לטענת התובעות, רק בדיעבד נודע להם שהתשלום בגין עבודת מושבי וההמחאות שימסרו אמורות להיות לפקודת הנתבעת, ולא לפקודת מושבי ואף התברר כי לנתבעת אישור לעסוק בהסרת שיער בלייזר.
אם לא די באמור, הרי גם בתצהיר שפיגלר בסעיף 6 נכתב במפורש כי הנתבעת שהנה חברה בבעלות הורי רעיית מושבי ורעייתו: "אשר בכל הזמנים הרלוואנטיים לתביעה היתקשרה עימנו בחוזה לאספקת שירותים רפואיים בתחום הכירורגיה". כלומר, גם בתצהיר, הודו התובעות כי ההיתקשרות הייתה עם הנתבעת.
ראו בספרם של ד"ר ע. אזר ז"ל- ד"ר א. נירנברג בעמ' 319:
"האיזון הנערך בין הסיכונים והסכויים של הטיפולים האפשריים אל מול הטיפול שניתן בפועל, והשוואת רמת הטיפול שניתן בפועל לידוע, לאפשרי ולמקובל ברפואה מלמד לרוב אם ניתן טפול סביר או שמא ניתן טפול, שאינו עומד ברמה המקצועית הנדרשת".
כאמור, התובעות לא הוכיחו כל מעשה ספציפי שמושבי היה צריך לעשות ולא עשה, או פעולה שביצע באופן לא ראוי ורשלני.
מאחר שהמומחה קבע כאמור כי לכשלון שתלים יכולים להיות מספר גורמים אפשריים, וכי לא מצא כי קיימת היתנהלות לא תקינה מצד מושבי (וזאת לאחר שעיין בכל המסמכים שעמדו ברשותו ושפורטו בחוות דעתו), לא מצאתי כי בית המשפט, אשר אינו גורם מקצועי בתחום ההשתלות, יכול להגיע למסקנה שונה ולקבוע כי המדובר בחוות דעת שגויה, וכי רק על בסיס אחוזי ההצלחה, ניתן לקבוע כי מושבי התרשל בבצוע ההשתלות.
...
ואף בפועל המשיך וביצע את הטיפולים במרפאתו (לאור חוסר האפשרות לבצעו במרפאת התובעות כתוצאה מהסכסוך בגין הפרת התובעות את ההסכם בבטלן את השיקים), אני דוחה את טענת התובעות להפרת התחייבויותיו ביחס למטופלת זו.
פנחסי יצחק – כפי שפורט לעיל, לא הוכח שכשלון קליטת השתלים אצלו נבעה מרשלנות מושבי.
כפי שצוין לעיל, שוכנעתי כי דווקא בשל הפרת ההסכם ע"י התובעות– ביטול השיקים והתשלומים לנתבעת, לא נמשכה ההתקשרות.
בהתאם, חוות הדעת שהגישו התובעות התבססה על הנחות, או טענות מפי שפיגלר, ולא על עובדות שהוכחו בביה"מ.
לאור כל האמור, אני מורה על דחיית התביעה.