מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מרכז רפואי ע"ש א. סוראסקי מדינת ישראל-משרד הבריאות הנתבעות 2-3 ע"י ב"כ עוה"ד טל בוקשטיין פסק-דין לפני תביעה בגין רשלנות רפואית המיוחסת הן לרדיולוג מטעם הנתבעת 1, בטענה כי לא אבחן במועד גוש בבדיקת רנטגן חזה שנערכה לתובעת והן למומחית בהמטולוגיה מטעם הנתבע 2, אשר העניקה לתובעת טיפולים אשר לא תיאמו את סוג מחלתה.
עברה ניתוח ביוני 2014- בפתולוגיה קולואיד גויטר והשימוטו תירואידיטיס.
לאחר שלושה טפולי R-CHOP עשו לתובעת בדיקת PET- CT ומצאו הקטנה משמעותית של הגוש (מ-10 ס"מ ל-3 ס"מ. הבדיקה הראתה כי נשארה קליטה בגוש ומעידה על כך שהגידול לא "חוסל". אולם נוכח העובדה כי נשארו 3 טיפולים נוספים- הייתה לה תקווה ששלושת הטיפולים יעשו את העבודה.
...
טענות הנתבעים 2-3 דין התביעה כנגדם להידחות בגין העדר חבות והעדר קשר סיבתי בין הרשלנות הנטענת לבין מצבה של התובעת.
לאור כך, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לנכות את תגמולי המל"ל מהסכומים שאפסוק לתובעת.
סוף דבר: התביעה כנגד נתבעים 2-3 מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובעת סך כולל של 52,817 ₪, בתוספת שכ"ט+ מע"מ בסך כולל של 15,422 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תביעה בגין רשלנות רפואית.
התובעת לא הוכיחה (ולמעשה גם לא טענה) כי היה צורך בהרדמה מלאה לשם הוצאת החוטים מפניה, שהרי ממילא היתה תחת הרדמה כללית, בשל הניתוח הגדול שעברה (בין אם היה זה ניתוח שיניים ובין אם ניתוח להקטנת החזה).
...
וינקלר, בשנת 2006, היתה כי התובעת אינה נראית כמי שעברה טיפול להצערת פנים – עדיין אין בכך בלבד כדי לבסס מסקנה כי טיפולו של הנתבע, בשנת 2004, היה רשלני או כי נכשל.
סיכומו של דבר, התובעת לא הוכיחה כלל את תביעתה, ועל כן היא נדחית.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

אין חולק כי הטבעת המתכווננת מכילה 3 חלקים נפרדים: טבעת אשר מתכווצת על החלק העליון של הקיבה ויוצרת כיס קטן יותר בחלל הקיבה, אשר אינו מאפשר אכילה עם התמלאו, עד התרוקנותו, צינורית סלקון אשר מחוברת לטבעת, ותיבת הזרקה (פורט), אשר מחוברת לצינורית, ודומה למעין פקק בקבוק, אשר מותקנת מתחת לעור שריר החזה או במותן, וממנה ניתן להזריק דרך הצינורית לטבעת המתכווננת נוזלים אשר יכולים להרחיב או לכווץ את הטבעת ובכך להרחיב או להקטין את חלל הקיבה.
התובעת טוענת שהשארה זו, הנה בגדר רשלנות רבתי, שגרמה לתובעת חוסר יכולת לבצע את הניתוח הבריאטרי פעם נוספת, היינו, התקנה חוזרת של הטבעת, ובשל כך קושי ממשי בירידה במשקל, דבר המסכן את בריאותה (סעיף 11 לכתב התביעה).
...
ממילא הטענות בדבר העדר ההסבר דינן להידחות.
בכל הקשור למסירת המידע לאחר הניתוח הראשון, כפי שציינתי לעיל, סוגיה זו אינה חלק מחזית המחלוקת, אך גם אילו היה, היה דין הטענה להידחות מבחינה עובדתית מעבר לשאלה המשפטית העקרונית שטרם הוכרעה בפסיקה בארץ.
נוכח כל האמור אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המומחה העריך את נכותו של התובע בשיעור של 10% בגין הצלקות המרובות שיש לו. אך אלו כמו גם הזכוכיות הקטנות אשר נותרו אינן תוצאה של הטיפול בבית החולים כי אם תוצאת הניתוח שמטרתו היתה להוציא את הגופים הזרים מגופו של התובע.
רופא סביר היה מבצע בדיקה מקיפה יותר, היה רואה את השבבים בצלום החזה, היה מבקש לבצע בדיקות דימות משלימות על מנת לאבחן את הנזקים ואת כל הגופים הזרים, והיה מתייעץ עם כרורג חזה האם להוביל את התובע לחדר ניתוח.
כל הטענות המופיעות בחוות הדעת החדשה, שהיא רק ראיה הבאה לתמוך את הטענות שבכתב התביעה, קיימות בכתב התביעה המקורי או בהערכת הנכות של ד"ר טל, ז"ל. הפלוגתא הבסיסית לא השתנתה – כתב התביעה המקורי כולל את מכלול העובדות המגבשות את עילת הרשלנות הרפואית.
...
סייג לאמור הוא במקום בו התובע מבקש לתקן את תביעתו ולהוסיף עליה עילה - שלו היה מגיש בגינה תביעה חדשה היתה תביעתו נדחית מחמת התיישנות.
סוף דבר; הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת.
המזכירות תמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הריון רביעי של התובעת הסתיים בשנת 2012 בלידה בשבוע 37, בניתוח קיסרי של תינוקת בריאה; הריון חמישי הסתיים בלידה ואגינאלית ספונטאנית של תינוקת בריאה; הריון שישי הסתיים בלידה ואגינאלית ספונטאנית של תנוק בריא.
במסמך המסכם את הייעוץ הגנטי שנערך על ידי גב' עמליה הררי שחם (להלן: "גב' הררי") (נערך ביום 29/01/17 – עמ' 31-35 לתיק המוצגים מטעם הנתבעת), נרשם כי סיבת ההפנייה לייעוץ גנטי היא שקיפות עורפית מעל 3 מ"מ. במסגרת הדיון ברשומה הרפואית נערך דיון מורחב בנוגע להדגמת שקיפות עורפית 6 מ"מ, ונקבע כי היא קשורה בסיכון מוגבר לשורה של בעיות רפואיות מולדות, ביניהן – סיכון מוגבר למומים, בעיקר מומי לב ובית חזה ומומי שלד; בעיות מילדותיות שונות כגון hydrops וסיכון מוגבר לתמותה תוך-רחמית או סב לידתית; תיסמונת גנטית רחבה כגון מצבים שונים הקשורים בליקוי בנקוז הלימפתי (Noonan syndrome), הפרעה כרומוזומלית כמו תיסמונת דאון או תיסמונת Turner, הפרעה כרומוזומליות הקשורות בפגור שיכלי ובסכון למומים.
תמצית טענות הצדדים וחוות הדעת מטעמם: התובעים מייחסים לנתבעת, במסגרת תביעתם, רשלנות רפואית בגין מעקב היריון רשלני, שבא לידי ביטוי באי מתן הסבר לתובעים בדבר חומרת הממצאים שהתגלו במהלך הבדיקות בהיריון ואי הפנייתם לועדה להפסקת הריון כבר בייעוץ הגנטי שבוצע ביום 16/01/17, שניתן לשיטת התובעים בחסר של נתונים.
...
על רקע האמור אך סביר כי התפתחה אצל התובעים ציפיה כי ככל ובדיקתה העלתה ממצאים חמורים משמעותיים ו/או חשד לתסמונת קשה אצל העובר הייתה ד"ר גולדברג מיידעת אותם על כך במפורש במעמד הבדיקה ואף מסבירה להם אודות הממצאים, כפי שעשתה במעמד הבדיקה בהיריון הקודם.
כל שצוין ברשומה הרפואית היה "בסונר מצג ראש פרופיל תקין 1814 גרם". המסקנה המתבקשת מהאמור לעיל היא כי הצוות הרפואי של הנתבעת התרשל עת לא התייחס תחילה במעמד הייעוץ הגנטי לממצא של ציסטיק היגרומה גדולה אשר הודגמה בבדיקות שבוצעו במהלך ההיריון, וכאשר לא ניתן הסבר לתובעים אודות משמעות וחומרת ממצא זה במסגרת הייעוץ הגנטי.
סוף דבר: מן המקובץ עולה כי הנתבעת התרשלה ועל כן חייבת היא בפיצוי התובעים בגין נזקיהם כתוצאה מהולדת הקטין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו