסירת חשבונות יקרה, שפריט זה או אחר של פריטי החשבון יהא ידוע לתובע, ואילו אחרים אינם ידועים לו. אם קיימת עילה לעריכת החשבונות, אין כל צידוק לכלול בחשבון זה רק את הפריטים אשר לא היו ידועים וגלויים מראש, ולהשאיר את הפריטים הברורים להתדיינות נוספת. הרי מטרת עריכת החשבונות היא למתוח קו תחת העבר, ולשים קץ לסכסוך, לפחות לגבי תקופה מסויימת". נוכח הקביעות לעיל, על יסוד תמונת הראיות הקיימת, מתייתר צורך במתן צו למסירת חשבונות לצורך היתחשבנות נוספת בין הצדדים בקשר עם הסעד הכספי אליו עתרה.
...
לאחר שבחנתי את מלוא טענות הצדדים, כמו גם את חוות-דעתו של המומחה בעניין זה, ראיתי לדחות את מלוא טענותיו של עו"ד קוריס בהקשר זה. כך, מצאתי שאין מקום לפסוק לעו"ד קוריס שכר ראוי הן מן הטעם שיש בה משום הרחבת חזית אסורה; ולמעלה מכך, מצאתי לדחותה אף לגופה שעה שזו לא הוכחה בהתאם לדין.
בטרם סיום יובהר את שעולה מניה וביה מפסק-דין זה כי מלוא טענותיו של עו"ד קוריס בקשר עם פירוט העברות הכספיות שנעשו לטענתו בין הצדדים (ראו בסעיף 225 י' לכתב התביעה שכנגד) וכך גם ביחס לטענותיו בקשר עם הטיפול המשפטי שהוספק על-ידי טיב שתיל וטענותיו בהקשר זה – דינן להידחות.
סוף דבר נוכח כלל האמור לעיל בית המשפט מחליט להורות על חיובים, כדלקמן: בית המשפט מחייב את עו"ד קוריס לשלם לטיב שתיל בע"מ את הסך של 136,157 ש''ח. סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת כתב התביעה, 21.6.2015, ועד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו