מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שכר טרחה בגין ייצוג בהגדלת אחוזי נכות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר קבלת ערר בענין הפעלת תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה תשט"ז-1956), המאפשרת הגדלת אחוזי הנכות עד למחצית, אם לדעת הוועדה "הוא אינו מסוגל לחזור לעבודתו או לעיסוקו והנכות הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו". בסופו של דבר נקבעה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 100% ושיעור התגמולים עודכן למפרע.
בהתאם להסכם שכר הטירחה זכאי עורך הדין הנתבע ל-8% + מע"מ מכל סכום שיתקבל, דהיינו סכומים חודשיים שנעים סביב ה-1,000 ₪ אשר גדלו בהתאמה להגדלת הסכומים על ידי המל"ל. התובע לא שילם את שכרו של הנתבע חודש בחודשו והנתבע לא עמד על כך, שני הצדדים המתינו לפצוי החד פעמי שיתקבל בתביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה-1975 (להלן: "הפלת"ד), שהוגשה לבית המשפט המחוזי בשנת 2010 , בסמוך לאחר מיצוי ההליכים מול המל"ל בקביעת הנכות הרפואית הצמיתה והפעלת תקנה 15.
במהלך התקופה לא דרש הנתבע שכר טירחה נוסף (אלא במענה למכתב ההתראה שנשלח אליו טרם הגשת התביעה, בנובמ' 2014), וגם התובע או אישתו לא הלינו על אופן ייצוגם והדרך שבה התביעה בביהמ"ש המחוזי הסתיימה, אלא במכתב ההתראה שנשלח סמוך לפני הגשת התביעה שלפניי.
בתצהירו חושב שכר הטירחה לפי 11% (ס' 39) ואילו ב"דו"ח חשבונות עסקה מפורט ללקוח" מיום 6.12.10(ת/2) חושב שכר הטירחה בגין תקבולי מל"ל לפי 8%.
...
הוסף לכך את הרישומים בכרטסת של סכומים שהלקוח שילם (בת/2 נרשם 1,500 ₪ ואילו באותה כרטסת לקוח שהודפסה ביום 9.1.19 נרשם 13,968 ₪ + 58 ₪ + 81 ₪), ותגיע למסקנה כי עו"ד שינדלר גבה כ-65,000 ₪ יותר ממה שהגיע לו באותה עת, מתוך התגמולים שקיבל התובע בפועל, עד למועד הגשת התביעה שכנגד, לפיכך אני דוחה את התביעה שכנגד בהעדר עילה.
דו"ח חשבונות העסקה (ת/2) שהתובע שכנגד אישר כי זה נועד "כדי שהלקוח ידע מה צפוי בעתיד" (פרו' עמ' 44 ש' 30), הסכומים הנקובים שם, בהשוואה לסכומים הנקובים בחשבונית המס (בגין אותו חשבון 44 נרשם סכום מופחת בחשבונית), תומכים לדעתי במסקנה כי הושגה מעין פשרה בין עורך הדין ללקוחו.
סוף דבר התביעה והתביעה שכנגד נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, היא זכאית למלוא שכר הטירחה בגין ייצוג הנתבע בתביעת הכשרת הישוב, בשיעור של 13% בתוספת מע"מ מסכום הפצוי שנפסק לטובת הנתבע בפסק הדין מיום 21.2.18, וכן לסך של 4,500 ₪ בגין ייצוג הנתבע בהליך נוסף, שהתנהל כנגד כלל חברה לביטוח בע"מ בשל אבדן כושר עבודה בגין תאונת הדרכים (להלן: "תביעת כלל").
במילים אחרות, הפעולות בהן נקט עו"ד בירן תרמו להגדלה של כמחצית מאחוזי הנכות הצמיתה המקוריים שנקבעו לנתבע, המהוה כשליש מסך שיעור הנכות הרפואית שנקבעה לנתבע בפסק הדין.
שם נקבע, כי השכר הראוי במקרה של הפסקת ייצוג בתיק בו נקבע השכר באחוזים, ייקבע לפי ההסכם המצוי, לפיו במקרה של הפסקת ייצוג לאחר קדם משפט ראשון ועד לסיום הראיות, ישלם הלקוח שכר טירחה בשיעור של 67% מהשכר המוסכם.
...
לאור האמור, ובהיעדר תשתית ראייתית מספקת לקיומו של חוב בגין הייצוג בתביעת כלל, דין טענות התובעת בעניין להידחות.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובעת שכר טרחה בסך של 29,293 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪, וכן שיעור של 57% מאגרת בית המשפט, כפי ששולמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו טיפלה הנתבעת בתביעה שהוגשה לביטוח לאומי בשם התובע בשל נכות שנגרמה לתובע עקב תאונת הדרכים, בגידרה נפסקה קצבה חודשית לתובע בהתאם לאחוזי הנכות הרפואית שנקבעו על ידי הביטוח הלאומי.
הפצוי שנפסק לתובע במסגרת התביעה כנגד חברת הביטוח בגין תאונת הדרכים – בתום הליך משפטי ניתן פסק דין על ידי בית משפט השלום בתל אביב (ת"א 21314-09-10) בו נפסק לתובע פיצוי בסכום של 51,906 ש"ח (לאחר הפחתת התשלומים התכופים) כמו כן נפסקו הוצאות בגין תשלום אגרה ושכ"ט עו"ד בסכום של 7,827 ש"ח. בעקבות הגשת ערעור על פסק הדין שניתן בבית משפט השלום, הוחלט על ידי ערכאת העירעור (ע"א 14935-07-12) להגדיל את הפצוי בסכום של 30,000 ש"ח ובתוספת שכ"ט עו"ד כדין על סכום זה. תביעה לקבלת גמלת נכות מעבודה – בעקבות תביעה שהוגשה לביטוח הלאומי נמצא התובעת כזכאי לקבלת דמי פגיעה החל מחודש אוקטובר 2008, כאשר גובה הקצבה החודשית אינו קבוע והוא משתנה בין שנה לשנה.
שכר טירחה בגין הגשת תביעה לפצוי לפי חוק הפלת"ד הנתבעת ייצגה את התובע בהליך שהתנהל בבית המשפט השלום בו נפסק לזכות התובע פיצוי בסכום של 51,906 ש"ח .
לא מצאתי בטענות התובע, בעדותו ובראיות שהוצגו לבית המשפט על ידי התובע, ביסוס כלשהוא לכך שהנתבעת לא תהא זכאית לשכר טירחה בגין הטיפול בהגשת התביעה לביטוח לאומי בגין נכות מעבודה ואני דוחה טענה הגנה זו. אשר לשכר הטירחה לו זכאית הנתבעת בגין התביעה לביטוח הלאומי: על פי הסכם שכר הטירחה, נקבעו מס' חלופות לבחירתה של הנתבעת באשר לסכום שישלם התובע כשכר טירחה עבור הטיפול בתביעה לביטוח הלאומי (1/3 מגובה שכר הטירחה בטיפול בתביעה לפי חוק הפלת"ד, 20% מכל סכום שיקבל התובע מהמוסד לביטוח לאומי או שכר טירחה שווה ערך ל – 24 תשלומים חודשיים שיהיה התובע זכאי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי).
...
מעבר לעובדה שעסקינן בטענה בעל פה כנגד מסמך בכתב שהתובע כלל לא דרש את ביטולו ולחזקה המשפטית הקיימת לפיה מי שחתם על מסמך גם יודע את תוכנו, הרי שכאשר מדובר בשתי תביעות שונות שלגבי אחת מהן - התביעה לפי חוק הפלת"ד נקבעה בחוק מגבלה לעניין גובה שכר הטרחה, אינני מקבלת את הטענה שלפיה הנתבעת הסכימה להגביל את שכר טרחתה גם עבור טיפול בתביעה שאיננה מכוח חוק הפלת"ד. התובע אמנם טען כי אינו דובר את השפה העברית או האנגלית שכן הוא דובר את השפה הטיגרית (שפת אם) ולכן לא הבין את תוכן הסכם שכר הטרחה שנכתב בעברית.
לא מצאתי בטענות התובע, בעדותו ובראיות שהוצגו לבית המשפט על ידי התובע, ביסוס כלשהו לכך שהנתבעת לא תהא זכאית לשכר טרחה בגין הטיפול בהגשת התביעה לביטוח לאומי בגין נכות מעבודה ואני דוחה טענה הגנה זו. אשר לשכר הטרחה לו זכאית הנתבעת בגין התביעה לביטוח הלאומי: על פי הסכם שכר הטרחה, נקבעו מס' חלופות לבחירתה של הנתבעת באשר לסכום שישלם התובע כשכר טרחה עבור הטיפול בתביעה לביטוח הלאומי (1/3 מגובה שכר הטרחה בטיפול בתביעה לפי חוק הפלת"ד, 20% מכל סכום שיקבל התובע מהמוסד לביטוח לאומי או שכר טרחה שווה ערך ל – 24 תשלומים חודשיים שיהיה התובע זכאי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי).
אינני מקבלת את טענות הנתבעת בעניין זה. בין הצדדים נכרת הסכם שכר טרחה בו נקבע מפורשות כי פעולות שאינן נוגעות לתביעות שנדונו לעיל יחויבו בנפרד בתעריף שעתי .משכך הנתבעת איננה יכולה לשנות את ההסכם תוך קביעת סכום "סמלי" בסך 17,000 ש"ח ובכך לייתר את הצורך בהצגת פירוט לתובע לעניין הפעולות בהן נקטה ומהו היקף השעות שנדרש לפעולות אלו, שכן לו רצתה לעשות כך היה עליה לקבל את הסכמתו של התובע לשינוי תנאי ההסכם.
בהיעדר טענה נגדית מצד התובע לעניין סכום ההוצאות ומשלא מצאתי כי גרסת הנתבעת נסתרה בדרך כלשהי, אני מקבלת את טענת הנתבעת באשר לזכאותה לתשלום ההוצאות בסכום של 4,906 ש"ח. התשלומים שהתקבלו על ידי הנתבעת והקיזוז שבוצע על ידה הנתבעת מאשרת בסעיף 1 לתצהירה שקיבלה סכום כולל של 101,341 ש"ח (פיצויים מחברות הביטוח בגין תאונת דרכים משנת 2008, פיצויים בגין תאונת דרכים משנת 2014, החזרים שונים מחברת הביטוח וקופ"ח וכן החזר ערבות שהופקדה בבית המשפט).
סיכום לאחר שבחנתי את טענות התובע, מצאתי כי יש לדחות את רוב רכיבי התביעה למעט חיוב הנתבעת לשלם לתובע סכום של 17,000 ש"ח מהטעם שלא נוכחתי על פי הראיות שהובאו בפניי כי אכן נדרש החייב לשלם על פי תנאי הסכם שכר הטרחה, את התשלום אותו הגדירה הנתבעת כסכום "סמלי" ביחס לפעולות שנדרשה לבצע במסגרת הטיפול המשפטי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, היא קיבלה את חלקה בשכר הטירחה מתוך 36 קיצבאות חודשיות להן הייתה זכאית הנתבעת, אולם מאחר והמשיכה לייצג את הנתבעת והאריכה עבורה את התביעה לזכאות לקיצבת אובדן כושר עבודה מלא כל שנה ושנה (כאשר ההארכה האחרונה הייתה עד ליום 30.3.2020), הרי שהיא זכאית לשכ"ט נוסף.
ערעורים, כאמור, למל"ל ולביה"ד לעבודה להגדלת אחוזי הנכות הוגשו על ידה.
לטענתה, רק כאשר נחתם הסכם 2017 מסרה לה התובעת כי היא זכאית לשכר טירחה בגין קיצבאות שהיא מקבלת רק לאחר שתוכר לה נכות קבועה, ולאחר מכן עוד 36 חודשי קצבה.
לפיכך, כאמור, הגעתי לכלל מסקנה כי הצדדים לא התקשרו בהסכם שכ"ט בעל פה לתשלום שכר טירחה שיער של 18% בצרוף מע"מ מתביעות אכ"ע חב' הפניקס או מתביעת נכות כללית מהמל"ל. עם זאת, אין בדחיית התביעה לתשלום שכ"ט מותנה תוצאה כנתבע על ידי התובעת כדי לשלול מהתובעת את זכאותה לתשלום שכ"ט עבור העבודה שביצעה בפועל.
...
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 7,261 ₪ (כולל מע"מ), בצירוף ריבית והצמדה כדין ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
התביעה שכנגד נדחית.
בשים לב לפער בין סכום התביעה אל מול הסכום שנפסק בסופו של דבר, ספק אם היה מקום לפסוק שכ"ט והוצאות לטובת התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

לחלופין, וככל שלא תיתקבל טענת הנתבעת, נטען כי חישוב שכר הטירחה בגין העלאת אחוזי הנכות לא הוכח ולמצער הנו שגוי.
עוד טען התובע בתשובתו לכתב ההגנה כי תיקונים 20-22 אשר חוקקו במסגרת צו נכי רדיפות הנאצים (הגבלת שכר טירחה) תשכ"א-1961 ואשר הגבילו את שכר הטירחה רטרואקטיבית אינם שוללים זכות לשכר טירחה עבור פעולות מעבר להכרה הבסיסית (הגדלת אחוזי הנכות והעלאת התגמול בשל כך) וכן כי חוק הנר"ן קובע כך מפורשות בסעיף 22ב1(2).
בתיקון מס' 22 מיום 7.4.16 עודכנו ההגבלות על שכר הטירחה שניתן לגבות בייצוג בהליכים לפי החוק, ובין היתר הופחתו הסכומים המירביים לגביה בתביעות שאושרו כתוצאה מההחלטה המנהלית (סע' 4(ב) לתיקון), בנוסף נקבעה סנקציה פלילית בגין גביית שכר טירחה ביתר (סעיף 3 לתיקון החוק) וכן נקבע כי לא ניתן לגבות שכר טירחה אלא כאשר הפעולות של המטפל בתביעה נעשו מכוח הוראה מפורשת של הלקוח, בכתב ומראש (סעיף 5 לתיקון).
המדובר בהסכם שכר טירחה לטפול בתביעה לקיצבה על פי חוק הנר"ן. אכן, ניתן היה לפרט יותר מה כולל הטיפול בתביעה, ואולם במכתב לנתבעת מיום 29.10.12 ציין התובע כי הטיפול בתיק טרם הסתיים וכי הוא פועל להעלאת אחוזי נכותה.
...
באשר לטענה לשכר טרחה בנושאים אחרים שטיפל בהם עבור הנתבעת: הנתבעת לא נתנה בידי התובע ייפוי כח לצורכי טיפול בעניינים נוספים שלה, כגון פניות לחב' עמידר, שכן נכתב במפורש בייפוי הכח מיום 27.1.2009 שהגיש התובע לתיק כי ייפוי הכוח הוא "בכל הקשור לתביעה בעניין תביעה ע"פ חוק נכי רדיפות הנאצים בלבד". כמו כן הוסף בטופס ייפוי הכוח הנוסח הבא: "מבלי לפגוע בכלליות המינוי הנ"ל יהיו באי כוחי רשאים לעשות ולפעול בשמי ובמקומי בכל הפעולות הבאות, כולן או מקצתן הכל בקשר לעניין הנ"ל בלבד!" (ההדגשה במקור י.ב.) ולמען הסר ספק גם בסיפא של סעיף 12 של ייפוי הכח נכתב כך בהדגשה: "למען הסר ספק מודגש כי ייפוי כוח זה מתייחס רק לתביעה ע"פ חוק נרדפי הנאצים ולא לשום עניין אחר". בהתאם לכך, בהעדר הרשאה מפורשת מטעם הנתבעת, אני דוחה את טענת התובע לשכר טרחה מגיע בסך 2,000 ₪ בגין טיפול בעניינה של הנתבעת מול חב' עמידר.
סוף דבר, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע בגין שכר טרחתו סך של 22,556 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו