המומחה מטעם האלמנה סבר כי מדובר בתרשים לא תקין וכי הפניית המנוח לניתוח מז'ורי במצבו הלבבי הנתון ללא ייעוץ ואישור קרדיולוג מהוה עשייה רפואית רשלנית מאין כמוה.
תביעתה הנזיקית של האלמנה, שהוגשה כנגד שירותי בריאות כללית וכנגד מדינת ישראל, הבעלים של בי"ח בני ציון, הסתיימה בהסדר פשרה, לפיו תפוצה בסך של שני מיליון ₪ (סכום הכולל שכ"ט עו"ד והוצאות משפט) [ראו: ת.א (שלום חיפה) 3185-08-17].
ביום 22.1.14 המנוח נבדק במרפאה הכירורגית של ביה"ח בני ציון וכך נכתב ברשומה הרפואית: "בן 46, מזה מעל שנה סובל מאנמיה על רקע דימום רקטלי עם דם טרי, עבר קולונוס וגסטרוסקופיה לפני 10 חודשים, בדיקות תקינות פרט לטחורים. בדיקה גופנית: טחורים גדולים מאוד. צונחים דרגה 4 חצוניים ופנימיים, רקטוסקופיה עד 10 סיים, רירית תקינה ללא ממצא פרט לטחורים". בסיכום הביקור, הומלץ על ניתוח כריתת טחורים.
...
עוד מתבקשת המסקנה, כי פרופ' הלפרין מודה כי המנוח לא רק שסבל מגורמי סיכון ועבר התקף לב לאחר הניתוח עקב אותם גורמים, אלא שסבל מאוטם לבבי לפני הניתוח, במהלך שהותו בבית החולים, אך האוטם לא אובחן ובית החולים החליט לבצע ניתוח אלקטיבי במצב של אירוע לבבי פעיל.
לאור כל האמור לעיל, טענה הנתבעת 1, כי במעשים הנ"ל, רופאי המדינה לא רק שהפרו את הסטנדרט הרפואי המקובל; אלא שמעשיהם אף ניתקו את הקשר הסיבתי בין מעשי רופאי הקופה, לבין הנזק.
הכרעה
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בתיק המסמכים המשותף, שהוגש מטעם הנתבעות, שוכנעתי כי יש לחייבת את הנתבעת 1 בתשלום 15% מיתרת סכום הפיצוי, בעוד שהנתבעת 2 תישא בתשלום 85% מהיתרה כאמור.
בנסיבות סיום התיק, אני מורה על מתן פטור מתשלום יתרת האגרה.