תמצית טענות הצדדים
טענות התובע
התובע טוען בכתב התביעה כי ביום התאונה במסגרת תפקידו בהפעלת מנוף ביצע את עבודתו כרגיל כשלפתע השטנגה, שהנה לוח נחושת שאורכו כ-4 מטרים ורוחבו כ-30-20 ס"מ ושהוצמד אל המנוף במטרה לבצע את הצפויים, החלה להתנועע בשל חוסר איזון.
כך, המומחה עומת עם טענת התובע כי לפני התאונה לא היו בנמצא ממצאים רפואיים התואמים הפרעות בתחום אף אוזן גרון, אובדן שמיעה, סיחרור, ואף טינטון לא היו בנמצא קודם לכן, אלא לאחר התאונה, מה שלטענת התובע, מחזק את הקשר להיות התאונה מקור הפגיעה בתחום זה.
המומחה הסביר כי אין בנמצא כל תעוד על חבלה של שבר בגולגולת במועד הרלוואנטי לתאונה לא כל שכן באיזור האוזן הרלוואנטית, ועל כן אינו יכול לקשור ממצאים אלו אותם מצא בבדיקתו לתאונה (עמ' 16 ש' 6-17).
אומנם כל תלונה על נזק ראייתי באי עריכת סי.טי או חוסר תעוד תקין או ביצוע בדיקות נאותות היה ראוי להפנות לבית החולים בתלונה על רשלנות רפואית, אולם לאור העובדה כי אין בנמצא כל תעוד עובר לתאונה על חרשות או ליקוי שמיעה או כל תעוד מסוג אחר התואם את הממצאים שלאחר התאונה, כפי שציין ד"ר קרוננברג שחייבים היו להמצא במצב של חרשות קודמת, סביר בעיני כי לתאונה היה למצער חלק בהיווצרות ממצאים אלו.
וראה ע"א 525/74 אסבסטוס וכימיקלים חברה בע"מ נ' פז גז חברה לשיווק בע"מ פד"י ל (3) 281 10/06/76 שם נקבע:
"נזק מיוחד חייב להיטען במפורש ובמפורט. הוא טעון הוכחה מדויקת ואסור לו לשופט להעריכו לפי אומדנו. תובע הטוען כי נגרם לו נזק מיוחד חייב להוכיח לא רק שאכן נגרם לו נזק אלא גם את הקפו או שיעורו."
התובע לא הציג את מלוא הקבלות בגין הטיפולים הרפואיים באופן התואם את הסכום לו עותר בתביעתו, ואין לו אלא להלין אלא על עצמו.
כאב וסבל
בעניינינו מדובר בתובע יליד 1964 אשר נפגע בתאונה שהסבה לו נכות בגין אובדן שמיעה, טינטון ופגיעה וסטיבולארית וכן עקב נכויות בתחום הנפש.
...
נראה לי כסביר והוגן לפסוק לתובע פיצוי המהווה 12.5% מהפסדי שכרו בעבר ובעתיד, בסך 36,837 ₪ (ראה ת"א (חיפה) 16951-04-10, ע.מ.מ. נ' ע.מ.ר. (פורסם בנבו 31.12.13)
הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד והוצאות נסיעה:
לעניין העבר עסקינן בנזק מיוחד שיש להוכיחו.
יחד עם זאת עדיין שוכנעתי כי לאור הפגיעה ומהות הטיפולים להם נזקק התובע סביר כי התובע נשא בדמי השתתפות לטיפולים רפואיים מסוימים, וכי נזקק להוצאות נסיעה מסוימות לטיפולים אלו.
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובע את הסך של 356,000 ₪
הנתבעת תישא בתשלום האגרה ובנוסף בשכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 83,300 ₪.