מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות מקצועית נגד מוסך רכב בגין נזקי מנוע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני תביעה של לקוח נגד מוסך, בגין טענה לתיקון רשלני של משאית.
בעוד התובעת טוענת כי התיקון הראשון היה רשלני וגרם לנזק גדול יותר ולכניסת המשאית שוב למוסך הנתבעת, בשנית ובשלישית, בשל כשלון הנתבעת לתקן את המשאית, הנתבעת טוענת כי ביצעה תיקון אחד בלבד וכי התיקון היה מקצועי ולא גרם לכל נזק שהוא.
בסיכומי התובעת (להבדיל מכתב התביעה), נידרש סך נוסף של 12,000 ₪ בגין תשלום במזומן עבור רכישת 3 ראשי מנוע; סך של 56,617 ₪ בגין עלות תיקונים במוסך "מאן" (לא כולל מע"מ); סך של 168,000 ₪ בגין הפסדים עקב השבתת המשאית, לרבות שכר נהג, ובסך הכל סך של 255,389 ₪ בגין הנזקים שנגרמו לתובעת כתוצאה מהטיפולים הרשלניים של הנתבעת במשאית.
מר סאמי הגיע למקום ובדק את המשאית בדרך, והוביל אותה למוסך לשם ביצוע תיקונים שם. ראו בעיניין זה העדות שנגבתה מנהג המשאית: "...למחרת 23.7.08 בבוקר הגעתי למוסך. פתחו כרטיס וטיפלו במשאית. לקראת הצהריים יצאתי עם המשאית אחרי שהחליפו לאגר לכוון פלמחים כאשר במהלך הנסיעה בין יבנה לראשון לציון שמעתי רעש והרכב נתקע. עצרתי את המשאית בצד ימין, פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהפרופלור תלש את מכסה מיכל העיבוי וצנור המים למנוע..." (הדגשה שלי – הח"מ).
...
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 7,822 ₪ בגין רכישת חלקים שלא פתרו את התקלה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 40,000 ₪ בגין השבתת המשאית.
הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך של 14,040 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאן אערוך אתנחתא בתאור גרסת התובע לאירועים ואציין להשלמת התמונה כי בגין ארוע זה התובע התלונן למח"ש על הנזקים שלטענתו גרם הנתבע לרכבו ועל היעלמות הכסף מן הרכב (נספח א' לתצהיר התובע).
בפסק הדין התקבלה התביעה במלואה לאחר שבית המשפט (כבוד השופטת א' רוטקופף) בחר לבכר את גרסת הנתבע, הוא התובע שם, כי לא שלח יד בכספים שהיו, אם היו, ברכב בעת החיפוש; ושלל קיומה של הגנה כלשהיא לנתבע שם, הוא התובע לפניי, שנפסק כי תלונתו הייתה תלונת שוא שהוגשה מתוך מניע זר ופסול כאות נקם על ביצוע החיפוש ברכבו ונוכח גישתו הכללית לשוטרי משטרת ישראל העולה מפרסומים שונים שפירסם ושבית המשפט הביע סלידה ושאט נפש מהם (ת"א (שלום פ"ת) 15051-06-13 כהן נ' יצחק (19.1.2016).
בהליך שלפניי התובע ציין כי הגיש תביעה לרשלנות מקצועית נגד עורך הדין שייצגוׂ באותה התביעה (עמ' 9 ש' 32 ואילך, עמ' 13 ש' 11-8 ונספח ד' לתצהיר התובע).
הנתבע עמד על תופעה של גניבת רכבים והעברתם לכפרים פלסטינאים וכן תופעה של ישראלים הנכנסים לכפרים פלסטינאים על מנת לתדלק, לערוך קניות ולתקן רכבים במוסכים זולים יותר, פעילות שהיא אסורה ויש שלוט ברור בהקשר זה. כמו כן ציין כי בשנים הללו הייתה תופעה של מעשי שוד של יהודים שנכנסים לכפרים.
דוקא הנתבע ציין כי לאחר תום החיפוש שאל את התובע לפשר אותן חתיכות ברזל והלה השיב והדגים תוך פתיחת מכסה המנוע כיצד הוא מנקה עמן פיח בצינורית קטנה של המנוע (ש' 101-97 להודעת הנתבע במח"ש; סעיף 8 לתצהירו).
...
לאור כל האמור מסקנתי היא כי החיפוש שנערך ברכב ועל גופו של התובע במסגרת כל אחד משני האירועים נערך על בסיס חשד סביר כדין.
סוף דבר אני מורה על דחיית התביעה.
לאחר שנתתי דעתי להיקף ההתדיינות ולהיקף העבודה שנדרשה מן הנתבעים בניהול הגנתם, ולאחר שהבאתי בחשבון את מכלול נסיבות המקרה, אני מורה כי התובע יישא בשכ"ט עו"ד והוצאות משפט של הנתבעים בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התיקון היה רשלני, לא מקצועי, נעשה שימוש בחלפים שאינם חדשים ואינם מקוריים.
התובע טען בכתב הגנתו כי סכום התביעה נופח, וכי על המוסך לפצות אותו בגין הנזקים שגרם לו ואשר פורטו בתביעת התובע נגד המוסך והמבטחת.
ככל שתרצה תיאורים וביטויים של רשלנות ועוול קשה שניגרם כביכול לתובע – כתב התביעה עולה על גדותיו.
ב.התוספת הראשונה מונה את החלקים שלהלן: "דלתות, מכסה מנוע, מכסה תא מטען, כנפיים קדמיות, כנפיים אחוריות, מנוע, פגושים, תיבת הילוכים, כריות אויר, תיבת הגה". 19.
עוד יש להוסיף את העבודה כי לרכב הוצאה תעודת תקינות לאחר תקונו על יד המוסך, ומה גם שהתובע לא ביצע בו תיקונים חוזרים – חרף שימושו המאסיבי בו. תביעת המוסך נגד התובע: 37.
...
כמו כן תשלם הנתבעת 1- שירביט לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,000 ₪.
אני דוחה את התביעה נגד נתבע 2 ומחייב את התובע לשלם לנתבע 2 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 6,000 ₪.
תא"מ 50814-07-18 מוסך עפולה נגד אלבז: התביעה מתקבלת באופן חלקי – הנתבע – מיכאל אלבז ישלם לתובע – מוסך עפולה סך של 10,128 ₪ וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית, ע"ס 68,566 ₪, שעניינה בטענות התובעת להתרשלות מקצועית של הנתבעת, במתן שירותי מוסך רכב, באופן שגרם לרכבה של התובעת נזקים, כפי שפורטו בכתב התביעה.
נותרנו למעשה, עם השאלה – האם – כטענת התובעת - בנסיבות שבהן הגיע רכב התובעת למוסך, לראשונה, עם קולר תקול ולאחר שהחלה חדירת מים לחלל הצילינדר במנוע הרכב, התרשלו עובדי הנתבעת בכך שלא איתרו את התקלה, מה שהוביל בסופו של דבר להשבתה מוחלטת של המנוע, או שמא - כטענת הנתבעת, כלל לא ניתן היה לאתר את נזילת המים הפנימית וממילא איתורה לא היה משנה מאומה שכן מרגע שחדרו מים למנוע, הנזק כבר נעשה והחלפת המנוע הייתה כבר מחויבת המציאות.
עדותו של מר אברהם פאוור: עפ"י חוות דעתו של מר פאוור, מיום 20.11.17, אשר צורפה לראיות התובעת, ביום 08.10.17 ערך בדיקה של המנוע התקול, אשר העלתה ממצא לפיו "צילינדר מס' 4 פגוע", "טילטל מס' 4 פגוע ומכופף עקב חדירת מים לצילינדר מס' 4, אשר גרמו לנעילה הידרוסטטית". מר פאוור אף בדק את שני הקולרים ומצא, כי הקולר החדש שהורכב תקין ואילו בקולר המקורי "נמצא כי קיימת דליפה חזקה מאטם המצמיד את המערכת לגוף. מניתוח הממצאים עולה כי אכן הקולר דלף דרך האטם". בהמשך לממצאים אלו, הגיע מר פאוור למסקנה, כי "הגורם הבלעדי לכשל הנו חדירת מים לסעפת ומשם לצילינדר אשר נעלו את הבוכנה בתנועה כלפי מעלה ובאין יכולת דחיפת נוזל הקרור היטלטל התעקם וגרם לנזק במנוע". בראשית עדותו של מר פאוור, הלה הביא לידיעתו של בית המשפט שבינו לבין הנתבעת והחברה המבטחת אותה (הפניקס חברה לביטוח בע"מ) מתקיימים יחסי עבודה, בתיקים אחרים, בהם הוא מבצע עבורן בדיקות ועורך חוות דעת, כי הסיטואציה שבה הוא נידרש להעיד כנגדן אינן נוחה עבורו, אך הבהיר כי חוות דעתו מתבססת על שיקול דעת מקצועי בלבד.
סוף דבר: ממכלול הנימוקים שפורטו לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 42,010 ₪, בגין נזקיה, בתוספת אגרת בית המשפט כפי ששולמה ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל.
...
גדר המחלוקת והראיות שנשמעו: המחלוקת העיקרית שבין הצדדים נוגעת לשאלת אחריותה של הנתבעת לנזק שנגרם למנוע הרכב; לטענת התובעת, עובדיה של הנתבעת אשר טיפלו ברכב התובעת יכולים וצריכים היו לאתר את נזילת המים הפנימית כבר בעת שהובא הרכב לראשונה ע"י עופר למוסך ומשלא איתרו זאת, התרשלו וגרמו לתובעת הוצאות על חלפים ועבודות בלתי נחוצות ובסופו של דבר רשלנותם הובילה גם להשבתת המנוע; מנגד טוענת הנתבעת, כי הואיל והרכב הובא לראשונה למוסך לאחר שכבר חדרו מים למנוע, כתוצאה מהקולר התקול, הרי שהנזק כבר נעשה כך שבכל מקרה היה צריך להחליף את המנוע, ללא קשר למועד שבו הושבת כליל.
נותרנו למעשה, עם השאלה – האם – כטענת התובעת - בנסיבות שבהן הגיע רכב התובעת למוסך, לראשונה, עם קולר תקול ולאחר שהחלה חדירת מים לחלל הצילינדר במנוע הרכב, התרשלו עובדי הנתבעת בכך שלא איתרו את התקלה, מה שהוביל בסופו של דבר להשבתה מוחלטת של המנוע, או שמא - כטענת הנתבעת, כלל לא ניתן היה לאתר את נזילת המים הפנימית וממילא איתורה לא היה משנה מאומה שכן מרגע שחדרו מים למנוע, הנזק כבר נעשה והחלפת המנוע הייתה כבר מחויבת המציאות.
לאחר ששקלתי את כלל נסיבות העניין, סבורני כי יש ליתן ביטוי במסגרת החיוב הפסוק לביטול הזמן, לטרחה המרובה ולמפח הנפש שנגרם לתובעת ולעופר שפעל מטעמה, בעטיים של מחדלי הנתבעת, אך גם ובפרט בגין היחס לו זכה עופר לאחר שהושבת המנוע.
עלויות אלו לא הוכחו וסבורני, כי מרגע שהובהר שהתקלה נבעה מהקולר המקורי, ושהנתבעת לא אבחנה כראוי את התקלה (מה שהיה ברור לנתבעת עוד לפני שהוגש כתב ההגנה על ידה), הועבר למעשה נטל הבאת ראיה משני אל כתפי הנתבעת להוכיח שהיא לא התרשלה ושממילא עלויות הבדיקות היו עולות על העלויות שנגרמו בפועל לתובעת.
סוף דבר: ממכלול הנימוקים שפורטו לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 42,010 ₪, בגין נזקיה, בתוספת אגרת בית המשפט כפי ששולמה ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בעקבות הודעות המוסך, התובע הפעיל את הביטוח הקיים לרכבו אצל הנתבעת 1, הזמין שמאי מטעם חברת הביטוח, הם הנתבעים 1-2, אשר קבעו בחוות דעתם שהסוללה ההידארולית היקרה פגומה ועלות הנזק נאמדת על פי חוות דעתם בסכום של 183,735 ₪ בגין ניזקי טבע, וכן ירידת ערך בסך 4%.
בשל כך, וכפי שיפורט, לאחר חוות דעת מומחה בית המשפט הגיש התובע תביעה נוספת נגד השמאים (הנתבעים 3-4) שהפיקו את חוות הדעת בטענת רשלנות מקצועית.
לאחר שהתקבלה חוות דעת מטעם מומחה בית המשפט, בה נקבע שלא היה נזק לסוללה, הגיש התובע תביעה נוספת כנגד הנתבעים 3-4, לפיה אילמלא חוות דעתם כי הסוללה ההיברידית ואביזריה נזוקו באופן מוחלט, לא היה מוכר את מכוניתו, ולא היה נגרם לו נזק כלשהוא, ומשכך עליהם לשפותו בגין הפער בין ערך המכונית לבין מחיר המכירה של המכונית לאחר ניכוי עלות שקע הטעינה, בסכום של 208,000 ₪.
כך נכתב בחוות דעתו: "ביום הבדיקה לא הייתה אפשרות לבדוק את מד אוץ הרכב מכיוון שמערכת החשמל לא פעלה...", בבדיקת הרכב נימצאו הדברים הבאים: "בחלקו האחורי של תא המטען, מאחורי הסוללה של מערכת ההנעה ההיברידית החשמלית, נימצאו שרידי מים, למרות שעבר מעל חודש ימים מתאריך הארוע. המים שנמצאו באיזור הסוללה צלולים, לא נימצאו שרידי אבק או בוץ במים שחדרו לתא המטען באיזור הסוללה", "במוליכים של מחבר מערכת הפיקוד על הסוללה נימצאו סימני שיתוך, דבר המצביע על חדירת מים לתוך המחבר. המחבר נמצא מעל הסוללה בדופן הימנית של תא המטען, לכן חדירת המים הייתה יכולה להיות אך ורק מחלקו העליון של הרכב", "בבדיקת תא המנוע לא נימצאו סימנים אשר היו יכולים להצביע על כניסת הרכב לאיזור עם מים עמוקים או בהצפה, כמו כן בבדיקת תא הנוסעים לא נימצאו סימני חדירת מים האופייניים למצבי הצפה של רכב". מסקנתו המקצועית הייתה כי לא מדובר בהצפה או בכניסת הרכב למים עמוקים.
קביעה זו, לרבות ההוצאות שנשא התובע בגין האגרה בשתי התביעות, נובעת מרשלנות ומחדלי המוסך שגררו פסילת כלל חוות הדעת, לרבות זו של מומחה בית המשפט, וחוסר יכולת להסתמך עליהן, והשתלשלות הגשת התביעה השנייה כנגד השמאים לאור המחדלים, באופן שגרר את התובע להוצאות נוספות שלא לצורך, ושלא היו יכולות להמנע לאור חוות דעת מומחה בית המשפט ומסקנותיה, שנדחו כאמור.
...
סיכום בנסיבות אלה, מצאתי כי דין התביעה להתקבל במלואה כנגד המוסך, היא הנתבעת 2, ויש לדחות את התביעות כנגד יתר הנתבעים.
כמו כן, תשלם הנתבעת 2 לתובע אגרת בית משפט ראשונה ושניה בגין שתי התביעות.
משכך, התביעה נדחית כנגדם ללא צו להוצאות ואלה יישאו בהוצאות שנשאו בגין משפטם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו