בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
ה"פ 66456-01-20 סורני(המנוח) ואח' נ' רשות מקרקעי ישראל מחוז מרכז ואח'
לפני כבוד השופט רמי אמיר
המבקשים
.1 עמליה סורני ת"ז 073500936
.2 צדוק סורני ת"ז 022367452
ע"י ב"כ עו"ד אליהו נאמן
המשיבים
.1 רשות מקרקעי ישראל מחוז מרכז 500106298
ע"י ב"כ עוה"ד אילת גופמן ושרון לייב פלג מפרקליטות מחוז מרכז – אזרחי.
.2 עו"ד אריה חגאג, בתפקידו ככונס נכסים
פסק דין
יחד עם זאת, נראה שהדבר נעשה באותה עת ללא מחאה, כיוון שגם רמ"י מצידה לא הביאה כל ראיה לכל דרישה שהעלתה בפני המנוח בעיניין זה בשנים אלו, או כי פעלה להפסקת השמוש החורג שנעשה במקרקעין באותן שנים.
ואולם רמ"י הייתה נכונה לחתום על חוזה חכירה בהתאם לתנאים שנקבעו
בפשרת 91, קרי חוזה חקלאי לתקופה של 25 שנים משנת 1983 (כלומר עד ראשית 2008 – ר.א.), ובתנאי שהמנוח ישתמש במקרקעין למטרה לשמה הוחכרו (המטרה החקלאית) או שימציא היתר כדין לשימוש חורג [נספחים י"ג ו-ט"ו לתובענה].
שישית, בתשובה לטענת ההשתק, המניעות והויתור בשל כך שרמ"י לא הגישה תביעה לפינוי או תביעת דמי שימוש: אין בכך כדי להעיד על זכויות של המחזיק או כדי להעניק לו זכויות, ויש להביא בחשבון את אילוצי הרשות הפועלת תחת משאבים מוגבלים.
אשר על כן, לא היה עוד צורך בקונסטרוקציה של אישור לשימוש חורג במסגרת חוזה לשימוש חקלאי במתוה של פשרת 91, וניתן היה להציע למנוח חוזה חכירה חדש לשימוש תעשייתי ובתנאים הנוהגים לגביו ברמ"י.
בהתאם לכך, פנתה רמ"י למנוח בשנת 1994, והציעה לו חוזה חכירה חדש כזה התואם את החלטות מועצת מקרקעי ישראל שחלו לגבי חוזים שבשינוי ייעוד.
...
אין לתת לכך יד.
ב"כ המבקשים הוסיף וטען, כי יש להיעתר לתביעה משיקולי צדק, כיוון שמדובר באלמנה ויתומים ששלושה מהם נכים, והמגרש נושא התביעה הוא עיקר רכושם.
המבקשים לא השכילו להראות כל זכות של המנוח, וממילא לא הראו כל זכות משלהם, ולכן יש לדחות את תביעתם.
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל, אני דוחה את התובענה.