מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת תשלום חיפוי קירות בשיש

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

להסכם זה היו גם נספחים, כאשר בנספח הראשון הוסכם לעניין תוכניות הבצוע בזו הלשון: "המזמין ידאג להעביר לקבלן שני סטים של תוכניות קונסטרוקציה ואדריכלות מצופים בלמינציה בשני הצדדים ושלושה סטים של תוכניות תבניות מצופה בלמינציה בשני הצדדים, בתחילת העבודה" (עמ' 4 לנספח) ובהמשך בעמ' 5 לנספח הוסכם: "הקבלן מאשר בזאת שכל תוכנית שתמסר לו ע"י המזמין שלאחר חתימת ההסכם הנ"ל ובמשך העבודה תיחשב כאילו נימסרה טרם חתימת החוזה ולא יהיו לו כל טענות ו/או תביעות בגין תוכניות אלו" כך הוסכם באשר לעבודות ותוכניות הבצוע, שלגביהן אף הצהירה הנתבעת בגוף ההסכם תחת הוכרת "הצהרות והתחייבויות הקבלן": "הקבלן מצהיר כי, בדק את התוכניות והבין אותן על בורין ויש ביכולתו לבצע את העבודות" בגוף ההסכם גם הוסכם תחת הכותרת "לוח זמנים": "גמר עבודות שלד קומפלט ביניין, קירות תומכים/גדר/קיר ציפוי כולל שתי קומות חניון תוך ששה עשר חודשים מיום קבלת צו תחילת העבודה, אשר ימסר במהלך 10/09 לאחר השלמת עבודות החציבה לבניין..." ותחת הכותרת "התמורה והתשלום", צויין בהסכם בזו הלשון: "ההסכם הנו פאושלי והתמורה לבצוע כל העבודה כפי שמצוינת במיפרט ובתוכניות כולל סטיה בכמויות עד 10% תהיה 4,300,000 ₪, לבניין ולחניון, ולקירות הפיתוח קומפלט המחיר הנו סופי ולא ישתנה מכל סיבה.." הצדדים , כאמור, הגדירו בהסכם את חלקה של הנתבעת שמחובתה לבצע את העבודה של הבניה באמצעות עובדיה: " לפחות 20 עובדים כל יום" (בהצהרת והתחייבות הקבלן בהסכם), ואילו מחובת התובעת לספק את כל הכלים וחומרי העבודה למעט מגדלי אקרו (המיועדים לתמיכת תיקרה לאחר היציקה) שעל הנתבעת להביא.
כך למשל בסע' 3 לחוזה ההיתקשרות בינו לבין התובעת הוסכם כי קירות החוץ של הבניין יבנו בשיטת ברנוביץ ויצופו בשיש או אבן (ראו גם הנספח להסכם), כן התחייב לבצע :" יציקת קירות תומכים הכוללים את כל עבודות הבטון בפיתוח השטח". לעניין חפוי קירות החוץ בשיש או אבן וגם בניית קירות הפיתוח קיים דמיון בהתחייבויות הנתבעת והקבלן בשיר, ללמדך כמו שהקבלן בשיר לא בצע את חפוי האבן בקירות הפיתוח, כך גם לא הייתה חייבת הנתבעת לעשות זאת.
...
גם מעיון בתצהירו של העד פאיק (סע' 46) לבד מדרישה כללית באותו הסכום בגין :"בטלה כפויה של 15 פועלים שמעסיקה החברה למשך 3.5 חודשים", לא הוסבר מקור החישוב, גם לא הוצגו ראיות כלשהן המוכיחות ביצועו של תשלום; והעיקר הוא שלא הובא אף אחד מעובדיה (שכטענתה הינם 15 במספר) כדי שיתמוך בטענתה של הנתבעת כי זכה לקבל שכר על אף שלא הועסק בתקופה זו. מכל האמור, דרישתה של הנתבעת לפיצוי בגין העיכוב שחל בתחילת העבודה נדחית בזאת.
לסיכום : התובעת שלמה לנתבעת סך 841,450 ₪, (בניכוי העיכבון אליו אדרש בהמשך) התובעת גם שלמה לקבלן בשיר סך 3,450,000 ₪.
יחד עם זאת, גם אם זו המסקנה הדבר לא יצמיח כל תועלת לנתבעת מהטעם הפשוט שזיכויה בסכום זה יביא במקביל גם להגדלת ההפרש לו זכאית הנתבעת מאת התובעת כמעט באותו הסכום.
סוף דבר מכל האמור לעיל ולאחר קיזוז בין החיובים ההדדיים, אני מחייב את הנתבעת (התובעת שכנגד) לשלם לתובעת (הנתבעת שכנגד) סך 22,818 ₪, והמע"מ. הסכום שלעיל ישולם לתובעת באמצעות ב"כ תוך 30 יום מהיום, כשהוא נושא הפרשי הצמדה וריבית מיום 12.7.10 ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עניינה של תביעה זו בתשלום זכויות סוציאליות בגין כל אחת מתקופות ההעסקה ו/או סיומן ובכללן: פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פיצוי בגין הפרשות בחסר לביטוח פנסיוני, שכר עבודה, פדיון חופשה שנתית, דמי הבראה, הוצאות נסיעה, פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לקרן הישתלמות ופצוי לדוגמא בגין אי מתן הודעה לעובד בדבר תנאי עבודה ובגין הפרת תיקון 24 לחוק הגנת השכר, התשי"ח -1958 (להלן – חוק הגנת השכר).
מחד, טענה הנתבעת כי היא עוסקת בייצור משטחי שיש למטבח (סעיפים 5 ו -9 לכתב ההגנה; סעיפים 10 ו – 16 לתצהיר מר חייט; סעיפים 2 ו -25 לסיכומי הנתבעת) ועל כן יש לשייך את עיסוקה לענף 2650 שעניינו חיתוך, שיפוי וגימור אבן ומאידך, מר חייט טען כי עיקר העיסוק של הנתבעת במכירת ברזים וכיורים (סעיפים 10 ו – 14 לתצהירו) ודבריו במסגרת הדיון המוקדם (בעמוד 1 ש' 11-16 לפרוטוקול): "המפעל מייצר משטחי שיש, אנשים פרטיים באים אלינו ואנו מייצרים למפעל, העבודה היא במפעל, אנו מייצרים לאנשים פרטיים. הלוקחות (כך במקור- א.ר.) הם משטחים של אבן קיסר, שיש מעובד, משטחי שיש, חותך מעבד ומרכיב אותו על הארון, איננו עושים חפוי על קיר חצוני. אנו עוסקים בשיש למטבח ויש לנו אולם תצוגה, אנו מייצרים ארונות מטבח, ארונות אמבטיה וברזים. עיקר העיסוק שלנו הוא מכירת ברזים, כיורים כמו חנות קרמיקה, אנו מייצרים את השיש במפעל, השיש הוא משטח מוכן שבא אנו חותכים ומלטשים. אנו לא עושים חפויים. " הנתבעת לא הביאה כל ראיה לכך שעיקר עיסוקה הוא במכירה קמעונאית של ברזים או כיורים ומנגד הוכח כי כל שלושת העובדים שהועסקו בנתבעת בתקופה הרלוואנטית לתביעה עסקו בהכנה והרכבה של משטחי השיש למטבחים לרבות לחיפוי קיר המטבח שמעל השיש (סעיפים 4-12 לתצהיר התובע שלא נסתרו).
...
בנוסף, אנו דוחים את טענת הנתבעת כי התובע צריך היה לספק אישור מאורתופד או רופא תעסוקתי (שאלות ב"כ הנתבעת לתובע בעמוד 10 לפרוטוקול; סעיף 39 לתצהיר הנתבעת).
לנוכח קביעתנו ולפיה צו ההרחבה בענף הבנין לא חל על יחסי הצדדים ומשעה שלא הוצג בפנינו מקור נורמטיבי אחר החל על הצדדים ומחייב את הנתבעת בהפרשות לקרן השתלמות, התביעה ברכיב זה בגין שתי תקופות ההעסקה - נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים - 29,213 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

אשר לדרישה ולתיקון והרכבה מחדש של החיפוי בסך 1,600 ש"ח הנתבעים טוענים כי לא מגיע לתבוע תשלום כלשהוא מאחר שהוא היתנצל על העבודה והודה שהקירות עקומים ולכן התחייב לתקנם ללא עלות וכך היה בפועל.
התביעה שכנגד בכתב התביעה שכנגד נטען כי חפוי הקירות החל להיתנפח באופן שהותיר את הקיר עצמו עקום לחלוטין.
הנתבע חזר על עיקר טענותיו אותן העלה בכתבי הטענות והכחיש כי היו עבודות נוספות מעבר למה שסוכם: "לשאלת ביהמ"ש מה לא בסדר בעבודה אני משיב, שהחיבור של שני חלקי השיש פתוח, החיבור בין הקיר לשיש פתוח, הלייסטים של החלונות לא בסדר למעלה צד עבה ולמטה דק. הכיור, הוא שלח מהחברה ואמרו שהכיור לא טוב כי החלק התחתון שקוע וזה לא מתאים, אני לא יודע אם ההתקנה לא טובה או הכיור עצמו לא טוב, החברה שלחה כיור חלופי והוא לא מוכן להתקין אותו. אני הבאתי שמאי ושלמתי לו, השמאי קבע שהתיקון הוא בעלות של 6,000 שקל. צריך להוריד את הלייסטים, לחבר את השיש כמו שצריך ולהחליף את הכיור, אני לא בעל מיקצוע. אני מציג לביהמ"ש תמונות, תמונות הוגשו וסומנו נ/1." התובע חזר על טענותיו והסיף כי : " אני הגעתי לבית ואמרתי שהקירות עקומים, אמרתי להם שאם אני ארכיב את השיש לפי פלס היה רווח של 3-4 ס"מ, אמרתי להם להביא טייח כי אף צבעי לא יוכל להיתמודד עם רווח של 3-4 ס"מ, הבהרתי את זה והרכבתי כי מחובתי להתקין פלס. הם הסכימו ואני הרכבתי לפי המתכונת הזו. הוא אמר לי תתקין פלס ואני אביא טייח למלא את הרווח. במקום להביא טייח הביאו עובד תאילנדי שרק מרח שם חומר, אחרי שבועיים הם התקשרו אליי ואמרו לי לפרק את השיש ולהרכיב להם עקום, הוא אמר שהוא רוצה שייצמד לקיר ולא מעניין אותם פלס או לא. אני הבנתי שהם מדברים לא הגיוני אז ביקשתי שיבוא מישהו ויהיה נוכח, הסכמתי ועשיתי מה שהם רצו, הצמדתי את השיש לקיר אבל הוא לא ישר." אשר לטיב העבודה העיד כי : "לשאלת ביהמ"ש האם התמונות נ/1 מעידות על עבודה מקצועית, אני משיב בהחלט כן. אני חושב שהשמאי הפריז בהערכת הסכומים, החלפת הרובה תפתור את כל הבעיות." בנו של התובע מר עומר איבגי תמך בדברי התובע .לעניין הפגם הנטען בשיש טען כי : "לעניין הקיר, הקיר היה עקום או שהיינו מרכיבים לפי פלס לפי ההוראות, או התקנה שנראית אסטטית אבל לא לפי ההוראות, כלומר השיש צמוד לקיר אבל מאבדים את הפלס. נאמר לנו להרכיב לפי הוראות פלס. אמרו לנו שיגיע נגר אחרינו ויניח את הארון מעל, התקנו לפי ההוראות ואח"כ קיבלנו תלונה והם ביקשו שנתקין את זה עקום לפי הקיר מאשר שהמילוי יראה, קיבלנו את הטענה שלהם פירקנו והרכבנו מחדש, עכשיו החתיכה צמודה לקיר אפס, כלומר היא לא ישרה מול המשטח." "ביהמ"ש מציג לעד את נ/1 ושואל האם משהו לא בסדר, העד משיב זה לא הכיור שאנחנו השארנו כשיצאנו מהבית. מעבר לזה אין לי מושג מתי התמונות צולמו. מגיש תמונות שצולמו בזמן שיצאנו מהבית לאחר ההתקנה, תמונות הוגשו וסומנו ת/1." בנו של התובע טען לגבי הפגם שנראה ב נ/1 כי :" יכול להיות שזה כתוצאה מחבלה, אחרי שהגיעה הדרישה לתשלום." התובע הגיש מטעמו מוצגים- הצעת מחיר להתקנת הכיור בבית, ת/2, מכתב החברה ת/3, תעודת אחריות לכיור, הוראות התקנה ת/4, הוראות לגבי סוג ההתקנה ת/5.
...
אם כך , אזי כיצד פירוק והרכבת חיפוי של שני חלונות יעלה 2,500 ש"ח. אין מנוס במצב זה מהערכת על דרך האומדנא כאשר הערכת המחיר של התובע לפירוק והרכבה של חיפוי הקירות יכולה לתת אינדיקציה לאומדן.
סיכום : על יסוד כל האמור לעיל אני קובע כי : המחיר שסוכם הוא 17,000 ₪ כולל מע"מ. לאחר ביטול הברז נתר סך של 16,000 ₪ כולל מע"מ. מתוך התמורה הנ"ל שולם סך של 12,000 ₪.
סוף דבר: לאחר קיזוז מה שמגיע לתובע ( 4,000 ש"ח) ומה שמגיע לנתבעים ( 4,000 ₪) אני דוחה את התביעה והתביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

סכום זה מתייחס לעבודות צבע לקויות, רובה לקוי, אריחי קרמיקה פגומים, עבודות ריצוף קרמי לקוי בחדר האמבטיה, עבודות חפוי קירות לקויות בחדרי האמבטיה והשירותים, ציפוי קירות חוץ לקוי, ליקויים במשקוף דלת פלדלת, גמר טיח לקוי בתקרות, ניזקי רטיבות עקב עבודות איטום ונקוז, ליקויים בעבודות חשמל ואינסטלציה, וכן תשלום בשל כתמים שנוצרו בשיש במטבח המחייבים את החלפתו.
עוד טוען הלסה, כי לנתבע עצמו לא נגרם נזק ממוני, שכן הסכום שולם על ידי חברת הביטוח, הוא לא שילם בתביעה המקורית ולא הישתתף אישית בתשלום ניזקי התובעים.
...
דין טענה זו להידחות מכל וכל.
לאור האמור, המסקנה המתבקשת היא כי על הלסה לשפות את הנתבע במלוא הסכום ששילם לתובעים במסגרת הפשרה (76,000 ₪).
סוף דבר לאור כל האמור, אני קובעת כי על הלסה לשלם לנתבע, תוך 30 ימים, סכום של 76,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד תשלומו של סכום זה על ידי הנתבע ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כך, לדבריו "עבדתי גם מאחורי הדלפק... להכין את העסק, להביא סחורות. ביום שנפצעתי, למשל, נסעתי להביא סחורה" (עמוד 10 לפרוטוקול, שורות 6-5 וראו גם את טופס תביעתו לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה מיום 23.8.07).
כך, העיד התובע כי עבד מספר שנים "בשיש שגב, כמרכיב מטבחים וחפוי קירות" (עמוד 8 לפרוטוקול, שורות 20-19), כי בהמשך פתח פיצוציה בה עבד שש שנים (שם, שורות 25-24) וכי הקים את העסק לבגדים בשוק רמלה, שפעל במשך שלוש שנים (עמוד 10, שורות 17-12).
...
סבורני כי נכון יהיה להניח שעם שחרורו של התובע מן המאסר, ישוב הוא למעגל העבודה וישתכר לפחות כפי שהשתכר עובר לתאונה.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 204,542 ₪, בתוספת שכר טרחת עורך-דין בשיעור כולל של 15.21% והוצאות משפט שהוציא התובע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו