בפני תביעה חוזית, כספית על שכר טירחת עו"ד בסך 300,000 ₪ + מע"מ.
כתב התביעה
התובעת מפרטת בכתב התביעה כי ייצגה את מר דב הנמן ז"ל (להלן – "המנוח") במשך שנים רבות במאות הליכים, ולאחר שהמנוח הלך לעולמו נאלצת להגיש תביעה זו כנגד יורשיו.
הצדדים נתנו דעתם לשכר הטירחה לו תהא זכאית התובעת בהיתחשב בנסיבות עריכת ההסכם, ועל כן ההסכם נוקט באופן מפורש בלשון: "שנפסק" או "שייפסק" בתחילתה של ההוראה ופעם נוספת בהתייחס לנאמר בסיפא, על שני חלקיה המופרדים במילה "או".
אני סבור כי פירוש המונח "או" הנסמך לתיבה "שכ"ט כונס נכסים" מובנו חיבור לחלקה הראשון של הסיפא, כך שיש לקוראו שכ"ט כונס נכסים שייפסק.
על התובעת, כעורכת הדין אשר אמונה על ניסוח הסכם שכר הטירחה, חלה החובה לוודא כי התחייבות הלקוח בכל הנוגע לשכר טירחתה תהא ברורה וראוי שהניסוח יהיה חד-משמעי ולא נתון לפרשנויות ועל כן כל עמימות בהסכם תזקף לחובתה.
...
סעיף 3 להסכם קובע כהאי לישנא: "מוסכם כי כל שכר טירחה שנפסק או שייפסק לחובת הנתבעים, ילדי הנמן, אם במסגרת במסגרת [כך במקור] הליכי הוצאה לפועל, ישולם לינקוביץ כמו גם כל שכר טירחה שייפסק בגין מימוש נכס או נכסים או שכ"ט כונס נכסים ישולם לינקוביץ".
מעיון בהוראה זו אני סבור כי מדובר בלשון ברורה וחד משמעית.
הצדדים נתנו דעתם לשכר הטרחה לו תהא זכאית התובעת בהתחשב בנסיבות עריכת ההסכם, ועל כן ההסכם נוקט באופן מפורש בלשון: "שנפסק" או "שייפסק" בתחילתה של ההוראה ופעם נוספת בהתייחס לנאמר בסיפא, על שני חלקיה המופרדים במילה "או".
אני סבור כי פירוש המונח "או" הנסמך לתיבה "שכ"ט כונס נכסים" מובנו חיבור לחלקה הראשון של הסיפא, כך שיש לקוראו שכ"ט כונס נכסים שייפסק.
לאור האמור אני דוחה רכיב תביעה זה.
מכל הטעמים המפורטים לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.