התובע מבקש להתלות בעניינינו בטענה, שעצם העובדה שחברת הביטוח שהוציאה לו את פוליסת אובדן כושר העבודה (קרן הפנסיה), מצאה לייחס לו אי-כושר בשיעור 100% החל מיוני 2017 (כשנתיים לאחר התאונה), ומוצאת להמשיך ולשלם לו תגמולים חודשיים בשיעור 50%, יש בה כדי ללמד על נכות תפקודית גבוהה שנגרמה בתאונה.
במקום זאת, הסתפק התובע בהפנית שאלות הבהרה למומחה הרפואי בתחום הפסיכיאטריה (להן מצא לצרף חומר רפואי נוסף), שעולה מהן שבעצם הוא מבקש מהמומחה לבחון שוב האם אין לייחס לתובע נכות צמיתה וקשר סיבתי לתאונה (זאת, לנוכח קביעת המומחה בחוות דעתו "מפאת הספק קבעתי נכות של 5% לפרק זמן של 4 שנים"); המומחה שלל בתשובותיו את המבוקש בשאלות מטעם התובע.
בחוות דעת רפואית שנתן דר' דרנל ביום 16.7.19 בנידון, הוא מוצא כי "לא נותרה נכות נפשית כיום", וכי "אין לתובע נכות נפשית צמיתה מכל מקור". המומחה מציין כי "התובע לא פנה לטפול כשלוש שנים לאחר התאונה הנדונה", וכי "בטיפול עם הפסיכולוגית [ז'] לא הוזכרה התאונה במשך כל הטיפול – 16 שיחות". המומחה מבהיר גם כי אין לייחס לתובע בתחומו "תקופות של אי כושר", וכי, לדעתו "התובע אינו זקוק לטפול נפש בגין התאונה הנדונה".
עם זאת, המומחה מצא לייחס לתאונה "מפאת הספק" נכות זמנית לארבע שנים (היינו – עד ליום 10.5.19; כשמועד הבדיקה של התובע על ידי המומחה היה ביום 20.5.19); כשהוא מסביר בפרק 'דיון': "מיום התאונה סובל התובע מנכות נפשית בשיעור 55 לפי 34ב-1-2 לתקנות המוסד לביטוח לאומי, זאת מיום התאונה ולמשך 4 שנים. לאחר מכן לא נותרה נכות בתחום הנפשי. התובע סובל לפי תלונותיו כפי שרשמה דר' [ס'], כשלוש שנים וחמישה חודשים לאחר התאונה הנדונה: "ירידה במצב הרוח, באנרגיה ובתפקוד לאחר תאונת דרכים בדרך לעבודה לפני שנתיים וחצי עם פציעה בגב התחתון". הקשר בין התלונות לבין התאונה חלש משני טעמים: הטעם הראשון הוא שהתובע לא פנה לטפול אלא כשלוש שנים לאחר התאונה הנדונה, והטעם השני-בטיפול עם הפסיכולוגית [ז'] לא הוזכרה התאונה במשך כל משך הטיפול -16 שיחות.
ובמקביל, ככל הנראה, בעקבות בדיקתו מיוני 2017 ואבחונו של הרופאה התעסוקתית, פנה התובע לחברת הביטוח שאצלה הוא מבוטח בביטוח אובדן כושר עבודה, והפעיל את הפוליסה לקבלת תגמולי ביטוח בגין 100% אי-כושר מיום 5.6.2017 – בסך 5,942.3 ₪ לחודש, מה שלאחר מכן הופחת, החל ביום 6.9.17, ל-50%, ובהתאם – לתגמול חודשי בסך 2,971.15 ₪.
התובע מבקש ב'עדות כבושה', לצד אישורו שאמנם טס לחו"ל, כאמור, להסתייג ולהבהיר כי, כמו בנסיעות לאילת שבהן נוהגת המשפחה לעצור בעצירות עבורו, כך גם הוא נאלץ לקום במטוס לחו"ל ולהסתובב.
החוסר בנתונים, נובע בעקרו מפרשת התביעה, ומהעובדה שלא ברור באיזה אופן התובע עבד אחרת (כטענתו) לאחר התאונה, ובעיקר מכך שהתובע לא פעל להקטנת הנזק באורח סביר, מה שהיה מאפשר אומדן יותר מדויק של הפגיעה התפקודית.
...
אשר על כן, דין התביעה הנדונה להתקבל, כך שישולמו לתובע פיצויים בסך של 178,000 ₪ [208,000 ₪ פחות 30,000 ₪].
סוף דבר
אשר על כן, אני פוסק בזאת כי:
התביעה הנדונה מתקבלת כך, שהנתבעת תשלם לתובע פיצויים בסך של 178,000 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובע – החזר שכר טרחת עורך דין בסך של 27,073 ₪, וכן, בגין החזר הוצאות אגרה בסך של 703 ₪, כשלסכום האגרה יש להוסיף ריבית והצמדה מיום 7.5.2017.