מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות רפואית בהסרת שיער בלייזר

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפצוי בגין עגמת נפש, כאב וסבל שנגרמו לתובע עקב טפול להסרת שיער שקבל אצל הנתבעת.
יתר על כן, התובע לא היתכחש לכך שהיה מודע לאפשרות שהטיפול להסרת שיער עלול לגרום לכאב ואי נוחות, ואפילו כויות קלות, אלא שלטענתו כויות מהסוג שנגרמו לו מעידות על רשלנות במתן הטיפול.
יצויין כי כשמדובר בטיפולים להסרת שיער, שהם טיפולים קוסמטיים בלבד, חובת הגילוי המוטלת על הנתבעת גבוהה במיוחד: "ההסבר הנידרש לקבלת הסכמה מדעת לניתוח אלקטיבי – שאף בלעדיו ניתן לנהל אורח חיים רגיל – נכלל ברף העליון של חובת הגילוי, והוא כולל, נוסף על היתייחסות לסכויי ההצלחה, גם מתן אזהרה מפני הסיבוכים האפשריים, גם אם סיבוכים אלו נדירים. דרישה נרחבת זאת מתחייבת בייחוד בתקופתנו, שבה מתפתחת רפואה פרטית המציעה לציבור הרחב – אם בדרך ישירה באמצעות פרסומים, ואם בעקיפין, בהסתמך על מוניטין של רופא המקיים מרפאה פרטית – ניתוחים אלקטיביים למיניהם, כגון ניתוחים לשפור הראייה באמצעות לייזר. ניתוחים אלו מיועדים לשפר את איכות החיים של המטופלים, אך מטבע הדברים יש בהם אף סיכונים, שאותם יש לגלות לחולים". (ע"א 6153/97 שטנדל נ' פרופ' יעקב שדה, פ"ד נו(4) 746) הנתבעת לא עמדה בחובת גילוי זו, ובגין כך עליה לפצות את התובע.
...
יחד עם זאת, אני מקבלת את טענת התובע לפיה הוא לאחר הכוויות שקיבל, יש הצדקה לביטול החוזה מצידו.
בנסיבות אלה, ולמרות תניות הפטור החוזיות, אני סבורה שיש להשיב לו את החלק היחסי בתשלום ששילם עבור הסדרה כולה.
אשר על כן אני מורה לנתבעת להשיב לתובע סך של 6,300 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית עקב טפול לקוי להסרת שיער בלייזר שניתן לתובעת אצל הנתבעת.
הנתבעת טענה בסעיפים 22.17-22.2 את כלל טענות ההגנה המוכרות אל מול תביעות רשלנות נזיקיות.
לעניין הדרישה לתשלום בגין עגמת נפש ופצוי בגין כאבים טוענת הנתבעת כי מעת שלא הוגשה חוות דעת רפואית אין לפסוק כספים בגין ראש נזק זה. הדיון כאמור לעיל, הדיון הראשון שהתקיים ביום 4.9.2017 לא אפשר קידום של ההליך, מעבר לשמיעת טענותיה של התובעת בעל פה. לפיכך, לאחר השלמת הגשת כתב התביעה המתוקן וכתב ההגנה המתוקן נתכנסנו לישיבה נוספת.
...
נוכח טיפולים שכבר קיבלה התובעת במהלך השנים (15 טיפולים - לטענת הנתבעת; 8 טיפולים - לטענת התובעת) סבורני כי השבת הסכום בערך נומינלי (קרי 5,880 ₪) מהווה איזון נאות המשקלל ערך כלשהו של הטיפולים שכבר בוצעו אל מול ההתחייבות העתידית.
לעניין הוצאות נסיעה שנתבעו, אינני מקבל את התביעה שכן ההוצאות הנטענות לא הובהרו בשום שלב ואף לא הוכחו.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 10,880 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך 1,000 ₪ (סכום מופחת בשל הדיון הראשון אשר התקיים לשווא באשמת התובעת).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי לפני תביעה לפיצויים בגין טפולי הסרת שיער בלייזר שבוצעו בתובעת ע"י הנתבעת א.מ.ל אמריקן מדיקל לייזר בע"מ. עפ"י הנטען בכתב התביעה, התובעת, ילידת 14.3.78, פנתה במאי 2005 לנתבעת, חברה העוסקת, בין היתר, במתן טיפולים להסרת שיער באמצעות לייזר, לצורך הסרת שיער תחילה בפניה ובשלב מאוחר יותר אף בחלקים נוספים בגופה.
בהתאם נקבעה בעיניין ע"א (ת"א) 1239/07 דרמה לייזר השרון 1998 בע"מ נ' מיכל עבאדה [פורסם בנבו](10.11.2008) אחריות בעוולת הרשלנות בגין טפול קוסמטי להסרת שיער בלייזר שהותיר כתמים באזורים חשופים.
במקרה דנן הווצרות שיער גס ועבה עקב השמוש במכשיר הלייזר בקליניקה על ידי מטפלות של הנתבעת, במקום שבו השיער אמור היה להיות מוסר, מתיישבת יותר עם המסקנה כי הטיפול שנעשה לתובעת נעשה תוך הפרת חובת הזהירות מאשר עם המסקנה כי ננקטו כל אמצעי הזהירות הדרושים, שכן מדובר בנסיבות ובאמצעים אשר היו בשליטה מלאה של הנתבעת ואשר לתובעת לא הייתה ידיעה מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לנזק (ר' א. כרמי' בריאות ומשפט', מה' 2 כרך א' עמוד 235 ואילך, עמוד 409 ואילך).
...
לפיכך, שקלול הנתונים הנ"ל מוביל למסקנה שיש לחשב את הפיצוי בנסיבות העניין על בסיס מחצית חישוב אקטוארי לפי משכורתה של התובעת עובר לתאונה בסך של 8,000 ₪ ונכות תפקודית בשיעור 5%.
יחד עם זאת, עדיין שוכנעתי כי לאור הפגיעה סביר כי התובעת נשאה ותישא בעתיד בעלות טיפולים רפואיים מסויימים, כי נזקקה להוצאות ניידות מסויימות, וכן כי נשאה ותישא בהוצאות בגין מוצרי איפור וגילוח.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 306,000 ₪ (305,890 ₪ לפני עיגול כלפי מעלה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2011 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תובענה זו הוגשה בספטמבר 2010, כאשר חוות הדעת של מומחי בית המשפט שמונו על ידי בית המשפט בהרצלייה תקפות גם בהליך זה. התובעת, ילידת 1979, פנתה ביולי 2004 לנתבעת, חברה העוסקת, בין היתר, במתן טיפולים להסרת שיער באמצעות לייזר, לצורך הסרת שיער בחלקים שונים בגופה.
פרופ' אינגבר דחה את מסקנתו של ד"ר ויינראוך, כי לא היה מקום לבצע בתובעת טיפולים לאור הרמות הגבוהות של הטסטוסטרון בדמה: "אין כל מניעה לבצע טפולי לייזר להסרת שיער בנוכחות רמות טסטוסטרון גבוהות. הספרות הרפואית דוקא תומכת בביצוע טפולי לייזר להסרת שיער במקביל לטפול בבעיה ההורמונאלית". פרופ' אינגבר דחה גם את מסקנתו הנוספת של ד"ר ויינראוך, כי הגילוח החוזר גרם לצמיחת שיער באיכות שונה וקיבל את חוות דעתו של פרופ' וולף גם בנושא זה. פרופ' אינגבר סיכם ואמר כי אינו רואה כל רשלנות בטיפול שניתן לתובעת על ידי הנתבעת או טעות בטיפול בה. עוד ציין כי אין ספק שהטיפולים כשלו ולא הצליחו לגרום להסרת השיער.
...
גם לגופו של עניין, הן על פי מבחן אובייקטיבי והן על פי מבחן סובייקטיבי, איני סבורה כי קיימת הסתברות גבוהה יותר למסקנה שאם היה נאמר לתובעת כי קיימים מחקרים לגבי הסרת שיער פנים בלונדיני המעידים על יעילות ממוצעת של 52% ושביעות רצון ממוצעת של המשתתפות במחקר, בעלות שיער לבן ובלונדיני, של כ – 67%, היה בכך כדי לגרום לתובעת להחליט לא לעבור הטיפול, מאשר המסקנה ההפוכה.
אני סבורה כי גם אם היה נמסר לתובעת כי אחוזי ההצלחה שנמצאו במחקר שנערך לגבי מכשיר זה, בשיער פנים בלונדיני הם כ – 52% ולא 80%, כאשר לגבי שיער כהה תתכנה תוצאות טובות יותר, ההסתברות הגבוהה יותר היא שעדיין הייתה התובעת מעוניינת לנסות ולעבור הטיפול, בהעדר אלטרנטיבות מתאימות אחרות עבורה באותה העת.
מסקנתי היא, כי, בנסיבות העניין, לא הוכח במאזן הסתברויות כי אם היו נמסרים לתובעת מלוא הנתונים לגבי אחוזי ההצלחה בטיפול בשיער פנים בהיר, כפי שנמצאו במחקר סאדיק, הייתה החלטתה לעבור את הטיפול משתנה ולא הוכח הקשר הסיבתי לצורך גיבוש עוולת הרשלנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כויות בדרגה 1 שנגרמו לתובעת לאחר טפול הסרת שיער אצל הנתבעת עומדות ביסוד התביעה הכספית לפיצויים בגין נזק גוף שהוגשה בתיק זה. רקע התובעת ילידת 2002 היתעניינה בטיפולי הסרת שיער ופנתה בחודש ינואר 2021 אל הנתבעת שמפעילה קליניקה לטיפולי הסרת שיער.
התובעת מייחסת לנתבעת התרשלות בבצוע הטיפול השלישי שתוצאתו בנזק של גרם כויות בדרגה 1, והפרת חובת גילוי דבר קיומו של סיכון לגרימת תוצאה כנ"ל מטיפול הסרת שיער.
גם מבלי להדרש לשאלה באם עסקינן בטיפול רפואי, שהרי טפולי הסרת שיער באמצעות קרני לייזר אינם נכללים בהגדרת עיסוק ברפואה על פי פקודת הרופאים [נוסח חדש] תשל"ז- 1976, ההלכה הפסוקה הכירה בחובת זהירות החלה על המטפל והמעניק טפול קוסמטי, כלפי המטופל.
...
עוד אישרה נחרצות כי הכתוב בהסכם בדבר צריבה קלה, גלד, אי נוחות מעיד וכלל גם כוויות, אם כי לא מוצגות למטופל תמונות גלד פוטנציאלי בהעדר חובה על פי חוק לעשות כן. לבסופו של דבר הודתה כי המילה כוויות לא מופיעה בהסכם.
המסקנה המתבקשת היא כי למרות חובת הגילוי המוגברת, הנתבעת לא עמדה כלל בחובתה לגלות, להבהיר ולפרט את הסיכון שלשיטתה הוא סיכון ידוע וודאי.
לסיכום לאור כל האמור, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 33,080 ₪ בצירוף הוצאות בגין אגרה ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 7741 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו