בטענה זו מסתמך המל"ל על סעיף 369(א) לחוק הביטוח הלאומי, שכותרתו "אי רישום ואי תשלום דמי ביטוח: אחריות המעביד", וזה לשונו:
"לא נרשם מעביד בהתאם לתקנות על פי סעיף 379 או לא שילם במועד התשלום את דמי הביטוח בעד עובד פלוני, ולפני הרישום או אחרי מועד התשלום ולפני סילוק הפיגורים קרה לעובד מקרה המזכה לגימלה, רשאי המוסד לתבוע מהמעביד סכום השווה לגימלאות בכסף ששילם המוסד, או שהוא עתיד לשלמן, ואת השווי הכספי של הגימלאות בעין שניתנו לזכאי לגימלה, בקשר לאותו מקרה."
סעיף זה מאפשר לביטוח הלאומי לחזור אל המעסיק בתביעת שיפוי בתנאי שהוכיח, כי המעסיק לא נרשם כמעסיק ולא שילם דמי ביטוח בעד העובד לפני קרות הארוע - מקרה המזכה בגימלה.
לאחר שהתפוגג הערפל שוכנענו כי מעסיקיו האמתיים של התובע בעת קרות תאונת העבודה מיום 14.11.2012 היו חוסין ושני בניו, מוחמד ועבדאללה, ועל כן בהתאם לסעיף 369(א) לחוק הביטוח הלאומי מאחר והם לא נרשמו במועד התשלום לדמי ביטוח כמעסיקיו של התובע ולא דווחו ככאלו בזמן אמת למל"ל אנו מחייבים את שלושתם ביחד ולחוד לשפות את המוסד לביטוח לאומי בכל גמלה שהוא ישלם לתובע בגין אותה תאונת עבודה.
חומרה יתירה טמונה באופן תשלום שכרם של העובדים, כך שבעת צרה, שעה שהם מעורבים למרבה הצער באותן תאונות, ובהן תאונות קטלניות, נפגעת רשת הבטחון הסוצאלי האמורה לתמוך בהם, וגמלתם אינה משולמת להם על פי שכרם הנכון והמלא.
...
"
וכן-
"58. סקרנו לעיל שלושה הליכים, בהם התבררו תביעות בעניינם של עובדים מהגרי עבודה מסין, שנפגעו בתאונות עבודה באתרי בניה בהם עבדו. בשלושת המקרים הועלו טענות בעניין שכרם האמיתי של העובדים שנפגעו. משלושת המקרים עולה תמונת מצב מורכבת ובעייתית של העסקת העובדים ואופן תשלום שכרם, ובשלושתם הועלו טענות בדבר פגיעה משמעותית בגמלה המשולמת להם או לתלויים בהם, עקב דרכי ההעסקה. דומה כי אין קושי לאתר נקודות דמיון בין המקרים הללו לבין נסיבות המקרה שלפנינו. מכל מקום, הם אך מוסיפים ומבססים את הצורך בבחינת דרכי העסקת מהגרי העבודה, אכיפת הוראות הדין, ושינוי ההסדרים הנורמטיביים, ככל שימצא כי אכן נדרש שינוי כזה."
סוף דבר
תביעת התובע מתקבלת באופן הבא:
ביום 14.11.2012 בשעה 09:30 או בסמוך לכך אירעה לתובע תאונת עבודה הכל כאמור בסעיף 43 לפסק דין זה.
תאונת העבודה אירעה לתובע עת שעבד אצל חוסין בן פאיד מחאמיד ת.ז 52559671, מחאמיד מוחמד בן חוסין פאיז ת.ז60142643, ומחאמיד עבדאללה בן חוסין פאיז ת.ז 301151213 (להלן: "המעסיקים במשותף").
בהתאם לסעיף 369(א) לחוק הביטוח הלאומי מאחר ושלושת מעסיקיו של התובע במשותף לא נרשמו במועד לתשלום דמי הביטוח כמעסיקיו של התובע ולא דווחו ככאלו בזמן אמת, אנו מחייבים את שלושתם ביחד ולחוד לשפות את המוסד לביטוח לאומי בכל גמלה שתשולם לתובע בגין תאונת העבודה שהוכרה בפסק דין זה.
הרחבנו רבות לגבי ההתנהלות הלא ראויה של שלושת מעסיקיו של התובע – חוסין ושני בניו, מוחמד ועבדאללה, אשר ניסו כמעט בכל דרך אפשרית לערפל את העובדות ולהקשות על בירור חקר האמת שכתוצאה מהתנהלות פסולה זו צורפו לתיק גם טאהר ומג'די (שני בני דודיו של התובע) שבדיעבד התברר כי לא היה כל צורך לצרפם.
במצב דברים זה אנו מחייבים את חוסין ושני בניו, מוחמד ועבדאללה, לשלם ביחד ולחוד הוצאות משפט כדלקמן:
לתובע סך 20,000 ₪.