מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת תיקון נזקי תשתית בזק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

רקע: בפניי תביעה כספית אשר הוגשה על ידי בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ (להלן: התובעת ו/או בזק) לתשלום סך 134,413 ₪ (נומינאלי) בגין תיקון נזקים שנגרמו לתשתית בזק על ידי הנתבעת, שפיר הנדסה אזרחית וימית בע"מ (להלן: הנתבעת).
...
המסקנה הינה, כי כלל לא התבקש ולא הונפק היתר לעבודות החפירה נשוא התביעה, אשר לא בוצעו ולא נכללו בעבודות הנוגעות לכביש 471.
דין טענת הנתבעת, לפיה התובעת לא סבלה בפועל מנזק ולא נשאה בעלויות שלא שולמו, להידחות.
סוף-דבר: לאור כל האמור ולאחר בחינת מלוא מסמכי התובעת אודות היקף הנזקים, בהתחשב בכל המפורט לעיל, הנזק הנטען שיוכר הינו כדלקמן: 200 שעות עבודה (מתוך 393 שנטענו בתוספת הוצאות עקיפות) של צוותי עובדים, לפי סך של 225 ₪ עלות עובד (לשעה) = 45,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כללי- ההליך, הצדדים: לפני תביעה לפצוי כספי בגין תיקון נזקים שנגרמו לתשתית אופטית תת קרקעית של התובעת, עקב עבודות חפירה להנחת קו חשמל, אשר בוצעו ע"י הנתבעת.
סעיף 38 עוסק בפיצויים על פגיעה במיתקן בזק וקובע בס"ק ב' כדלקמן: "מי שתוך ביצוע עבודה על ידי ציוד הנדסי פגע במתקן בזק של בעל רשיון או של מי שפועל מכוח היתר כללי, באופן העלול להפריע או לסכן מתן שירות בזק, חייב לשלם לבעל הרשיון או למי שפועל מכוח ההיתר הכללי את ההוצאות שהוציא לתיקון הנזקים שנגרמו למתקן הבזק, וכן את הפסד ההכנסות שניגרם לבעל הרשיון או למי שפועל מכוח ההיתר הכללי כתוצאה מהפגיעה." סעיף קטן 38 (ד) הנ"ל, מעביר אפוא את הנטל לנתבעת, להוכיח כי קיבלה היתר ופעלה על פי תנאיו או שלא נזקקה להיתר ונקטה בכל אמצעי הזהירות הסבירים למניעת הפגיעה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בעניין המע"מ- מצאתי כי הדין עם הנתבעת.
בנסיבות אלו- אני מקבלת את טענת הנתבעת וקובעת כי השבת סכומים לתובעת- תעשה ללא רכיב המע"מ. לנוכח האמור, התובעת זכאית לסכומים כדלקמן: בהתאם לחשבונית אל-אם לוי משה קבלנים בע"מ- סך של 33,013.67 ₪, ללא המע"מ. בהתאם לחשבונית טלדור- עבור החלק היחסי של הכבל, סך של 1,549.61 ₪, ללא המע"מ. בהתאם לחשבונית רוטל נטוורקס בע"מ- סך של 18,102 ₪, ללא המע"מ. עלות שכר עובדי התובעת, בהתאם לסכום התביעה המקורי- שלא נסתר, בסך של 8,196 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת סך של 60,363.61 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום הגשת התביעה (27/7/17): 64,344 ₪, נכון למועד פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתשלום הוצאות תיקון נזקים שנגרמו לתשתית אופטית תת-קרקעית של התובעת, בהתאם לסעיפים 36 ו- 38 לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק התיקשורת").
...
עדות בן חיים לעניין זה, הינה קבילה לעניין עצם אמירת הדברים, ולנוכח המהימנות שייחסתי לעדותו של בן חיים, אני קובע כי אכן בן חיים נפגש בשטח עם ג'מיל, וכי ג'מיל הציג עצמו בפני בן חיים כנציג הנתבעת 1 ואישר כי היא ביצעה חפירה במקום התרחשות הנזק.
ממכלול הראיות המפורטות לעיל, הוכח לפניי במאזן הסתברויות, ואף למעלה מכך, כי הקבלן הראשי בפרויקט של הנתבעת 1 (דהיינו - הנתבעת 2) הוא אשר פגע בתשתית התת קרקעית של סלקום בעת ביצוע עבודות החפירה.
סוף דבר דין התביעה להתקבל במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כאמור שכל הטענות והתביעות, לרבות כמובן ביחס לליקויי הבנייה, שנכללו בתביעה השנייה, סולקו באופן סופי ומוחלט כנגד התחייבות הנתבעת לשלם לתובעים 35,000 ₪ וכנגד היתחייבותה לתקן את הליקויים שפורטו בנספח א' בהסכם הפשרה ביחס לדירה מס' 11 ולתקן את הנזקים שנגרמו לדירה מס' 1 במהלך שפוץ הבניין (לדירה עצמה ולא למיטלטלין שבה).
זאת ועוד: בתביעה הראשונה, מעבר לסכום שנתבע בגין ליקויי הבניה והנזקים ביחס לשתי הדירות, אשר עמד על סכום כולל של כ- 343,000 ₪, מתוכם 78,760 ₪ בגין המיטלטלין, תבעו התובעים שורה ארוכה של סעדים כספיים נוספים, בסכום כולל של מעל 150,000 ₪ כמפורט להלן: ירידת ערך בשל אי התאמת חניה בסך של 19,800 ₪, 17,417 ₪ בגין מימון ריביות של משכנתא, 3,000 ₪ נזק לתשתיות בזק, 25,000 ₪ בגין השבת תשלום בשל מעקה מרפסת דירה מס' 11, 20,000 ₪ בגין איחור במסירה, 11,200 ₪ בגין פיצוי בשל השכרת משרדי התובע, 50,000 ₪ בגין עוגמת נפש ו- 7,552 ₪ בגין תשלומים למומחים.
...
לפיכך, אני סבור שיש לחייב את הנתבעת להשתתף בהוצאות התובעים בקשר לחוות דעת זו, בשיעור יחסי של 27% היינו בסכום של 475 ₪.
סוף דבר אשר על כן, על הנתבעת לשלם לתובעים 9,300 ₪ בגין ס' 33 ו-34 לתביעה יחד, בצירוף 30% ומע"מ כפי חוות הדעת של המומחה רון ובסה"כ 14,145 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.11.19 (וזאת משהסכומים שקבע המומחה בחוות דעתו נכונים לאוקטובר 2019) ועד התשלום בפועל.
כן תשלם הנתבעת לתובעים 1,285 ₪ בגין סעיפים 38 ו-39 לתביעה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נזק לתשתיות בזק 3,000 ₪.
לטענת המשיבה, בהסכם הפשרה הצדדים הסכימו מפורשות כי רק לגבי תיקון נזקים בדירה הקיימת המשיבה תהיה מנועה מלטעון למעשה בית דין וגם זאת רק בהתקיים התנאים הנקובים שם ,לרבות הסייג באשר "לטיב העבודות לתיקון הנזקים". בנוגע לתשלום פיצויים ובצוע תיקונים בדירת הפנטהאוז :ההסכם מהוה סוף פסוק ומוחלט ובצדק מחק בימ"ש קמא את כל העילות בכתב התביעה המהוות ניסיון לפתוח מחדש בתביעה שלישית טענות הנוגעות לדירת הפנטהאוז.
...
לא ניתן אפוא לקבוע מסמרות, ושופט הערכאה הדיונית נדרש ל"תפירה ידנית" בכל תיק בהתאם למאפיינים הייחודיים של התיק ושל הנפשות הפועלות במסגרתו".
ג) אני סבורה, כי בנסיבות דנן, מוטב שלא לקבוע מסמרות כבר בשלב הנוכחי בשאלת קיומו של מעשה בית דין, שכן לפחות בנוגע לדירה הקיימת נראה מלשון סעיף 7 להסכם הפשרה כי קיימת לפחות בעייתיות בהעלאת טענות מעשה בית דין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להתקבל ודין הערעור להתקבל לגופו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו