אשר לטענת ב"כ איילון, אליה הצטרף עו"ד גבעון, כי למעשה תביעת הרשלנות הרפואית היתיישנה עוד בראשית 1995, מועד פניית מר לוי אל עו"ד גבעון או בסמוך לכך
בפסק דינו של בית המשפט העליון, בו נדחתה תביעת הרשלנות הרפואית בגין האיחור בגילוי הגידול הראשון בשל היתיישנות, הזכיר בית המשפט העליון מספר פעמים את מועד הניתוח הראשון (22.6.88), כמועד תחילת מירוץ ההתיישנות, אשר במהלך שבע שנים ממנו היה על מר לוי להגיש את תביעתו.
אשר לתחילת מירוץ ההתיישנות בהתייחס למועד גילוי הנזק - נטען כי כעולה מחוות דעת המומחה מטעם מר לוי בתביעת הרשלנות הרפואית, ד"ר גרושקביץ, נזקיו של מר לוי מן האיחור בגילוי ארעו קודם לניתוח הראשון, כך שנזקי הניתוח אינם אלא החמרת ניזקי הגילוי המאוחר של הגידול, המתחילים את מירוץ ההתיישנות קודם למועד הניתוח.
כמו כן אין לצפות מאדם שנימצא בעיצומו של תהליך רפואי אחר שהתגלה במוחו גידול עצום, לברר חשד לרשלנות רפואית ולא נראית כל אפשרות מעשית להגשת תביעה בפרק זמן זה, בטרם התגבש הנזק, שהוא מיסודות העוולה, כך שגם בהיבט זה נראה כי הוכח הקשר הסיבתי בין ההתרשלות במועדי הטיפול המשפטי לבין דחיית טענת האיחור בגילוי האיחור בהגשת התביעה וההתיישנות הנגזרת מכך (ראו ע"א 2919/07, מדינת ישראל- הוועדה לאנרגיה אטומית נ' עדנה גיא-ליפל (פורסם במאגרים; 19.9.2010).
...
ממילא, תומך נתון זה, וליתר דיוק העדרו של נתון זה, במסקנה כי בפגישה אכן הועלה על סדר היום נושא הרשלנות הרפואית ולא תביעת מל"ל, שכן אין חולק כי אותה פגישה עסקה בייעוץ משפטי מקצועי.
אינני מקבלת טענה זו. לא הובאה כל ראיה לכך שהמחלוקת שהייתה בין עו"ד גבעון לבין מר לוי באותה עת, הייתה בעלת זיקה לטענה בדבר רשלנות מקצועית.
בשולי הדברים ולמעלה מן הצורך אעיר, כי מקובלת עליי טענת עו"ד גבעון, כי הטענה כנגד תוקפה של פוליסת 2011 לא הועלתה במכתבה של איילון מיום 18.9.11, בו פירטה איילון את תגובתה להודעת עו"ד גבעון, כי קיים חשש שצפויה תביעה כנגדו (נספח ז/1 לתצהירה של עו"ד מורן רותם דהן מטעם איילון).
סוף דבר
אשר על כן מחוייב עו"ד גבעון בתשלום סך 2,474,047 ₪ למר לוי, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 10.9.2009.