תמצית התשתית העובדתית
מר ר. א (להלן: "המשיב") הגיש כנגד המבקשת תביעה בגין רשלנות רפואית, עקב טפול שיניים רשלני שניתן לו לטענתו על ידי המבקשת ו/או מי מעובדיה, ואשר לטענתו גרם לו לנזק נורולוגי.
בית משפט קמא הסכים עם עמדת המבקשת כי נקודת המוצא בתביעה המוגשת מכוח פקודת הנזיקין, ובשונה מהכללים החלים בתביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975, היא כי אין איסור להציג בפני המומחה מטעם בית המשפט, חוות דעת רפואיות, כולל לא אחת, חוות דעת שניתנה על ידי מומחה שמונה על ידי בית המשפט.
גם אם אקבל את עמדת המבקשת, כי קביעה זו נדרשה במסגרת הקשר הסיבתי הרפואי, וגם אם אתעלם, לפי שעה, מן העובדה כי ד"ר מחאג'נה מונה על ידי בית משפט קמא לקביעת דרגת הנכות הרפואית בלבד, ולא הוסמך כלל לחוות דעתו בשאלת הקשר הסיבתי הרפואי, כעולה מכתב המינוי, הרי משעסקינן בתביעה לרשלנות רפואית, חיווי הדיעה ביחס לשאלת הקשר הסיבתי, גם אם אינה מהוה מיצוי הדיון בסוגיית הרשלנות הרפואית, משליך במישרין על שאלת החבות ומהוה הכרעה מקדמית בה. ואכן היטיב בית משפט קמא לתאר את הדברים בציינו:
"עת 'קבע' ד"ר מחאג'נה כי קיימת סבירות גבוהה לכך שהנכות שאצל התובע נותרה עקב מחלה זיהומית ויראלית שמקורה בווירוס רדום ש"שופעל", הוא למעשה מבכר את עמדתה של הנתבעת בשאלת החבות על פני טענת התובע לפיה החדרת חומר ההרדמה, כמפורט בחוות הדעת מטעמו, היא שגרמה לשיתוק בעצב".
...
בהקשר זה הטעים בית שמפט קמא כי די לנו לחשוב על סיטואציה בה יאמץ פרופ' זלצר את הערותיו של ד"ר מחאג'נה בשאלת החבות תוך התייחסות מפורשות להערות אלה, ובהמשך יוחלט על ידי בית המשפט להתעלם מפרק זה בחוות הדעת של ד"ר מחאג'נה בשל חריגה מהמנדט שניתן לו.
לנוכח כל האמור, ועל רקע העובדה כי הצגת חוות הדעת יכולה לגרום לסרבול ההליך ומוטב לשני הצדדים, ודאי למלאכת עשיית הצדק והנראות שלה, לקבל חוות דעת עצמאית, "נקיה" ונטולת השפעות, אסר בית משפט על המצאת חוות הדעת של ד"ר מחאג'נה לעיונו של פרופ' זלצר שמונה על ידי בית משפט קמא כמומחה בתחום החבות.
דיון והכרעה
לאחר ששבתי ועיינתי בבקשה ובנספחיה, וכן שקלתי את טענות המבקשת, נחה דעתי כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, וזאת אף מבלי לקבל את תשובת המשיב.
סוף דבר
לאור כל האמור, דין בקשת רשות הערעור להידחות.