בחודש מאי 2011 הגישו המבקשים תביעה בה נטען לרשלנות רפואית במהלך המעקב אחר הריונה של המבקשת 2, אם המבקשת.
לכתב התביעה צורפה חוות דעתו של מומחה בתחום המיילדות (להלן: פרופ' אפלמן) בה נאמר, כי ניתן היה לאבחן חלק מן המומים מהם סובלת המבקשת באמצעות בדיקות הדמיה במהלך ההיריון, וכי יש לשער כי אילו הדבר היה נעשה והמומים היו מתגלים, היה באפשרות האם לפנות לועדה להפסקת הריון.
בין היתר נטען, כי בהחלטת בית משפט קמא נפלו מספר שגיאות המצדיקות את התערבותו של בית משפט זה כבר בשלב הנוכחי, שכן אחרת ייוצר מצב בלתי הפיך שבו בית המשפט יברר את תובענת המבקשים על-פי הנחה מדעית שגויה שהמבקשים עצמם אינם עומדים מאחוריה, מה גם שההליך עודנו מצוי בשלב קדם המשפט.
כאמור, אף שבכתב התביעה המקורי נטען שהמבקשת סובלת מן התיסמונת, עתה מבקשים המבקשים לטעון כי היא סובלת מתסמונת גנטית אחרת המתאפיינת במומים מהם סובלת המבקשת, וכן לתמוך טענתם זו בחוות דעתם של מומחים בתחום הגנטיקה וה-א.א.ג. ודוק: המבקשים אינם מבקשים לשנות את טענותיהם באשר לעילת התביעה, קרי, ההתרשלות הנטענת במעקב אחר הריונה של אם המבקשת, אלא אך את טענתם באשר לנזק שניגרם בעקבות התרשלות זו. בנסיבות המקרה נראה גם, כי בפי המבקשים תשובה טובה לשאלה מדוע טענתם זו הועלתה אך עתה: הבחינה המחודשת באשר לתיסמונת ממנה סובלת המבקשת התעוררה בעקבות האמור בחוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט.
...
נזכיר, כי הבקשה לתיקון כתב התביעה באה על רקע האמור בחוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגי, לפיו חלק מהמומים מהם סובלת המבקשת אינם עולים בקנה אחד עם התסמונת.
סבורני, כי העובדה שהמומחה מטעם המבקשים ציין בחוות דעתו נתון, שאינו מבוסס על מומחיותו אינה צריכה לעמוד לרועץ למבקשים, בפרט כאשר ספק אם היה באפשרותם לדעת שאלה הם פני הדברים (והשוו לרע"א 3258/11 בוסקילה נ' שירותי בריאות כללית, פסקה 10 (30.8.2011), (להלן: עניין בוסקילה); יודגש כי בענייננו לא מיוחסת למומחה הרלבנטי "חוסר תשומת לב" בהכנת חוות הדעת).
סוף דבר, הערעור מתקבל, מבוטלת ההחלטה שדחתה את בקשת המבקשים לתקן את כתב תביעתם ובקשה זו מתקבלת.