מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות מקצועית נגד עורכת דין בטיפול בפשיטת רגל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

פרשת ההגנה בקצירת האומר: לטענת הנתבעת, לא ידעה שעו"ד פודים, מנהל התובעת, הושעה מעיסוקו כעורך דין לתקופה החל מחודש אוקטובר 2013 ועד חודש אוקטובר 2015, כאשר בתקופה זו היתנהל בין הצדדים מו"מ לפשרה אשר הבשיל לכדי הסכם פשרה, שעל פיו הוסכם, כי ישולם לתובעת סכום מסוים בתשלומים, וכאשר עו"ד פודים מצידו ימשיך לטפל בענייניה המשפטיים, זאת, בנגוד להחלטת בית המשפט העליון בנוגע להרשעתו והשעייתו של עו"ד פודים.
שכר טירחתו של עו"ד פודים, שנקבע על סך 35,000 ₪, כלל גם טפול בתביעה נוספת נגד עריית מעלה אדומים, כאשר הנחת העבודה הייתה, כי הכסף שהופקד ע"ח תיק וזאנה יכסה חלק מהעלויות.
אשר להתחייבות הנתבעת לשאת בשכ"ט התובעת בגין מתן שירותים משפטיים בתיק ההוצאה לפועל נגד וזאנה בתיק מס' 03-08894-12-5, טענה, כי התובעת התרשלה בבצוע פעולות הגבייה, שעה שלמרות שלבקשת עו"ד פודים המציאה היא חקירות כלכליות מהן עלה כי מר וזאנה מצוי בהליך פשיטת רגל כבר מחודש ספטמבר 2012, הרי שלא נקטה התובעת בהליכי גביית החוב.
כמו כן, אין חולק כי לאחר ביצוע מרבית התשלומים וכן קבלת כספים בהקף של 15,000 ₪, נותר סך של 12,000 ₪ לתשלום בגין חוב זה. 22.2 המחלוקת הנעוצה בתיק זה נוגעת לטענות שונות שהעלתה הנתבעת שעניינן נוגע לרשלנות מקצועית נטענת ונזקים שנגרמו לה בעקבות טפול התובעת בתיקיה, וכן בגין הפסקת הטיפול בתיק אביטל, ומשכך הנה סבורה, כי היא פטורה מלשלם שכר הטירחה הנותר.
...
22.9 מובהר בזאת, כי כל האמור לעיל מתייחס אך למחלוקת הנוגעת לחיובי שכר הטרחה ובהקשר להסכם שכר הטרחה בין הצדדים גרידא.
סוף דבר- דין התביעה להתקבל בעיקרה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 12,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברקע הדברים תביעה על סך 932,750 ₪ שהגישו התובעים כנגד הנתבעת לתשלום בגין ניזקי רשלנותו של עורך דין פינק (להלן: "פינק") שבוטח ביטוח אחריות מקצועית אצל הנתבעת.
לטענת הנתבעת היא פנתה לעורך דין פינק לקבלת עמדתו, אולם חרף מאמציה, לרבות פנייה לעורך הדין שמונה כנאמן לטפל בתיקיו של פינק, לעורכי הדין ממשרדו שניסגר בנתיים על רקע מאסרו של פינק ולנאמן על נכסיו בפשיטת רגל, לא עלה בידיה לקבל את גירסתו של פינק, וכך גם הודע לתובעים (לתגובתה מצרפת הנתבעת העתק מפניותיה בשנים 2015-2016 לנאמן בבקשה לקבלת אישור למסירת הפוליסה לתובעים).
...
אינני מקבלת את גישת התובעים ולפיה הנתבעת מנועה מלהעלות טענות בכתב ההגנה הנוגעות להחרגת סיכונים שמלכתחילה לא בוטחו, כטענה להיעדר כיסוי למעשי גניבה ומרמה של פינק בכל הקשור לכספים מתמורת המכר שהופקדו בידי פינק בנאמנות.
אינני מקבלת את טענת הנתבעת, המפנה לעניין גידולי שדה נטופה וטוענת על יסודו, שיש להרחיב את החריג להנחיות המפקח על הביטוח גם למקרים בהם לדורש הכיסוי, המבוטח או צד ג' (התובעים כאן), כל מידע על העובדות להן טוענת המבטחת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה כספית, על סך 56,606 ₪ שהוגשה נגד הנתבע, עורך דין במקצועו, בעילה של רשלנות מקצועית.
משלא הצליח להשיגו, יכול היה להניח כי הנתבע ממשיך לטפל בגביית השיקים באמצעות הליכי ההוצל"פ, שכן לאדם מן היישוב, שאינו מיוצג, אין את הידע הנידרש להבחין בין הליכי פש"ר להליכי הוצל"פ, ואין הוא אמור לדעת כי הליכי פש"ר מונעים את המשך הטיפול בתיק ההוצל"פ. רשלנות הנתבע אין חולק בדבר חובת הזהירות המושגית של עורך דין כלפי לקוחו (ע"א 2590/90 שוש ניסים נ' מנחם ****י וערעור שכנגד, פ"ד מח(3) 846).
עוד טוען הנתבע, כי לו היה מגיש בשם התובע תביעת חוב, היה הדבר כרוך בתשלום שכר טירחת עו"ד לכל הפחות על פי סעיף 4(8)(א) לכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ) תש"ס - 2000, בסך 5,380 ₪ ועוד 7.5% מהסכום שנגבה, ועל כן לו היה מגיש בשם התובע תביעת חוב, היה על התובע לשלם לו שכר טירחה בסכום העולה על הסכום שהיה מקבל בתיק פשיטת הרגל.
...
בהתחשב בכך, ובעובדה שהתובע העיד, בכנות, כי אינו זוכר ששילם לנתבע סכום כלשהו כשכר טרחה (בעמ' 13 ש' 3-4), אני סבורה כי אין מקום למתן סעד לתובע ביחס לסכום זה של 874 ₪ שהשאיר הנתבע בידיו, אך גם אין להפחית מסכום הפיצוי שהחלטתי לפסוק לתובע, סכום כלשהו בגין שכר טרחת עו"ד עבור הטיפול בתיק ההוצל"פ, שלטענתו היה בשיעור 10%.
לסיכום לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, בחלקה, ומורה לנתבע לשלם לתובע סך של 5,225 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.2011 ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף ישלם הנתבע שכר טרחת עורך דין בסך 1,223 ש"ח ₪ ואת הוצאות האגרה בסך 1,419 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה תחילה נגד רוכשי הדירה, הנתבעים מס' 1 ו- 2, ונגד עורך הדין שטיפל בעיסקה, הנתבע מס' 3.
ביום 25.6.19 ניתן פסק דין של עיכוב הליכים נגד הנתבע 1, לנוכח הליכי פשיטת רגל והחלטה על כנוס נכסיו.
נותרה איפוא רק התביעה נגד עורך הדין - הנתבע 3 (להלן: "הנתבע"), בטענה של רשלנות מקצועית של עורך דין בעסקת מקרקעין.
...
בנסיבות העניין, כאשר מצד אחד ניצב לקוח, הדורש מעורך דינו להעביר את הזכויות באופן מיידי, למרות שטרם קיבל את מלוא התמורה, ומן הצד השני ניצב עורך דין, אשר חב בחובת זהירות מיוחדת כלפי לקוחו, לוודא כי הזכויות לא תועברנה לפני שיש בידיו אישור בכתב כי מלוא התמורה הועברה כמתחייב מההסכם – נראה לי כי יש להטיל את מרב האחריות בשיעור של 60% על התובע, בגין אשמו התורם המכריע, אולם לא ניתן לנכות את עורך הדין הנתבע, הנושא באחריות בשיעור של 40% לנזק שנגרם בסופו של דבר.
סיכומו של דבר התובע ערך הסכם מכר עם יניב ואשתו, לפיו היה עליו לקבל 550,000 ₪ תמורת הדירה.
אני מקבל אפוא את התביעה העיקרית באופן חלקי ומחייב את הנתבע לשלם לתובע 40% מיתרת התמורה, היינו סכום כולל של 80,400 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה ממועד הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

אומר כבר עתה כי טענה זו תמוהה שכן כל כתב התביעה מתייחס לאופן בו טיפל הנתבע כעורך דין בתובע וביחס לרשלנות הטיפול המקצועי ומכאן ברי כי כתב התביעה מגלה עילה באופן מפורש כנגד הנתבע וטענה זו דינה להדחות.
בנוסף התובע עותר לחיוב הנתבע בשכר הטירחה ששולם לעורכי הדין שנשכרו לשם ייצגו בהליך ההוצל"פ ובערעור לבית המשפט לעינייני מישפחה בסך 35,000 ₪ ובהליך פשיטת הרגל שנכפה על התובע כתוצאה מההגבלות והעיקולים בסך של 15,000 ₪.
...
אולם, נוכח הנסיבות שוכנעתי כי התובע זכאי לשיפוי בגין הוצאות שכר הטרחה להם נדרש בגין ניהול ההליך בהוצל"פ ובערעור לאחר ביטול מינויו של הנתבע ובסך של 35,000 ₪.
לא כך לגבי ייצוגו של התובע בהליך פשיטת הרגל משלא הוכח כי היה ברשלנותו של הנתבע כדי להוות את הגורם לקריסתו הכלכלית של התובע שהובילה לנקיטה בהליך זה. אשר לנזק לא ממוני אני מקבל את טענת התובע כי נגרמו לו עגמת נפש ועינוי דין בעקבות התנהלותו של הנתבע שלא מילא אחר החלטות הרשמת ולא פעל במועד לביטול ההגבלות שהוטלו במעמד צד אחד שיש בהן פגיעה בחירותו ובביטחונו הכלכלי.
לאור כל האמור, התביעה מתקבלת באופן חלקי כך שלסילוק סופי של התביעה אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סכום של 75,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל וכן הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו