לטענת התובעים מותה של התינוקת נגרם בשל רשלנותה של הנתבעת שלא הפניתה את התובעת לבית החולים או לכל טפול רפואי מתאים, ביודעה כי כאבי גב מהוים סממן ללידה מוקדמת ובהיעדר אפשרות לבדוק אצלה האם אכן מדובר בלידה מוקדמת (בהיעדר גניקולוג או איבזור גניקולוגי מתאים כמו מוניטור או אולטרסאונד במרכז הנתבעת בבאר שבע).
אליבא דהמומחה, במקרה נושא התובענה מדובר היה בירידת מים מוקדמת (pprom) וזאת מאחר שמתעודת חדר המיון בבית החולים סורוקה אליו פנתה התובעת למחרת היום עולה כי היא הגיעה בשל ירידת מים ולא בגין צירים.
אכן, כטענת הנתבעת - הרשומה הרפואית אינה אמורה לשמש ככתב הגנה מתוכנן מראש למקרים של תביעה עתידית בגין רשלנות רפואית (סיכומים סעיף 154, וההפניה לת"א (מחוזי מרכז) 5950-06-08 פלוני נ' בית חולים שערי צדק (2015); וההפניות בפסק דין זה לת"א (מחוזי – י-ם) 668/95 סבח נ' מדינת ישראל (2000); ת"א (מחוזי חיפה) 1083/00 פלוני נ' קופ"ח כללית (2005); ות"א (מחוזי ירושלים) 3194/01 זליג נ' קופ"ח לאומית (2006)).
השאלה במקרה שלפנינו היא האם התובעת, חלף שיחרורה מהנתבעת, הייתה מופנית לבית החולים – לבדיקה גניקולוגית, ולא הייתה מגיעה לבית החולים רק למחרת, האם בכך היה נימנע מותה המצער של הקטינה – "סיבה בלעדיה אין".
לפי עדות מומחי התובעים, ככל שהתובעת הייתה מופנית לבית החולים באותו הלילה התובעת הייתה מקבלת טפול רפואי לעצירת הצירים וכך למעשה הייתה מושהית הלידה וניתן היה להאריך את משך ההיריון "אילו הייתה מופנית בערב ממרפאת טרם למיון יולדות בסורוקה, אין לי ספק שהיו מזהים הפעילות הרחמית (שהלכה והתגברה במהלך כ-8 שעות בהעדר טפול), והיה ניתן טפול לעצירת הלידה וצלסטון (סטרואידים) להבשלת מערכות העובר" (חוות דעתו של פרופ' צימר).
...
נתונים ספציפיים אלו פועלים לטובת מסקנה בדבר סיכוייה הגבוהים של התינוקת המנוחה לחיות לו הייתה מופנית התובעת לבית החולים בלילה עובר ללידה, מקבלת את הטיפול הטוקוליטי, נדחית הלידה לפחות ביומיים עד שבעה ימים, מתקבל טיפול טוקוליטי – כגון צלסטון ומגנזיום – לשיפור מצבה של התינוקת המנוחה.
נוכח כלל האמור, אני מקבלת את חוות דעתם של מומחי התובעים בעניין זה, וקובעת כי אם התובעת ועוברה היו מופנים למיון, סביר יותר להניח שהייתה מאובחנת לידה מוקדמת, היה ניתן טיפול מתאים, היתה מושהית או נדחית הלידה והיה ניתן טיפול טוקוליטי, ובכך היה נמנע מותה המצער של התינוקת המנוחה, התובעת 1 ז"ל.
הנזק
נוכח ההלכות הידועות בכל הנוגע לקטין (הלכת פינץ (ע"א 10990/05 פינץ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ, פ''ד סא(1) 325 (2006); שכר ממוצע במשק ועוד), אין מחלוקת בין הצדדים אשר לנזקים בגין הפסד השתכרות בשנים האבודות – סך של 964,053 ₪ ובגין הוצאות קבורה ומצבה סך של 15,000 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעים סך של 1,829,053 ₪.