מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיבוב בגין גניבת מכולות משקאות אלכוהוליים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא: לפני תובענה לתשלום תביעת שבוב בגין תגמולי ביטוח ששילמה התובעת למבוטחת חברת מ. אקרמן בע"מ (להלן: "אקרמן").
תגמולי הביטוח שולמו בגין גניבת שתי מכולות, של משקאות אלכוהוליים מסוג וודקה ומרטיני (להלן: "המטען").
...
סיכום: מן המקובץ לעיל, אני קובעת כדלקמן: התובעת הגישה תביעת שיבוב והיא זכאית לקבל מהמזיקים את מלוא סכום התביעה בסך של 221,022 ₪ נכון למועד הגשתה 5.11.13.
התביעה כנגד הנתבעת 1 נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת 1 שהתביעה כנגדה נדחתה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"פ 47941-08-17 מדינת ישראל נ' פוסטניקוב בפני כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר בעיניין: מדינת ישראל ע"י תביעות ירושלים המאשימה ולדימיר פוסטניקוב ת.ז. 323269795 ע"י ב"כ עוה"ד אלכס גפני הנאשם גזר דין
כתב האישום על פי עובדות כתב האישום, ביום 23.5.2017, בשעות הלילה, בחנות משקאות, ניפץ הנאשם את שמשת החנות באמצעות אבן, הכניס את ידו לתוך החנות וגנב מתוכה בקבוק קוניאק וכן שבר בקבוק שתיה אלכוהולי נוסף.
באותו מקרה פרץ הנאשם יחד עם אחר למכולת וגנב ממנה קופה רושמת שהכילה 1,200 ש"ח; בת"פ 7270-07-12 מ"י נ' אלעביד (מיום 28.5.2013) הורשע הנאשם, בין היתר, בעבירת התפרצות לעסק וגניבה של 250 ₪ מתוך הקופה, על רקע שימוש באלכוהול.
...
מתחם הענישה –בנסיבות המקרה שלפניי, בשים לב לעוצמת הפגיעה בעריכה המוגנים, בהיקף הגניבה ולאופן ביצוע העבירה, אני קובע מתחם עונש הולם שנע בין שלושה חודשי מאסר בפועל ועד 12 חודשי מאסר בפועל.
אני סבור כי הנאשם הוכיח הן רצון והן יכולת להשתקם, בכך שנרתם מיוזמתו לתהליך טיפולי במספר מקומות, בתחום הגמילה מאלכוהול, ולמרות קשיים לא פשוטים, התמיד בו. לא נפתחו לו תיקים חדשים, מידת חרטתו והבנתו את הפסול שבמעשיו היא ניכרת, כמו-גם ההכרה שיש קשר ישיר בין התמכרותו לבין ביצוע עבירות פליליות.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר, שלא ירוצו אלא אם יעבור הנאשם את העבירות בהן הורשע במשך שנתיים מהיום; 100 שעות שירות לתועלת הציבור (של"ץ), אשר ירוצו החל מיום 2.8.2020 במינהל קהילתי בקעה על-פי התוכנית שהכין שירות המבחן ובפיקוחו.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי שותפותו של בן יהודה במזימה והיותו "ראש הקושרים" אינה הגיונית שכן זמן קצר עובר לגניבת המכולות חברת ההובלות התבקשה להוביל מטען של משקאות אלכוהוליים יקרים הרבה יותר והמסקנה המתבקשת היא כי מי שגנבן לא היה מודע לתוכנן הספציפי אלא רק לייעדן ובהסתמך על ייעדן ידע כי מדובר במשקאות אלכוהוליים וזאת בלבד.
נטען כי במקרה דנא לא די בדבר לחזוק שכן החשש מיתעצם נוכח מעמדו והתנהלותו של העד, מספר הגרסאות שנתן, העובדה כי רק חלק מאחת הגרסאות אומץ על ידי המאשימה, ההכחשה הגורפת של דוד והעובדה שלא קיימת שום ראיה ישירה שקושרת אותו לארוע נשוא כתב האישום למעט גירסתו של אברהם ופלט שיחות – חמש שיחות שאורכן הכולל לכל היותר 4 דקות ויש להן הסבר שנתמך על ידי עד תביעה.
...
גם הבטחותיו של המדובב לאברהם אין בהן כדי להצדיק פסילת גרסתו המפלילה, שכן, אותו מדובב שהוכנס לתא המעצר של אברהם, הוצג מלכתחילה כעבריין, ולכן, לא ברור כיצד ניתן להסתמך על הבטחותיו להקלות בעונשו, שכן הגיונם של דברים והשכל הישר, מחייבים את המסקנה כי אין להסתמך על דבריו של המדובב, שהינו "עבריין". מעבר לכך, הרי שלגרסתו המפלילה של אברהם, נמצאו חיזוקים ראייתיים שעולים לכדי חיזוק מוגבר ואף סיוע, ואשר חייבו את הרשעתם של הנאשמים.
נוכח האמור, וחרף הפגמים עליהם הצביעו הנאשמים בערעוריהם, סבורני, כי אין בפגמים/מחדלים אלה כדי להביא לפסילת גרסתו המפלילה של העד אברהם, ובהתאם לזיכויים של הנאשמים, ולכן דין הערעורים על הכרעת הדין של בית משפט קמא להידחות.
לגבי העובדה שלאחר מסירת הגרסה המפלילה, חזר בו אברהם ואף סירב להעיד בבית המשפט – הרי שעסקינן במצב דברים נפוץ, והוא כשלעצמו בוודאי שאינו יכול לחייב את המסקנה בדבר משקל זה או אחר לגבי הגרסה המפלילה, קל וחומר שעה שבית המשפט קמא פירט את התרשמותו לגבי הפחד של אברהם וחששותיו (כולל הדברים שמסר בעת הדיון במשפטו הוא).

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העידו גם עדים, עד תביעה מס' 2, שלא היה קשור בכלל למקרה ותיאר היתנהלות לא ראויה.
גם מעיון בעברו הפלילי ניתן לראות שמדובר במערער שמרצה מאסר בפועל על עבירות רבות ממגוון תחומים, לרבות פריצה, גניבה, עבירות רכוש, הסגת גבול פלילית, עבירות סמים, עבירות של גניבה חקלאית, הפרעה לשוטר, ייבוא וייצוא של סמים, מדובר במערער שלא מקפיד על קיום הוראות החוק הן הפלילי והן התעבורתי וכל ההתנהלות שלו במהלך הארוע נשוא כתב האישום, הוויכוח על הסרוב כן היה או לא היה מלמדת אותנו על אדם שלא מקיים את הוראות החוק באופן מניפולטיבי ואחר כך גם לא לוקח אחריות על הדברים הללו.
כך ציין ב"כ המערער כי עולה בבירור כי כוונת המחוקק כעולה מפרוטוקול עמ' 516 לדיוני ועדת הכלכלה שדנה בסעיף – הייתה שלא להחיל את עבירת הסרוב במסגרתו (דברי יו"ר הוועדה, ח"כ ארדן) – תוך שהוא מפנה לכלל נסיבות הנהיגה בשיכרות על ידי המערער כעולה גם מהכרעת הדין, כאשר לא מדובר בשתייה של כמות ניכרת של משקה משכר אלא חצי בקבוק בירה בלבד, כעולה מהודאת המערער בעצמו.
מנגד, הצביעה ב"כ המשיבה לנימוקי בית משפט קמא בגזר דינו המתייחס להרשעותיו הקודמות של המערער, המחזיק רישיון נהיגה משנת 1996 ולחובתו 25 הרשעות קודמות, מהן נהיגה תחת השפעת אלכוהול מ-2014, מהירות מופרזת, אור אדום, נהיגה בשיכרות מ-2008, נהיגה בזמן פסילה, הרשעות קודמות במישור הפלילי בעבירות רכוש, שבוש מהלכי משפט, הפרעה לשוטר, סמים, אלימות, איומים, בגינם אף ריצה מאסר בפועל.
...
בית משפט קמא התייחס לסוגיית פסילת הרישיון ל-10 שנים, שמע את טיעוני הצדדים ובסופו של דבר פסק לפי לשון החוק, אני מפנה לסעיף 8 לגזר הדין, סעיף 40 (א), בעצם קבע שברגע שהנאשם הורשע בנהיגה בשכרות בשנת 2008 ובנהיגה בפסילה ב-2004 לפני העבירה הזו ופחות מעשר שנים מגזר הדין הראשון, החוק קובע שסעיף 40 (א) (א1) חל. בית המשפט הסביר שהעבירה לא התבססה רק בגלל הסירוב שלו לבצע בדיקת נשיפה אלא גם על סמך ההודאה שלו שהוא שתה ועל סמך הכישלון שלו בדו"ח ביצוע בדיקת המאפיינים.
סופו של דבר, תוך התייחסות לכלל נימוקיו של בית משפט קמא לרבות נסיבותיו האישיות – הניגפות מפני האינטרס הציבורי – עתרה ב"כ המשיבה לדחות את הערעור, תוך הדגשת הכלל כי בית המשפט של הערעור לא מתערב בגזר דין של בית משפט קמא אלא אם כן כולל הוא סטייה קיצונית ממדיניות הענישה הנוהגת – ולא כך הוא.
נדרשתי לטיעוני הצדדים, כמו גם לנימוקי הערעור בכתב – ואני סבורה כי לא נפלה שגגה אצל בית משפט קמא בגזירת דינו של המערער.
גם אני סבורה כדעת בית משפט קמא כי אין מקום שלא להפעיל את סעיף 40 א' (א) 1 לפקודת התעבורה, וזאת במיוחד נוכח העובדה כי המחוקק עצמו לא החריג ביצוע עבירות מסוימות מהפעלתו.
נוכח כל האמור, מצאתי כי גזר דינו של בית משפט קמא ראוי ומאוזן, אין בו סטייה קיצונית ממדיניות הענישה ועל כן אני מורה על דחייתו של הערעור, על כל ראשיו בנוגע לגזר הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו