לאחר בחינת טענות הצדדים וכל החומר הרלוונטי, באתי לכלל מסקנה כי יש מקום לקבל את הבקשה ולהורות על דחיית התובענה נגד בית החולים (המבקשים 1 ו-2) על הסף, וזאת לנוכח החסינות העומדת למדינה על פי הוראת סעיף 6 לחוק הנזיקים האזרחיים, הקובע לאמור:
"(א) אין המדינה אחראית בנזיקים על חבלה שנחבל אדם ועל מחלה או החמרת מחלה שנגרמו לו בתקופת שרותו הצבאי עקב שרותו הצבאי; (ב) 'שירות צבאי', בסעיף זה, פירושו כבחוק הנכים (תגמולים ושקום), תש"ט-1949".
סעיף 7ב(א) לחוק הנזיקים האזרחיים מרחיב את תחולתו של סעיף 6 גם על שלוחי המדינה, לאמור:
"(א) בנסיבות שבהן אין המדינה אחראית בנזיקים לפי אחד הסעיפים 5 עד 7, יהא פטור מאחריות כאמור גם מי שבגללו היתה המדינה אחראית בנזיקים אילולא הסעיפים האמורים".
החסינות המיוחדת המוקנית למדינה ולשלוחיה בסעיפים 6 ו-7ב לחוק הנזיקים האזרחיים, ניתנה לה כחלק מתפיסה סוציאלית רחבה, הכוללת הסדרים חוקיים המבטיחים פיצויים עיתיים למי שנפגעו בשירות המדינה ולבני משפחותיהם, שאינם מצריכים הוכחת אחריות, כגון ההסדרים הקיימים בחוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושקום), תש"י-1950 (להלן – "חוק התגמולים") ובחוק הנכים (ראו ע"א 9878/06 עמית נ' מדינת ישראל (2008), להלן – פרשת עמית).
כך למשל נקבע, כי רשלנות רפואית רגילה אינה מהוה סיבה מכרעת החורגת מגדרי מתחם הצפיות שיש בה כדי לנתק את הקשר הסיבתי בין העוולה המקורית לבין הנזק שניגרם כתוצאה מהטיפול הרפואי הרשלני (ע"א 7003/96 פנירי נ' המרכז הרפואי "שערי צדק" (1998)).
וכך גם נכתב בחוות הדעת הרפואית שהגישו המשיבים:
"אין ספק כי הפיסטולה שבין החלק הקריבני של המעי הדק לבין החלק הרחיקני של המעי הגס – שהתפתחה בהדרגה בעקבות התאונה או כתוצאה מפגיעה במעי בעת ניתוח הבטן מיד לאחר התאונה – היא זו שהיתה אחראית לתמונה הקלינית הממושכת של שלשולים ותסמונת התת-ספיגה ממנה סבל [התובע] במשך השנים, אצל חולה שעבר טראומה בטנית ובהמשך מפתח תסמונת של תת-ספיגה מסיבה לא ידועה" (עמ' 7 לחוות הדעת של ד"ר שטרמר, נספח י"ב לכתב התביעה).
בעיניין זה ראו, בין השאר, את הסעיף הראשון לכתב התביעה בו נאמר:
"עניינה של תובענה זו הינו רצף ארוך ומתמשך של אירועי רשלנות רפואית חמורים ביותר אשר תחילתם בשנת 1993 (חמש שנים לאחר תאונת דרכים קשה שעבר התובע מס' 1) וסופם בשנת 2006, ואשר מקורם בהיצמדות עיקשת לקונספציה מוטעית לפיה התובע סובל מבעיה גסטרואנטרולוגית כאשר כל העת סבל הוא למעשה מבעיה כירורגית פתירה שלא נבעה אלא מהתאונה הקשה שעבר ו/או מהמהלך לאחריה." (ההדגשות הוספו).
...
נוכח מסקנה זו יש לקבוע, כי גם אם ארעה רשלנות בטיפול הרפואי שהעניק בית החולים למשיב בעקבות תלונותיו, הרי שהיא אינה מנתקת את הקשר הסיבתי בין התאונה שעבר בעת שירותו הצבאי לבין המצב הרפואי שיתכן והוחמר (או לא הוטב) עקב הרשלנות.
נוכח המסקנה אליה הגעתי אין צורך להדרש לטענות הנוספות אותן העלו הצדדים.
דין התביעה נגד המבקשים 1 ו-2 להידחות על הסף, וכך אני פוסק.