וכך תיאר התובע בכתב תביעתו את נסיבות התאונה:
"6. ביום 12/07/2011 בשעה 20:00 לערך, עסק התובע בחיתוך חלקי עופות במסור, אחז בידו נתח בשר עוף והחל לקרבו אל להב המסור המסתובב. תוך כדי פעולת החיתוך כשהוא מוליך את נתח הבשר הנחתך על משטח החיתוך לכיוון הלהב, לפתע, פגעה ידו בלהב המסור החשוף ונפגעה באופן קשה (ארוע זה יקרא להלן ולשם קיצור – התאונה)."
הסכמות דיוניות
הצדדים הגיעו להסכמה, כי הנכות הרפואית הצמיתה תעמוד על שיעור 7.5%, כאשר כל צד רשאי להעלות טענותיו באשר לנפקות התפקודית של הנכות; כן הוסכם בין הצדדים, לאחר תום שמיעת הראיות, כי בשאלת החבות והאשם התורם, יפסוק בית המשפט על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, תוך ששעור האשם התורם שיושת על התובע ייקבע בין 35% עד 50%.
כן, לטענת ב"כ הנתבעות, טענת התובע, כי רק בעקבות התאונה אין הוא מצליח להתמיד בעבודה קבועה אינה נכונה, שכן, גם עובר לתאונה החליף התובע מקומות עבודה רבים, כפי שעולה מ"דו"ח רציפות" של ה-מל"ל (נ/1); התובע אף המשיך לעבוד בעבודות כפיים, על-אף "מגבלותיו" הנטענות, ולא איבד כושר עבודתו, לרבות עבודתו בתור קצב.
ב"כ הנתבעות ביקש להיבנות, בין היתר, ממה שרשם התובע בטופס התביעה שהגיש ל- מל"ל, לתשלום דמי פגיעה, בגין פגיעתו בתאונת עבודה שארעה בתאריך 8/1/13, כשנתיים לאחר התאונה נשוא התביעה.
...
מעבר לתקופת אי-כושר מלא של שנה מיום התאונה, סבורני כי יש לקבוע לתובע הפסד שכר חלקי בשיעור 20% לתקופה של שנה נוספת, ואחריה הפסדי שכר חלקיים בשיעור 7.5%, הן ליתרת התקופה והן לעתיד.
לאחר שבחנתי חישוב ב"כ הנתבעות, תוך השוואה עם נתוני ה-מל"ל, הנני מקבל אותם, וקובע, כי ס"כ תשלומי ה-מל"ל לניכויי עומד על 62,270 ₪.
לסיכום, ס"כ הפיצויים לפי סעיפים 27 עד 31, לעיל, עומד על 217,956 ש"ח.
ולאחר הפחתת אשם תורם בשיעור 40%, ותשלומי ה-מל"ל הנ"ל, תעמוד היתרה לפיצויי על סך 68,504 ₪.