מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות רפואית נגד רופא משפחה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתגובה לתצהירו של התובע הגישה התובעת ראיות הזמה שכללו את תצהירו של אדם (להלן - 'פלוני') שהגיש תביעה כנגד הנתבע בגין רשלנות רפואית בתיק אחר, שהתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים (ת.א. 9622-10-16), בגין ניתוח פלאסטי שערך הנתבע ברעייתו המנוחה, שנפטרה בעקבות הניתוח.
גם בעדות זו של הנתבע יש משום חזוק מסויים לגרבת התובעת, שכן הנתבע העיד על עצמו שהיה מעוניין לעסוק בתחום הכירורגיה הפלסטית אך לא עלה בידו להשלים את ההכשרה הנדרשת לשם כך. לדברי הנתבע, הוא עבד ועודנו עובד כרופא מישפחה מטעם קופת חולים כללית בסניפים שונים בירושלים, ויתכן ששם פגש את התובעת (עמ' 39 ש' 19 - עמ' 40 ש' 13).
חרף טענות התובעת בעיניין זה, על פני הדברים פסק הדין האמור אינו יוצר השתק פלוגתא כנגד הנתבע, "בדרך המלך" ליצירת השתק כאמור, בשאלה העובדתית האם הוא עוסק בניתוחים או שמא הוא עוסק ברפואת מישפחה בלבד, כטענתו לפניי.
...
טענות הנתבע בסיכומיו לרשלנות תורמת מצדה של התובעת, בכך שהתמהמה בפנייתה לקופת החולים, אינה נתמכת בחוות דעת רפואית כלשהי, וממילא אין בידי לקבלה: במישור העובדתי, אני מקבלת את גרסת התובעת כי סמכה בתחילה על טיפולו של הנתבע, שהבטיח שוב ושוב לה ולבעלה שהניתוח עבר בשלום וכי "הכל יסתדר". יתרה מכך, אפילו הייתי מקבלת את טענת הנתבע כי לאור הקושי בו נתקלה לדבריה ליצור קשר עם הנתבע, היה עליה לפנות לקופת החולים במועד מוקדם יותר מהמועד בו פנתה, לא היה בנתון זה לבדו כדי להוביל למסקנה שמצבה הרפואי של התובעת היה משתפר משמעותית או בכלל אילו נהגה כך, וזאת בהעדר חוות דעת רפואית מטעם הנתבע התומכת בטענה זו. אני מקבלת אפוא את טענת התובעת, המתבססת על חוות הדעת הרפואית מטעמה שעיקריה פורטו על ידי לעיל, כי הנתבע התרשל הן בעצם בעריכת הניתוח לתובעת והן בטיפול שהעניק לה לאחריו, ודוחה את טענת הנתבע לרשלנות תורמת כלשהי מצדה של התובעת.
על רקע הנתונים דלעיל אני סבורה כי יהא נכון להעמיד את שיעור הגריעה מכושר ההשתכרות של התובעת בשל מצבה הרפואי על 30%.
סיכומו של דבר, הנתבע ישלם לתובעת סך של 922,000 ₪ בצירוף החזר אגרה כפי ששולמה, ובצירוף שכר המומחים מטעם התובעת, והכל בצירוף ריבית והצמדה מיום התשלום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיבים הגישו לבית משפט קמא תביעת רשלנות רפואית נגד המבקשת (להלן: הדסה), שהיא המנהלת והבעלים של בית החולים הדסה עין כרם, שצוותו הרפואי טיפל באם במהלך הריונה והלידה עצמה, וכן נגד קופת חולים מאוחדת, בה הייתה האם חברה בעת ההריון (להלן: קופת החולים).
במהלך הריונה היא פנתה פעמיים בלבד לרופא המשפחה בקופת החולים.
לאחר בחינת מכלול הראיות וחוות הדעת, קבע בית משפט קמא כי הדסה התרשלה באופן ניהול הלידה ובפרט בכך שלאחר הניטור הראשון, שכלל האטות ו"קו בסיס לא ברור", לא התייעצה המיילדת עם רופא בכיר ולא הוצע לאם לבצע ניתוח קיסרי כבר באותה נקודת הזמן.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להתקבל חלקית, באופן שיעוכב תשלום של כשליש מסכום הפיצוי הכולל, כמפורט להלן.
באיזון בין מכלול האינטרסים עליהם עמדתי לעיל, סבורני אפוא כי יש להורות על עיכוב חלקי של כשליש מסכום הפיצוי הכולל, שכאמור נפסק לטובת הקטין על ידי בית משפט קמא.
סוף דבר: אני נעתר לבקשה באופן חלקי ומתיר להדסה לעכב תחת ידה סכום של 787,630 ₪ מתוך סך הפיצויים שעליה לשלם למשיבים לפי פסק הדין קמא, וזאת עד להכרעה בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הטענה נגד הנתבעת 2, האחראית על המרכז הרפואי בני ציון בחיפה (להלן: "בית החולים"), היא לרשלנות בניתוח לכריתה תת-שלמה של הקיבה מלווה בכריתה של הטחול, ובמהלך שלאחר הניתוח.
כן טענה קופת החולים כי התובעת בחרה להגיש ביחד עם כתב התביעה חוות דעת רפואית אחת של פרופ' איתן שהתייחסה להתנהלות רופא המשפחה, להתנהלות הכירורגים בבית החולים ולהיבטים האונקולוגיים של האיחור באיבחון, דהיינו חוות דעת זו התייחסה לכל רכיבי התביעה, ולכן, הגשת חוות דעת בתחום האונקולוגי על ידי קופת החולים, במענה לחוות הדעת של התובעת, אינה מקנה לה זכות להגיש חוות דעת נגדית כמענה.
באשר לטענת התובעת כי מוקנית לה זכות להגיש חוות דעת נגדית לחוות הדעת בתחום האונקולוגי שהוגשה על ידי קופת החולים – אין לקבל טענה זו. התובעת בחרה להגיש חוות דעת אחת שהתפרסה על פני כל תחומי ורכיבי תביעת הרשלנות הרפואית שהגישה, והגשת חוות דעת של מומחה בתחום האונקולוגיה מטעם קופת החולים, שמתייחס לטענות בתחום זה שנטענו בחוות דעתו של מומחה התובעת, אינו מקנה לה זכות להגיש חוות דעת נגדית, אלא אם כן יותר לה הדבר במסגרת בקשת התיקון שהגישה.
...
ואולם דין טענתה זו של קופת החולים להידחות.
בעניין זרוק שנזכר לעיל ציין כב' השופט סולברג, כי נכון "כי הכלל הוא שבקשות לתיקון כתבי טענות צריכות להיבחן באופן ליברלי, על מנת לאפשר ולקדם בירור ממצה ויעיל של הסכסוך; וכי ככל שניתן, מוטב לרפא את הפגיעה שיסב התיקון להליך או לבעל הדין שכנגד, ככל שכזו מתרחשת, באמצעות חיוב בתשלום הוצאות", אך "גם לגישה זו ישנן גבולות, ולא בכל מצב יעתר בית המשפט לבקשה לתיקון כתב טענות. בבואו לבחון בקשה כאמור, על בית המשפט לשקול מגוון שיקולים, ובכללם: האם התיקון דרוש לצורך בירור השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת; התנהגות המבקש ומועד הגשת הבקשה; האם התיקון עלול לפגוע באינטרס של בעל הדין שכנגד, כאשר דוגמה מובהקת לכך היא מקרה שבו התיקון ימנע ממנו להעלות טענת התיישנות; האם העתרות לבקשה תגרום להכבדה רבה, להארכת הדיון וסרבולו, על חשבון אינטרס בעל הדין שכנגד והאינטרס הציבורי שבייעול הליכים וחיסכון בזמן שיפוטי". בענייננו, בחינת השיקולים דלעיל מצביעה במובהק על כך שיש להיעתר לבקשת התיקון.
אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעות את הוצאות בקשת התיקון בסך 10,000 ש"ח – סך של 6,000 ₪ לנתבעת 1, וסך של 4,000 ₪ לנתבעת 2.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפי הנטען בכתב התביעה הראשונה, במשך שנים התלונה המנוחה בפני רופאי המשיבה ובפרט רופאת המשפחה, על סימפטומים שונים מהם סבלה, אולם לא ניתן לה מענה הולם בהתאם לפרקטיקה רפואית סבירה, ובכלל זה היא לא נשלחה לבדיקות נידרשות.
תמצית טענות הצדדים : המבקש טוען כי בימ"ש קמא שגה בהחלטתו, תוך שהוא מפנה טענותיו רק כנגד ההחלטה בעיניין קשר-סיבתי בין פטירת המנוחה להתרשלות הנטענת, וכן בעיניין ההדרדרות שחלה במצבה הרפואי של המנוחה ומצבה הסיעודי לאחר הגשת התביעה הראשונה.
...
המבחן שנקבע בהקשר זה בפסיקה הוא "העסקה או המעשה המובא לדיון". לסיכום ההלכה בעניין זה ראו פסה"ד בע"א 5316/20 רמתיים צופים אגודה הדדית בע"מ נ' מדינת ישראל ואח' (2021), פסקה 18: " לצורך הכרעה בשאלה מהי "עילת תביעה" בתחום של בקשות לתיקון כתב תביעה, אומץ בפסיקה מבחן רחב שעניינו "העִסקה או המעשה המובא לדיון" (ראו, בין היתר, רע"א 7330/17 תומא נ' רשות מקרקעי ישראל, פסקאות 25-24 והאסמכתאות שם (19.3.2018) (להלן: עניין תומא); יואל זוסמן סדר הדין האזרחי 346-345 (מהדורה שביעית, 1995 (להלן: זוסמן)).
בחינת ענייננו על רקע עקרונות אלה, מביא לטעמי מסקנה כי אין מדובר בתיקון שיש בו משום הוספת עילות תביעה חדשות.
הערעור מתקבל אפוא בהתאם למפורט לעיל (ביחס לתיקונים עליהם נסבה בקשת רשות הערעור).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובענה הוגשה בעילת רשלנות רפואית כנגד 3 גורמים רפואיים שטיפלו במנוחה בסמוך למותה.
בחקירתו הסביר שהממצא היחיד שהיה לא תקין היה לחץ הדם שלה ולכן לא היה שקט לשלוח אותה הביתה בלי הוראה למדידה נוספת של לחץ הדם אצל רופא המשפחה שלה שהתיק הרפואי שלה בפניו.
...
על כן המסקנה כי היה מקום לחשוד כבר בספסיס בעת הביקור בטר"מ לא נתמכת בכל נתון שהוצג.
לסיכומה של נקודה זו אני קובעת כי הטיפול במנוחה במוקד טר"מ לא חרג מסטנדרט התנהגות וטיפול סביר של רופא במוקד.
סוף דבר דין התביעה כנגד טר"מ לדחייה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו