מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיבוב בגין נזקי רכב עקב פגיעת משאית נמלטת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת פיצתה את מבוטחיה בגין הנזק לרכב ומשכך הגישה תביעתה כנגד הנתבעות, בהתאם לזכות התיחלוף המוקנית לה מכוח סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981.
העדה העידה, כי לא ראתה את המנוף או את הבנייה הסמוכה שהייתה מעבר לחומת החניון ורק לאחר שיצאה מהחנות נוכחה לראות את הפגיעה ברכבה, מאותם אבנים שהפיל המנוף על גבי הרכב בשעה שקרס.
לשון הסעיף הנה כך: " בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן, למעט אש או חיה, או על ידי שנמלט דבר העלול לגרום נזק בהימלטו, וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס שמתוכו נימלט הדבר – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי הדבר המסוכן או הנמלט התרשלות שיחוב עליה." מנוף הנו בהכרח כלי מסוכן, אשר יש להזהר בשימוש בו. ניתן לראות כי היתייחסות למנוף כחפץ מסוכן, עולה מהתנהגותם של עדי הנתבעת אשר טרחו להניח שלוט, לסמן בסרט את המקום ולבקש כי לא יחנו רכבים בחניון.
כלל גורף לפיו האחריות תרבוץ באופן מוחלט על גבי בעלת המנוף או המשאית שמהם נגרם הנזק, אף שלא הייתה כל התרשלות במעשיה, יש בו בכדי לייצר מצב בלתי ראוי של השקעה אינסופית של משאבים אפשריים, אף שאין הם נדרשים, אך ורק בשל חשש אפשרי והתכנות לקרות נזק.
...
אשר לטענות התובעת לפיהם לא ביצעו הנתבעות באמצעות המהנדס בדיקה מעבדתית לחלק המנוף שקרס, כפי שציין המהנדס בעדותו, דומה שלא היה בכך בכדי לשנות את המסקנה אליה הגעתי, דווקא לאור דבריו הבהירים של המומחה וביחס לעדותו שלא נסתרה כאמור.
מסקנה זו מתבססת על הסיכוי שהנזק היה נמנע אלמלא ההפרה גדול מהסיכוי שהנזק היה מתרחש בלאו הכי.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, לא הוכחה רשלנות הנתבעת 1, ובנסיבות אלו, מצאתי לפסוק כי התביעה כנגד הנתבעות - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לפני תביעת תיחלוף על סך של 78,836 ₪ לתשלום תגמולי ביטוח ששילמה התובעת כמבטחת למבוטחה, בגין נזקים שנגרמו לרכב המבוטח כתוצאה מתאונת דרכים מיום 13.11.2016.
לטענת הנתבעת 1, עריית חולון (להלן: "הערייה"), דין התביעה כנגדה להדחות, שכן האחריות לתשתית מתוכה נימלט הנוזל השומני עומדת לפתחו של תאגיד המים והביוב "מי שקמה" (להלן: "תאגיד המים") ועל כן אין מקום להשית עליה אחריות כלשהיא.
מר פינחסי העיד כי הוא הגיע לכיכר הסמוכה על מנת לפנות עם רכבו, אולם עם הפנייה הרכב החליק על הכביש והוא פגע במשאית שחנתה בקירבת מקום.
...
כפי שנפסק בתא"מ 50849-03-18 שומרה חב' לביטוח בע"מ נ' עיריית חדרה (24.1.2019) אין לומר כי כל אימת שקיימת הצפה או שלולית מים, הדבר מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעות התרשלו, מאשר עם העדר רשלנותן.
למשמע עדויות העדים ולאחר שעיינתי בראיות שהוצגו לפניי, לא מצאתי כי הוכחה רשלנות מעם העירייה או מעם תאגיד המים בטיפולם במפגע עם קבלת הדיווח אודותיו.
לסיכום: לאור האמור, ומשלא מצאתי כי הופרה חובת הזהירות הקונקרטית של הנתבעות, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

תיק 36536-02-18 התובעת בתיק זה הנה הכשרה חברה לביטוח בע"מ אשר תובעת שבוב בגין פיצויים אשר שילמה למבוטחה בגין נזקים שנגרמו לאוטובוס המבוטח, להלן – "האוטובוס", כתוצאה מפגיעת רכב הנתבעת מידגם מיצובישי - להלן –"המיצובישי" בתאונת דרכים מיום 1.9.17.
המיצובישי עקפה את האוטובוס והתכוונה בהמשך לעקוף את המשאית ,אך משהבחינה ברכב שבא ממול, ראתה שלא ניתן להשלים את העקיפה ואז חזרה לנתיב הימני ותוך כדי חזרתה וניסיונה להכנס בין האוטובוס למשאית, פגעה היא באוטובוס והסבה לו נזקים.
בריחת נהג המיצובישי מהמקום ואיתורו במקרה בתחנת דלק מכרסמת גם היא במהימנות גירסתו.
...
על כן אני קובע כי עיקר האחריות רובצת על נהג המיצובישי ואני מייחס לו אחריות בשיעור של 80%.
תיק 36536-02-18 על פי חלוקת האחריות אני מקבל את התביעה חלקית ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת שיעור של 80% מסכום התביעה, דהיינו סל של 25,215 ₪ וכן הוצאו משפט סל של 750 ₪ ושכ"ט עו"ד סך של 4,000 ₪, ובסך הכול 29,965 ₪.
עפ"י החלוקה לעיל אני מקבל את התביעה חלקית ומחייב את הנתבעים לשלם באמצעות הנתבעת 2 הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ לתובעת שיעור של 20% מהסך של 29,757 ₪, דהיינו סך של 5,951 ₪, הוצאות משפט סך של 750 ₪ ושכ"ט עו"ד סך 1,800 ₪ ובסך הכול 8,501 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הם נפגעו בהיותם הולכי רגל, בשל פגיעת רכב הטויוטה שבוטח על ידי שומרה, ועל כן חלה על שומרה החובה לפצותם בגין מלוא נזקיהם.
שאלת החבות היחס בין טענת תיקון הדרך לטענה בדבר תאונה מעורבת בהתאם לסע' 2 (א) ו- 3(א) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: "החוק") נהג ומשתמש ברכב שנגרמו לו ניזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים יפוצה בגין נזקיו ע"י מבטחת רכבו.
בע"א 554/89 מדינת ישראל נ' אלראהב (1989) (להלן – עניין אלראהב) דובר בתביעת שבוב שהגישה המדינה לאחר שפיצתה חייל שניפגע בתאונת דרכים, בהתאם לחוק הנכים.
בית המשפט קבע כי החייל הוא בגדר "נוהג ברכב ומשתמש בו" לפיכך אך ורק מבטחתו חבה בנזקיו, בית המשפט הבהיר כי לא היתחולל כל שינוי במעמדו של החייל כ"משתמש ברכב", מרגע שעצר את הרכב הצבאי על-מנת לבדוק את סיבת התחממותו ועד שנרתע אחורנית אל עבר הכביש כדי להמלט מן המים הרותחים ונפגע על-ידי המשאית ואין לומר, כי המצאות החייל על הכביש עובר לתאונה הייתה מנותקת מן השמוש שנעשה קודם לכן ברכבו.
...
סיכום אני מקבלת את התביעה נגד הנתבעים 2 ו- 3 ומחייבת אותם, ביחד ולחוד, לשלם לתובע 1 סך של 101,310 ₪ בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך 15,410 ₪ ומחצית האגרה ששולמה עם הגשת התביעה.
לתובע 2 ישלמו הנתבעים 2 ו- 3, ביחד ולחוד, סך של 20,525 ₪ בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך 3,122 ₪ ומחצית האגרה.
התביעה נגד הנתבעים 1 ו- 4 נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

מבוא וטענות הצדדים מונחת בפניי תובענת שבוב רכב בדיון מהיר על סך 8,802 ₪ בגין נזקים שנגרמו לרכב מבוטח התובעת בתאונת דרכים שהתרחשה בשעות הצהריים של יום 2.6.22 ברחוב המגנים בחיפה.
לעמדת נהגת התובעת ועל פי כתב התביעה, רכב התובעת נסע בנתיבו הימני, לפתע רכב הנתבעים מסוג משאית סטה לעבר הנתיב ופגע ברכב זה וגרם לו לנזקים.
נזק זה ברכב התובעת אינו יכול להתיישב עם סטיית רכב התובעת שמאלה שאז המגע במשאית לא אמור היה להמצא במדרגה מאחר ורכב התובעת - בעת ביצוע פניה שמאלה, מיתרחק מהמדרגה ביצירת זוית חדה ולא מתקרב אליה.
בעת שכך קרה גררה המשאית את רכב התובעת קדימה, או אז ניסתה הנהגת להמלט מאותה אחיזה של המשאית והטתה את גלגלי הרכב ימינה כפי שניתן לראות מהתמונה שצורפה לכתב ההגנה.
...
מסקנה זו תואמת את מנח הגלגלים לאחר התאונה הפונה ימינה כאמור.
מסקנה זו גם מתיישבת עם התמונות שצורפו לביהמ"ש, של מנח הרכבים לאחר התאונה, שם ניתן לראות באחת התמונות שלא הוצגו תחילה לביהמ"ש בכתב ההגנה (תמונה שצולמה בזווית לרכבים מימין), כי המשאית מצויה לאחר התאונה שחלקה הימני קדמי גולש לנתיב הימני, וזאת להבדיל ממסקנת ב"כ הנתבעת בעניין זה אשר גורם כי התמונה שצולמה בחזית הרכבים תומכת בגרסת הנתבעים.
סוף דבר: בנסיבות אלו, די בכך בכדי לקבל את התביעה כאשר חרף הנחזה והנטען מהתמונה שהוצגה לביהמ"ש של שני הרכבים לאחר התאונה, מסקנתי היא שיש תימוכין מספקים לעמדת התובעת לדרך שבה התרחשה התאונה, שדי בהם לצורך הרמת הנטל מצידה.
בהתאם, אני מורה כי הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת את אשר נתבע על ידה ובנוסף, כדלקמן: סך של 8,802 ₪ בגין הנזק הישיר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו