אלו הם הנימוקים:
דיון והכרעה:
לעניין מטרות המערכת ההסכמית שבין הצדדים, ראו דנ"א 10114/03 המוסד לביטוח לאומי נ' אררט חברה לביטוח בע"מ פ"ד ס(4), 132 (להלן: "עניין אררט") שם נקבע כך:
"המעיין במנגנון השיפוי הנקוב בסעיף 3, ובחוזה בכללותו, למד כי ההסכם אמנם נולד מתוך סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי, אולם משיצא לאויר העולם – יש לו חיים משלו. כלומר, אף שברקע ההסכם עומדת זכותו הסטאטוטורית של המל"ל לשיפוי מאת חברת הביטוח בגין גמלאות שהוא נושא בהן – זכות של תיחלוף – אין ההסכם נשאר נאמן לה לכל אורך הדרך, והוא משקף בחירה מוסכמת של הצדדים להסדיר בדרך של "קח ותן" את מערך החובות והזכויות ביניהם.
מסכים אני, איפוא, לדבריה של חברתי השופטת חיות, כי "... ההסדר החוזי יצר משטר אחר בכל הנוגע לזכות השיפוי המוקנית למל"ל בגין הגימלאות ששילם. הסדר זה, סוטה באופן משמעותי מהסדר השיפוי הסטטוטורי והוא נעדר כימעט לחלוטין את הסממנים המאפיינים סוברוגציה"; ומסכים אני למסקנתה של חברתי, כי "עילת התביעה לשיפוי, המוקנית למל"ל כלפי המבטחים על-פי ההסכמים שבנידון, איננה אלא עילה חוזית". אכן, ההסדר החוזי בא להסדיר מראש, ובמבט כולל, את שאחרת צריך היה לברר, בהליך משפטי פרטני, בכל מקרה ומקרה שבו קמה למל"ל זכות שיפוי מכוח סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי.
זכות זו אינה תלויה בצלע האחרת של המשולש, הנמתחת בין המזיק לבין הניזוק, ולפיכך אין נפקא מינה אם בית המשפט קבע, במסגרת תביעתו של הניזוק, כי קביעת המוסד נסתרה, כי הנכות היא בשיעור נמוך יותר וכי רק חלק ממנה נגרם בשל התאונה (רע"א 8244/08 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' המוסד לביטוח לאומי ([פורסם בנבו], 17.3.2009)).
...
אשר על כן, אציע לחברי לקבל את הערעור באופן שהמשיבה תשלם למערער את הסך 550,197 ₪ כשהוא נושא ריבית בהתאם לחוק פסיקת ריבית, מיום משלוח דרישת התשלום, דהיינו, 14.10.18.
נוסף על כך המשיבה תשלם למערער שכר טרחת עו"ד בשיעור של 15% (כולל מע"מ), מתוך תוספת התשלום שנקבעה בפסק דין זה.
איל באומגרט, שופט
השופטת רבקה איזנברג
אני מסכימה לחוות דעתו של חברי השופט באומגרט ומצאתי להדגיש:
מטרת המערכת ההסכמית בין הצדדים, הסכמה הנוהגת שנים, נועדה בדיוק כדי למנוע התדיינות ובדיקה פרטנית בכל מקרה ומקרה.
משהצדדים כבולים למערכת ההסכמית ביניהם ומשמשיבה לא הציגה כל טעם המצדיק, ע"פ אותה מערכת הסכמית, שלא לחייבה בריבית המוסכמת דין הערעור להתקבל.