מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שכר טרחת עו"ד על בסיס הסכמי שכר טרחה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תיקון כתב התביעה בהחלט דרוש לצורך ליבון "השאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין". לפי תקנה 92 לתקסד"א וניתן להגיש הבקשה "בכל עת". התביעה הוגשה על בסיס הסכמי שכר טירחה ומפרטת מאוד את השירותים המשפטיים שניתנו ע"י המבקש למשיבים במרוצת השנים.
המבקש יישא בהוצאות המשיבים ושכ"ט עו"ד בסך 7000 ₪.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: החלטה בנוגע לתיקון כתב תביעה, הנוגעת לאופן ניהול ההליך וסדרי דין, נתונה לשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית, ואין זה מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בה, אלא במקרים נדירים, בהם נמצאת חריגה קיצונית משיקול הדעת הסביר (רע"א 5807/18 לרר נ' אשר, סעיף 9 להחלטת כב' הש' י' וילנר (23/10/18)).
בית המשפט נוטה להיעתר לבקשות אלו בנדיבות, על מנת שההכרעה השיפוטית תעשה בשאלות שהן באמת שנויות במחלוקת בין בעלי הדין.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטענה כי התובע לא עשה דבר נשללת על בסיס עדותה שטענה כי הייתה אמורה להעביר חצי מתמורת מכירת הדירה- עמ' 14 ש' 32 לפרוטוקול, כשסכום העסקה 7 מיליון ₪.
בהתאם להסכם שכ"ט, שכרו של התובע בעבור ביצוע הפעולות השונות הנו בשיעור של 20% מהזכויות ולפי שווי הנכס חרף מכירתו על ידי כונס הנכסים בנוסף לבסיס.
חרף האמור , לא מצאתי לנכון להכיר בכל סכום התביעה כראוי לעיקול על רקע מכלול הטענות ההדדיות הפרושות לפנינו, כמו גם על רקע ההפקדה הכספית והיקפה בהחלטת בית המשפט במתן הרשות להיתגונן, והגם שיש הסכם שכר טירחה חתום , השכל הישר מבקש סבירות , בחינת טענות המצב הקיצוני ועוצמת השליטה של אחרים על הנתבעת , הקף ההצלה של התובע ומחירה , עקרונות שנבחנו לא אחת בועדה לעניין שכר טירחה בלישכת עורכי הדין , המביאים לא אחת להקטנת סכום שכ"ט על ידי בית המשפט .
...
לאחר בחינת טענות הצדדים, הראיות שהובאו והעדויות שנשמעו בפני נחה דעתי שעלה בידי התובע להניח תשתית עובדתית המבססת ראיות ברף הנדרש לכאורה בדבר קיומה של עילת תביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מה הקשר בין הסכם שכר טירחה זה ובין המרצת הפתיחה בתיק 1809/96 – בה התבקש עו"ד נחשון לייצג את מישפחת סלמון בתביעתם של צ'צ'ק ומצקר להכיר בתוקפו של "יפוי הכוח הבלתי חוזר" ובהסכם המכר מכוחו של "יפוי כוח" זה? בעדותה אומרת ננט סולומון את ציפייתם מעו"ד נחשון ואת השכר שהם יצטרכו לשלם לו. "העדה, גב' סולומון: ושהוא יטפל לנו בעניינים, והם ציפו שהם יצרכו לשלם לו בעבור השירותים". (עמ' 340).
"הסכם 1999" זה, מעניק מראש 1/5 מהמקרקעין לעו"ד נחשון על בסיס הסכם שכר הטירחה ממרץ 1998 עבור הייצוג של מישפחת סולומון בהמרצת הפתיחה 1809/06.
...
נוכח כל הנאמר, לרבות ביטולו של "ההסכם הנוסף" שהיה הבסיס אשר גרם למשפחת סלומון לחתום, בלית ברירה על ה"הסכם 1999", אני מחליט למבטל את "הסכם 1999". אחזור עתה להסכם שכר הטרחה מחודש מרץ 1998 שבהסתמך עליו טוען עו"ד נחשון ל-1/3 מהזכויות במקרקעין.
אני קובע ש-לעו"ד יוסף נחשון ועו"ד דורון מוזס אין, והם גם אינם זכאים, לזכויות במקרקעין אלו.
אני דוחה את בקשתם לאכוף את הסכם שכר הטרחה משנת 1988 ו"הסכם 1999", הסכמים לפני 24 ו- 23 שנים!!

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בהנתן כי על הנתבעת היה למהר ולפעול להגנה על זכויותיה מול הנאמן שמונה על ידי בית המשפט היא פנתה אל התובעים שהציגו עצמם כמומחים בעלי ניסיון וידע בחדלות פרעון וייצוג נושים מסוגה של הנתבעת על מנת שייצגו אותה בתביעה זו. על סמך המצגים שהציגו לפניה התובעים, סברה הנתבעת לטענתה, כי הם כשירים ובעלי ידע וניסיון מקצועי הנדרשים לטפול בתיק המורכב ובהתאם חתמה עם התובעים על הסכם שכר ביום 2.4.20, יום לאחר פתיחת תיק חדל"פ ותמורתו -19,890 ₪ שולמו במלואם.
יחד עם זאת, יש להבהיר כי נטל הראיה, בכל הנוגע לטענת הרשלנות המקצועית, מוטל על הטוען לה. התביעה שלפנינו היא לתביעה לתשלום שכר טירחת עו"ד על פי הסכם עליו חתומים הצדדים ושהנתבעת אינה מיתכחשת לו. ככזו, טענת ההגנה בדבר רשלנות מקצועית, יכולה להיות רלוואנטית רק אם מועלית לצידה טענת קזוז (ר' ת"א (שלום תל- אביב) 37353/05 בצלאל בן דוד נ' אחיקם שינדלר עמ' 11 פסקה 21, פורסם בנבו, ניתן ביום 31.3.2009).
...
זאת ועוד, אני מקבלת את טענת התובעים כי בסופו של יום טענותיה של הנתבעת נדחו על ידי הנאמן שלא נוכח טענות לדין קדימה אלא נוכח העדר מסמכים מספקים שהועברו מהנתבעת לנאמן ולא היה די בהם לשיטתו של הנאמן לצורך הוכחת גובה החוב הנטען.
בעניין זה אני מקבלת את טענת התובעים כי עבדו ימים כלילות, בסד זמנים קצוב ולחוץ, על בקשות שונות בעניינה של הנתבעת כמו גם הוכנו מכתבים, נעשו התכתבויות ושיחות טלפון רבות עמם כמו גם הנאמן שמונה מטעם בית המשפט , לרבות, עבודה מאומצת במהלך ימי שבת וימי שישי – לפי דרישת מנהל הנתבעת מר יחזקאל אלמוג.
בנסיבות אלה אני מוצאת כי דין התביעה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעתה על בסיס הסכם שכר טירחה שנחתם בין הצדדים בשנת 2005, אשר אמור היה להסדיר את נושא השכר המגיע לה עבור טיפולה של התובעת בתביעת פיצויים על פי חוק רכישת מקרקעין (אישור פעולות ופיצויים), התשי"ג-1953, נוכח הפקעות מקרקעין שהיו בבעלות אביהם של הנתבעים.
מנגד, הנתבעים סבורים כי בין הצדדים לא נחתם הסכם מכר מקרקעין אלא הסכם שכר טירחה המכיל התחייבויות כספיות בלבד, כי לא ניתן ללמוד מכתב התביעה מדוע יש לראות בהסכם שכר הטירחה כהסכם מכר מקרקעין, כי לפי לשון הסכם שכר הטירחה ניתן ללמוד שמדובר בהסכם הכולל התחייבות כספית ואין כל קשר למכר מקרקעין, כי טענתה של התובעת סותרת את כללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) בנוסחו דאז, כי יש לפרש את ההסכם כנגד התובעת הואיל והתובע היא זו אשר ניסחה את ההסכם, כי לא היתקיים כל אלמנט של מכר מקרקעין אלא עסקה למתן שירותים משפטיים עבור תמורה כספית עתידית, כי פרשנות התובעת הנה מאולצת, כי הסכם שכר הטירחה נעדר גמירות דעת למכר מקרקעין, כי מרכיב המסוימות הנו חסר, כי התובעת לא מילאה אחר חובתה להציג ללקוחותיה באופן מפורש וברור את משמעות הסכם שכר הטירחה, מכאן שיש להורות על מחיקת התובענה, לחלופין להעבירה לבית משפט השלום, הנושא בסמכות העניינית.
...
יוצא אפוא כי במועד ההתקשרות, לצדדים לא היה כל מושג מה הם אותם מקרקעין ו/או המקרקעין החלופיים שיקבלו הנתבעים אשר מתוכם יצמחו לתובעת זכויות, בהתאם להסכם שכר הטרחה.
סוף דבר: לא מצאתי כי ניתן לפרש את הסכם שכר הטרחה כהסכם מכר מקרקעין.
המזכירות תעביר התביעה לבית המשפט השלום במחוז חיפה, ותמציא החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו