נטען כי מדובר בעובדות משמעותיות עליהן לא דווח החייב כל משך ההליך: כך התברר כי כנגד החייב ואח' הוגשה ע"י עירית ת"א (יחד עם תאגיד המים),תביעה בגין חובות ארנונה ומים ,כאשר הנתבע 3 באותה תביעה, מר מאירא רחמים (להלן: "רחמים") שהיה רשום כבעלים של 2 חברות שהפעילו את עסקים באותם מבנים, טען כי החייב עשה שימוש בשמו לשם פתיחת שתי החברות והחייב עצמו (אשר נתבע באותה תביעה כנתבע 5 ),אף חתם שם על תצהיר על פיו החברות הן בבעלותו.
החייב אף לא טרח לדיווח על התביעה והליך שהתנהל כנגדו ביחס לאותם עסקים בעודו בהליך זה. עוד הסתבר כי החייב החזיק בעת שניכנס להליך בשני נכסים נוספים עליהם לא דיווח ואף קיבל, במסגרת פשרה שהושגה בהליך לפינויו מהם, סכום כספי עליו לא דיווח:
פס"ד בתיק 10100-02-14 (להלן: "פס"ד) ניתן בתביעה שהגישה עירית ת"א בגין חובות ארנונה ומים שנתבעו ביחס לשני נכסים: חובות לתקופה שמיום 15.11.10-13.9.11 ביחס לנכס ברח' סולמון בתל אביב בו החזיקה חברת פיצה בע"מ, וחובות לתקופה שמיום 1.1.08-31.108 ביחס לנכס ברח' הנצי"ב בתל אביב בו החזיקה חברת קרנבל החיות בע"מ.
הוצאות ההליך ישולמו בהתאם לתקנות (הוצאות המנהל המיוחד בסך של 500 ₪ ישולמו בנוסף), ולחלופין, לפי הנחיות הכונ"ר לעניין תעריפים מינימליים, לפי הגבוה מביניהן, והיתרה תועבר לנושים בכפוף לכל דין תקף.
...
לטענת בעלי התפקיד, למרות מצבו הרפואי של החייב ,הרי לאור העובדות שהתגלו במהלך ההליך, כמו גם התנהלותו של החייב לכל ארכו, אין להיעתר לבקשתו למתן הפטר ויש להורות על ביטול ההליך.
אדגיש כי גם לאחר כניסת חוק חדלות פירעון (שאינו חל על ההליך דנן) לתוקף, שבו והדגישו ביה"מ כי אין מקום להיעתר לבקשת חייב אשר התנהלותו מעידה על חוסר תום לב. כך לדוגמא הבהיר ביה"מ העליון בע"א 7375/18 יניב גל נ. עו"ד מוטי בן ארצי וכונס הנכסים הרשמי,(פס"ד אשר ניתן לאחר כניסת החוק לתוקף) כי:
"נקודת המוצא היא שהליך חדלות פירעון ככלל והליך פשיטת רגל בפרט הוא הליך של "חסד המחוקק", אשר אין מקום להעניקו לחייב אשר נהג שלא בתום לב (רע"א 2282/03 גרינברגר נ' כונס הנכסים הרשמי, פ"ד נח(2) 810, 814 (2004); ע"א 7113/06 ג'נח נ' כונס הנכסים הרשמי [פורסם בנבו] (20.11.2008) (להלן: עניין ג'נח)).
לבסוף קובע בית המשפט בסעיף 63 כך: "בתביעה דנן טענת הנתבע לפיה נפל קורבן למעשי נוכלות ומרמה לא נטענה בעלמא, אלא מצאתי שיש לה תשתית עובדתית איתנה. כך גם הנתבע אמנם נרשם ברשם החברות כבעל מניות בנתבעות 1-2, אך שוכנעתי, כי לא היה זה בהסכמתו ומבחירתו".
לאחר שהתגלה פס"ד שבנידון, נחקר החייב כאמור אצל המנהל המיוחד (ראה פרוטוקול חקירתו שצורף לבקשת המנהל המיוחד).
שוכנעתי כי החייב הסתיר את נסיבות הסתבכותו, אשר היה בהן חוסר תום לב ,חלק מחובותיו נוצרו במהלך ניהול עסקים (באמצעות אחרים), עליהם לא דיווח במטרה להתחמק מנושים, הסתיר מידע בהליך בנוגע לעסקיו, ואף לא דיווח על נכסים בהם החזיק והליכים בהם היה מעורב לאחר כניסתו להליך .
לאור כל האמור ולאחר שבחנתי את מכלול נסיבות העניין והצטברות התנהגויות החייב המעידות על חוסר תום לב ואי עמידה בחובות ההליך, אני מקבלת את הבקשה ומורה על דחיית בקשת החייב להכריזו כפושט רגל וכתוצאה מכך מורה על ביטול ההליך.