לאור זאת, הוחלט להעביר את המנוחה לבי"ח איכילוב לבצוע ניתוח לשיחרור לחץ תוך גולגולתי, מאחר ואין בביה"ח מחלקה לנוירוכירורגיה.
לא זו אף זו, התובעים אף מדגישים בסע' 46 לכתב תביעתם, כי העיכוב באיבחון הלחץ התוך גולגולתי והטיפול בו גם נבע מהעובדה "שבבית חולים וולפסון אין ציוד מתאים לבצוע בדיקה שכזו ללחץ התוך גולגולתי".
הם התובעים שמצביעים על ההתנהלות הרשלנית הנטענת של הצוותים הרפואיים והמחסור בציוד רפואי, להם נחשפו בזמן אמת - תוך כדי אשפוזה של המנוחה.
...
כדי שהתמונה תהיה שלמה אזכיר, כי התביעה הוגשה ללא חו"ד רפואית, בשל כך ועל יסוד טענת הנתבעים להתיישנות התביעה הוגשה בקשה לסילוקה על הסף.
חיזוק למסקנתי כי במקרה זה אין מנוס מקבלת טענת הנתבעים להתיישנות העילה ולדחיית התביעה ניתן למצוא בעובדה שהטענה לעניין הגילוי המאוחר לא הוזכרה בכתב התביעה, דבר שהיה מצופה כי יעשה נוכח חלוף תקופת ההתיישנות עם פתיחת הליך זה (עניין גיא-ליפל, פסקה 41); גם נוכח העמימות האופפת את טענות התובעים לעניין מועד הגילי (ע"א 945-11 שאנקול לשיווק (1937) בע"מ נ' סומך חייקין KPMG, פס' 56 בחו"ד של כב' השופט סולברג (20.08.14)), וגם השינוי בגרסה לעניין מועד הגילוי (שנה 2014 או 2012), והספקות הרבים שמערערים עד מאוד את עמדת התובעים (ע"א 4381/08 קופת חולים כללית נ' אהרון מוסקוביץ, פסקה כ"ח (16.1.12).
דחיית התביעה מחמת התיישנותה וללא בירור היא תוצאה קשה, אבל במקרה זה אין מנוס ממנה.
סוף דבר
מכל האמור, מקבל את טענת ההתיישנות ומורה על דחיית התביעה.