מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיבוב שהגיש ביטוח לאומי בגין קצבאות נכות כללית

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין בתביעה לפיצויים נקבע על-ידי כב' השופטת כאמלה ג'דעון שיעור הפצוי המגיע למערער, וכן נקבעו סכומי הנכויים מפיצוי זה. כב' השופטת ג'דעון התייחסה לקיצבת הנכות הכללית אותה מקבל המערער, וכן לחוות הדעת האקטוארית שהוגשה על-ידי "קרנית" באשר לתקבולים אלה, וציינה כי הוגשה תביעת שבוב ביחס לתשלומי המוסד לביטוח לאומי ב-ת"א 38621-09-15.
בעניינינו, וכמפורט לעיל, משפסק הדין בתביעת הנזיקין הנו חלוט, משבפסק-דין זה נקבע הנכוי בגין גמלת הנכות הכללית אותה מקבל המערער מהמוסד לביטוח לאומי, אין פגם בשקול דעת הלישכה לסיוע משפטי שלא להעניק סיוע משפטי בהקשר להגשת התביעה בבית הדין לעבודה.
...
לאור האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לתיקון כתב תביעה שהגיש התובע – המוסד לביטוח לאומי, במסגרת תביעת שבוב על פי סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי"), בגין גמלת נכות כללית ששילם לנפגעת בתאונת דרכים.
...
המסקנה מכל האמור הינה כי דין הבקשה לתיקון התביעה להידחות.
אשר על כן אני דוחה את הבקשה.
המבקש ישלם למשיבים את הוצאות הבקשה בסך 2,500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במהלך ניהול התביעה, המוסד לביטוח לאומי הגיש תביעת שבוב בסך של 50,065 ₪ בגין התשלומים ששולמו וישולמו לתובע בענף נכות כללית בגין תאונת הדרכים שנדונה בבית משפט השלום בתל אביב-יפו (ת"א 38621-09-15).
כפועל יוצא, מסיום ההליכים בעיניינו של התובע, הליך השבוב הסתיים בפשרה ולפיה קרנית תשלם למוסד לביטוח לאומי סכום כולל וסופי בסך של 55,850 ₪ בגין כל הקיצבאות והתשלומים ששולמו וישולמו לתובע על ידי הנתבע בגין פציעתו בתאונת הדרכים או כתוצאה ממנה.
מכל מקום, ההליך שניהל התובע כנגד קרנית הנו הליך חלוט וקיים מעשה בית דין ביחס לקביעה בדבר ניכוי הגימלאות בגין נכות כללית מסכום הפצוי שישולם לו מכח חוק פיצויים נפגעי תאונות דרכים וגובה הסכום המאקסימאלי שניתן לנכות מהפצוי.
...
הסכם הפשרה הוגש ביום 20.6.2017 והערעור נדחה באותו היום בהתאם לבקשת הצדדים.
הנתבע, מצידו, טוען כי יש לדחות את התביעה על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית ו/או מחמת מעשה בית דין.
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בעיניין שנידון ברע"א 8322/07 המוסד לביטוח לאומי נ' כללי חברה לביטוח בע"מ (7.7.2011), נקבע שמקום שהנפגעת הפרה את היתחייבותה כלפי המבטחת במסגרת הסכם הפשרה שלא לפנותך למוסד לביטוח לאומי, אין מקום להדרש לתביעת השבוב שהאחרון הגיש כנגד המבטחת בגין הגימלאות ששולמו לנפגעת, ותקנתו של המוסד לביטוח לאומי הנה הפעלת זכות הזקיפה לפי סעיף 329 לחוק.
בעניינינו, העיתוי לגבי הפנייה למוסד לביטוח לאומי היה בשליטתו של התובע, ובהיעדר הודעה מטעמו על הגשת התביעה לקיצבת נכות כללית, הנתבעות לא ידעו על כך. הנתבעות טענו, בהליך העירעור שכנגד שהגישו לבית המשפט העליון, שהמידע לגבי פנייתו של הנתבע למוסד לביטוח לאומי, ותשלום הגימלאות, נודע להן לראשונה ביום 3.6.04, ובקשו להתיר את הגשת המידע בעיניין זה כראיה נוספת (כפי שצוין לעיל, הערעורים נדחו הדדית).
...
הנתבע טען שהחלטת בית משפט השלום בירושלים בתביעת השיבוב מהווה מעשה בית דין, בבחינת השתק פלוגתא, בין בעלי הדין בהליך שבפניי, לגבי הפעלת זכות הזקיפה בעניינו של התובע, אלא שאין בידי לקבל את הטענה.
בנסיבות העניין, סבורני שמן הראוי לבצע את הזקיפה מקצבת הנכות הכללית ולא מקצבת הילדים.
התוצאה התוצאה הינה שהתביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

במהלך ניהול התיק, הגיש המל"ל בקשה לתיקון כתב תביעה, לאחר שהתברר כי האלמנה זכאית לקיצבת נכות כללית, אשר מאיינת, לטענת התובע, את זכאותה של האלמנה לקיצבת השארים ולפיכך העמיד את סכום התביעה המופחת בגין התשלומים אשר שולמו עד למועד זכאותה של האלמנה לקיצבת נכות כללית בחודש מאי 2011.
סעיף 328 (א) (א1)(1) מטיל חובה על מבטח להודיע למל"ל על חובתו לשלם לזכאי גמלה כלשונו כך: "מבטח ידווח למוסד על כך שהוא או צד שלישי שהוא מבוטח שלו, ניכו או רשאים היו לנכות, סכום כלשהוא מהפיצויים שהוא או צד שלישי שהוא מבוטח שלו חייבים לשלם לזכאי, בין לפי הסכם ביניהם ובין לפי פסק דין, בשל גמלה ששילם או שעתיד לשלם המוסד לפי חוק זה, ואשר המוסד רשאי היה לתבוע מהמבטח או מהצד השלישי לפי סעיף קטן (א); בסעיף זה, "מבטח" – כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פינאנסיים (ביטוח), התשמ"א-1981;"
סעיף 330(ג) לחוק הביטוח הלאומי קובע את התנאים להודעת הזכאי לגימלה, למל"ל כך: " הגיש הזכאי לגימלה תביעה לפיצויים נגד הצד השלישי, ובאותה שעה לא הוגשה תביעת המוסד לפי סעיף 328(א), והזכאי לגימלה הודיע למוסד על הגשת תביעתו, יהא הזכאי לגימלה זכאי לפחות ל- 25% מסך כל הפיצויים שנפסקו באותה תביעה." סעיף 330(ד) לחוק הביטוח הלאומי קובע את הדרך שבה יש להודיע למל"ל: "בדואר רשום, תוך זמן סביר שיאפשר דיון מאוחד בתביעות המוסד והזכאי לגימלה". הנתבעים טוענים כאמור כי האלמנה לא הודיעה למל"ל על הגשת תביעתה לפיכך נשללת זכאותו של התובע לשובב את הכספים.
...
לאחר שבחנתי את טענות הנתבעים בעניין זה, אני מוצאת לקבלן, כפי שיובהר להלן.
עם זאת, אני סבורה כי הנתבעים אינם צריכים לשאת בהפרשי הצמדה וריבית במלואם, לאור השיהוי הרב שבו בחר התובע להגיש את תביעתו.
סוף דבר הנתבעים כולם, ביחד ולחוד, ישלמו לתובע את סכום הפיצוי 184,390 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל, זאת בניכוי 35% זהו חלקו של המעביד, מעסיקו של המנוח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו