מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים שערי צדק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתגובה לתצהירו של התובע הגישה התובעת ראיות הזמה שכללו את תצהירו של אדם (להלן - 'פלוני') שהגיש תביעה כנגד הנתבע בגין רשלנות רפואית בתיק אחר, שהתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים (ת.א. 9622-10-16), בגין ניתוח פלאסטי שערך הנתבע ברעייתו המנוחה, שנפטרה בעקבות הניתוח.
דא עקא כעבור חמישה עשר ימים חדל הנתבע מלהשיב לפניותיה, ולפיכך נאלצה התובעת לפנות לקופת החולים, שם הופנתה למיון בית החולים "שערי צדק" (עמ' 23 ש' 1-9 וכן עמ' 24 ש' 5 ועמ' 26 ש' 6-8).
...
טענות הנתבע בסיכומיו לרשלנות תורמת מצדה של התובעת, בכך שהתמהמה בפנייתה לקופת החולים, אינה נתמכת בחוות דעת רפואית כלשהי, וממילא אין בידי לקבלה: במישור העובדתי, אני מקבלת את גרסת התובעת כי סמכה בתחילה על טיפולו של הנתבע, שהבטיח שוב ושוב לה ולבעלה שהניתוח עבר בשלום וכי "הכל יסתדר". יתרה מכך, אפילו הייתי מקבלת את טענת הנתבע כי לאור הקושי בו נתקלה לדבריה ליצור קשר עם הנתבע, היה עליה לפנות לקופת החולים במועד מוקדם יותר מהמועד בו פנתה, לא היה בנתון זה לבדו כדי להוביל למסקנה שמצבה הרפואי של התובעת היה משתפר משמעותית או בכלל אילו נהגה כך, וזאת בהעדר חוות דעת רפואית מטעם הנתבע התומכת בטענה זו. אני מקבלת אפוא את טענת התובעת, המתבססת על חוות הדעת הרפואית מטעמה שעיקריה פורטו על ידי לעיל, כי הנתבע התרשל הן בעצם בעריכת הניתוח לתובעת והן בטיפול שהעניק לה לאחריו, ודוחה את טענת הנתבע לרשלנות תורמת כלשהי מצדה של התובעת.
על רקע הנתונים דלעיל אני סבורה כי יהא נכון להעמיד את שיעור הגריעה מכושר ההשתכרות של התובעת בשל מצבה הרפואי על 30%.
סיכומו של דבר, הנתבע ישלם לתובעת סך של 922,000 ₪ בצירוף החזר אגרה כפי ששולמה, ובצירוף שכר המומחים מטעם התובעת, והכל בצירוף ריבית והצמדה מיום התשלום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8383/21 לפני: כבוד השופט י' עמית המבקשת: הסתדרות מדיצינית הדסה נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. פלונית 3. עיזבון המנוחה פלונית 4. קופת חולים מאוחדת 5. בית חולים שערי צדק בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי ירושלים בת"א 008858-10-18 שניתנה ביום 18.10.2021 על ידי כבוד השופט א' רון בשם המבקשת: עו"ד י' עוזיאל בשם המשיבים 3-1: עו"ד ד"ר אסף פוזנר, עו"ד גלעד לסר ][]פסק-דין
בחודש אוקטובר 2018 הגישה הגב' י.א ז"ל (להלן: המנוחה) תביעת רשלנות רפואית נגד המשיבה 4 (להלן: קופ"ח מאוחדת) והמשיב 5 (להלן: ביה"ח שערי צדק), בטענה לאיחור באיבחון מחלתה.
...
עוד טוענת הדסה כי אין בהגשת חוות הדעת כדי לפגוע במשיבים (שהרי זו כבר מצויה בתיק בית המשפט מזה זמן), בעוד שאי הגשתה צפויה לפגוע בהגנתה, וכי לנוכח מועדי ההוכחות הקבועים יש מקום להיעתר לבקשתה.
עוד טוענים המשיבים כי בקשת המבקשת הוגשה באיחור רב ללא נימוק וללא תצהיר, וכי אף אילו הגישה בקשה לתיקון כתב הגנתה, לא היה מקום להיעתר לכך; כי בזמן אמת, המבקשת לקחה בחשבון את האפשרות להגיש חוות דעת נגדית לחוות דעתו של ד"ר אדלמן, אך בחרה שלא לעשות כן; וכי בניגוד לאופן שבו הוצגו הדברים בבקשה, המשיבים ביקשו להעיד רופאה מטעם קופ"ח מאוחדת שטיפלה במנוחה, כעדה עובדתית ולא כמומחית, וזאת כבר בקדם המשפט ובסמוך לאחר גיבוש הסכם הפשרה, ולא חודשים לאחר מכן, וכי הם כלל לא יכלו להעיד אותה במועד הגשת ראיותיהם כל עוד קופ"ח מאוחדת היתה צד לתיק.
אי לכך, הערעור מתקבל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה נגד הגורמים שנטלו חלק בטיפול הרפואי במערער, בית החולים שערי צדק, קופת חולים לאומית (להלן: לאומית) והסתדרות מדיצינית הדסה (להלן: הדסה) בטענה כי כל אחד מהמוסדות התרשל בטיפול הרפואי במערער וכי הם חייבים ביחד ולחוד בנזקיהם.
...
נאמר בקצרה, כי לא מצאנו עילה להתערב בפסק דינו של בית המשפט המחוזי ואנו מאמצים את פסק הדין לפי תקנה 460(ב) ל[תקנות סדר הדין האזרחי](http://www.nevo.co.il/law/74880), התשמ"ד-1984 (תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018).
לא ארחיב בנושא ורק אדגיש כי בנסיבות אלה, ולנוכח עמדתו של המומחה ד"ר הימן, הבדיקה הגנטית שבוצעה מטעמו של המערער ושעל דבר קיומה נודע לבית משפט קמא רק בשלב הסיכומים, אינה שוללת את האפשרות שמקור הלקויות מהן סובל המערער הוא גנטי, ואף דין הטענות בנושא זה להידחות.
בשל כל האמור, אין מנוס מדחיית הערעור ועל כך אנו מורים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בקדם המשפט שהתקיים, טען התובע, כי עילת התביעה קמה רק ביום בו הודיע לנתבעת כי לא יוכל להגיש בשמה תביעה בגין רשלנות רפואית נגד בית החולים שערי צדק, ביום 6.11.14, ועל כן חלה היתיישנות רק מיום 6.11.21 .
...
להשלמת התמונה יצוין, כי בכתב התביעה טוען התובע שפעל בענין תביעת הנתבעת נגד בית החולים עד לשנת 2014, שאז הגיע למסקנה כי סיכויי התביעה קלושים וביקש מהנתבעת לקחת את כל המסמכים ממשרדו.
טענת התיישנות – דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות, כפי שיפורט להלן.
סיכומם של דברים בנסיבות אלה, התביעה שהוגשה על ידי התובע לתשלום שכר טרחתו בגין תגמולי המל"ל שנקבעו לתובעת התיישנה זה מכבר ודינה להידחות על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנידרש לנדון המשיב הגיש כנגד המבקש תביעה בטענה לרשלנות רפואית הנוגעת לטפול רפואי שניתן לו ביום 7.8.15 בעקבות נפילתו ממקום גבוה.
המבקש, בית החולים שערי צדק, הגיש בקשה להוצאת חוות הדעת מתיק בית המשפט בהליך הנוכחי.
כאן אציין כי אני מודע להחלטתו של כב' הש' י. בן חמו בעיניין ת"א (עפ') 2580-08-07 ד"ר קעדאן נאסר ביה"ח המשפחה הקדושה נ' אשרף ואכד (2009)), אשר התיר צירופה של חוות דעת שנערכה בתביעה על פי פוליסת תאונות אישיות בתיק רשלנות רפואית ואולם באותו עניין חוות הדעת הנדונה התייחסה בדרך כזו או אחרת אף לשאלת הרשלנות, מה שאין כן בעיניין דנן בו חוות הדעת מתעלמות מעניין הרשלנות הרפואית לחלוטין ואין בהן כל היתייחסות לקשר סיבתי בין רשלנות נטענת זו לנזקיו של התובע.
...
בנסיבות אלו, וכל עוד לא יתוקנו חוות הדעת בכך שהתייחסו אף לסוגיית הקשר הסיבתי בין הרשלנות הנטענת כנגד הנתבע לבין הנזק הנטען בהן, אני מורה על הוצאות חוות הדעת מתיק בית המשפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו