מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות בהתקנת ליפטים במוסך

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

1) עניינה של התביעה הוא טענת התובע ודרישתו לפצות אותו סך 7,000 ₪ בגין נזק שניגרם לרכבו (להלן: "הרכב") אגב טפול במוסך הנתבעת.
6) לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, נקבע בזאת כי לא הוכח לפניי קיומה של עילת תביעה נגד הנתבעת, הן משלא הוכח קיומה של התרשלות מצד הנתבעת והן משלא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין היתנהלות הנתבעת לבין הנזק הנטען על-ידי התובע, נזק שאף הוא נתון במחלוקת בין הצדדים, כפי שאעמוד על כך בהמשך.
א) לפי תצהיר קצר, חתום ומאושר לפני עורך-דין, שהעתקו הוגש יחד עם כתב התביעה, הצהיר העדבין היתר, כי לקח את הרכב של התובע לנתבעת על מנת להתקין בו פנסי ערפל.
ג) העדות האמורה מעוררת מספר קשיים, ביניהם: ראשית - לא ברור מהעדות מדוע הורם הרכב על "ליפט" האם כדי להתקין את פנסי הערפל או שמא כדי לחלץ את המברג שנתקע.
...
6) לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, נקבע בזאת כי לא הוכח לפניי קיומה של עילת תביעה נגד הנתבעת, הן משלא הוכח קיומה של התרשלות מצד הנתבעת והן משלא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין התנהלות הנתבעת לבין הנזק הנטען על-ידי התובע, נזק שאף הוא נתון במחלוקת בין הצדדים, כפי שאעמוד על כך בהמשך.
10) נוכח האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי אין די בעדות האמורה כדי להוכיח את התביעה, ומשזו עדות יחידה, דומה כי דין התביעה להידחות משלא הוכחה עילת תביעה נגד הנתבעת וכן לא הוכח קיומו של קשר סיבתי כלשהו בין מעשה או מחדל הנתבעת לבין הנזק הנטען על-ידי התובע.
11) חרף המסקנה אליה הגעתי ולמעלה מן הצורך, נדרשתי גם להעיר לעניין שאלת גובה הנזק.
12) לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, רכיבי פלסטיק התומכים ברצועת הטיימינג התפרקו ושיבשו את פעילותו התקינה של המנוע וככל שהנתבע היה פועל להחלפת מערכת התיזמון במועד הפניה הראשונה או מאתר את התקלה, ניתן היה למנוע את הנזק שניגרם למנוע.
בהתייחס לטענה בדבר סחבת בטיפול ברכב טען הנתבע שניסה לסייע לתובע במציאת פיתרון זול יותר תוך שציין כי הותרת הרכב על ליפט במוסך שלו מנוגדת לאנטרס שלו.
מסמכים שהוגשו לאחר הדיון נוכח טענות התובע בכל הקשור לעיתוי החלפת רצועת טיימינג ברכבו כמו גם הטענות לרשלנות באי איתור התקלה והקשר הסיבתי בין התקלה הנטענת לבין הנזק ונוכח טענת הנתבע בדבר מעורבות מוסך נוסף אשר טיפל ברכב ואשר לאחר הטיפול בו החלו תקלות, ניתנה לתובע שהות להגשת מסמכים המעידים על עתוי הפנייה למוסך נוסף וכן אסמכתות לתמיכה בטענתו בדבר התרשלות מצד הנתבע בכך שלא טיפל ברצועת הטיימינג.
האחת, שיחה עם עובד מוסך בו טופל הרכב בשנת 2018, קודם לארוע העומד בבסיס התביעה, השניה שיחה עם המוסך בחדרה שביצע החלפת משאבת וקום ברכבו והשלישית שיחה עם הנתבע לתיאום בדיקה ממוחשבת.
...
סיכומו של דבר, הגעתי למסקנה כי לא עלה בידי התובע להוכיח את הנזק שנגרם למנוע, את הקשר בין האיחור באבחון התקלה ברצועה לבין נזק זה ואת התרשלות הנתבע באיתור התקלה.
כך או כך ומשלא עלה בידי הנתבע להרים את נטל השכנוע בכל הנוגע להיעלמות אותם חלקים, טענותיו בהקשר זה נדחות.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עוד טענה התובעת, כי המוסך הוא בחזקת קבלן וחלות על מערכת היחסים שבינו לבין הלקוח הוראות חוק חוזה הקבלנות, תשל"ד- 1974, אשר סע' 6(ב) שבו קובע כי חובה מוגברת של קבלן כלפי המזמין, מעבר לחובתו שלא להתרשל וכי הוראות הפטור מרמת האחריות כפי שנקבעה בסעיף זה אינן חלות במקרה זה. טענות המוסך: המוסך טען כי המגבה נרכש מטמבור ויום לפני קריסתו הוא הותקן ע"י נצח, שהנו נציג שירות מטעמה.
בהמשך חקירתו הודה צורי, כי עת הותקנו ליפטים אחרים במוסך הוזמן מהנדס עם התקנתם וטרם שימוש בהם, אך הסביר כי מדובר בליפטים של סונול ולא שלו: " ...הליפטים שלי הם של חברת סונול שסיפק גם את המהנדס שעשה את הבדיקה.." ש:זאת אומרת שאתה יודע שצריך להביא מהנדס? ת:כן. אבל הליפטים לא שלי אלא של סונול.
בסופו של יום, לא ניתן להסיק דבר מן העובדה כי רק אחד מן הליפטים קרס, שכן גם לא הוכח האם באותו יום החל המוסך בשימוש גם בליפט השני או שמא רק בליפט נשוא התביעה אשר קרס.
...
מאידך- אני מקבלת את הטענה כי היה זה מחובתו של נצח לעדכן את המוסך בדבר החובה להזמין מהנדס.
לסיכום: לאור האמור לעיל מצאתי את הנתבעות, צד ג' וצד ד' אחראיות לנזק שהתרחש.
סוף דבר - אני מחייבת את הנתבעים ואת צד ג' וצד ד' לשלם לתובעת סך 33,456₪, בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל, אגרת משפט בסך 418 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 11.8%.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

תביעה כספית על סך של 369,728 ₪, שעניינה רשלנות בהתקנת 13 ליפטים - מיתקני הרמה לכלי רכב (להלן: "הליפטים"), שרכשה התובעת מאת הנתבעת לצורך הפעלת המוסך שבבעלות התובעת, שהנו מוסך מורשה של מיצובישי ויונדאי.
...
לשון אחר: לא שוכנעתי כי אילו היה פאבל מציג בפני האחראי מטעם המוסך את היתרונות ואת החסרונות הגלומים בכל שיטה, היה האחראי על המוסך, מעדיף דווקא את הפתרון אליו מכוונת התובעת כיום - הרחקת הליפטים מן הקיר תחת הפתרון של הכנסת הרכבים הארוכים לליפט בנסיעה לאחור.
העובדה שאחראי זה לא זומן לעדות, שומטת את הקרקע תחת תביעתה של התובעת, ואף פועלת לחיזוק הסברה שעד זה, אילו היה מוזמן, לא היה תומך בגרסתה של התובעת בנקודה זו. סיכומו של דבר, לא הוכח כי בחירתו של פאבל להציב את הליפטים במיקום בו הוצבו, מהווה סטייה מסטנדרט ההתנהגות הסביר של מתקין ליפטים סביר.
סוף דבר, התביעה נדחית משלא הוכח קשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף, ציינה הנתבעת בפני התובע כי במידה וימצא, כי המצמד שהותקן במרץ 2020 כבר שחוק, אזי אין אחריות על המצמד, מאחר שתקופת האחריות הנה 12 חודשים, וחלפו 18 חודשים מהתקלה הקודמת.
הנתבעת השיבה לתובע באמצעות מכתב מיום 6.10.2021 וטענה כי המוסך לא התרשל בטיפול ברכבו של התובע וכי המצמד שהוחלף ביום 25.3.2021 הוחלף כתוצאה מבלאי טבעי וסביר הנובע מהשמוש ברכב, וכי לא נמצא כל פגם ייצור ברכב במועד זה. הנתבעת מציינת, כי מאז החלפת המצמד ברכב ביום 25.3.2020 התייצב התובע פעמיים במוסך לצורך טפול תקופתי ברכב, ביום 9.7.2020 וביום 11.7.2020 ובמהלך טיפולים אלו לא הלין התובע על כל תקלה ברכב, ואף לא אותרה כל תקלה או נזק לרבות במצמד.
עוד מוסיפה הנתבעת, כי טענות התובע בכתב התביעה נטענו באופן מגמתי אך ורק משום שנאמר לו במוסך השרות כי אם היה שמן על המצמד, ייתכן והתקלה הנטענת הייתה מוכרת תחת האחריות לרכב.
התובע טוען כי הוא גם כעס על המחיר וטען כי הוא יקר, ונענה מפי מוסך איימן כי רכב התובע שהה "על הליפט" במשך יומיים, וכי הם פירקו לו את הגיר, והחליפו את מחזיר השמן שהוא המקור לבעיה, וכי אם היו מחליפים לתובע את המצמד, הם היו גובים 1,500 ₪ אך הבעיה הייתה חוזרת לאחר שנה.
...
בהינתן ומדובר בתקלה נדירה, ובהתחשב בכך שהתקלה הופיעה פעמיים, ולאור דברי מוסך איימן שאני מקבל, ככל הנראה הבעיה הייתה במחזיר השמן הלקוי, ואכן מחזיר השמן תוקן והתקלה נפתרה.
אני סבור כי גישתו הכוללת של התובע היא הצודקת, שכן, ניכר כי התובע הינו נהג ותיק ומנוסה.
" מכל המקובץ דין התביעה להתקבל; מורה, כי הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: 2,376 ₪ בגין התיקון הראשון, 2,700 ₪ בגין התיקון השני, 2,000 ₪ בגין הוצאות משפט הכוללות שכ"ט מומחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו