בפסק הדין בעירעור נתקבלה טענתן החלופית של הגננות, שלפיה לאותן גננות שתביעתן להפרשי שכר משרד החינוך לתקופה שעד אוגוסט 2003 נתקבלה, יש לחשב את הפרישי השכר המגיעים לגננות בעד התקופה ספטמבר 2003 עד אוגוסט 2009 על בסיס שכר אוגוסט 2003 אשר היה צריך להשתלם להן בפועל, מכוח זכאותן להשוואת שכרן לשכר עובדי הוראה במשרד החינוך, כפי שנפסק בפסק הדין המשלים.
יצוין כי בנגוד לטענת התובעות, תובעת שלא קיבלה ב- 8/03 "גמול אם" ומתקיימים לגביה תנאים המקימים לה זכאות ל"גמול אם "לאחר 8/03 ובמהלך 9/03 עד 8/09 – אין היא זכאית לרכיב זה במסגרת התביעה דנן משום שהזכאות לרכיב זה לא התגבשה ב- 8/03. אולם היא רשאית הייתה לתבוע רכיב זה ולקבל אותו במידה שהגישה בגין רכיב זה תביעה נפרדת (כפי שנעשה, למשל, במקרה של לאה יוסף)".
אין בידינו לקבל את קביעתו של בית הדין האיזורי לעניין פרשנות פסק הדין בעירעור.
...
לאחר שניתנה לצדדים הזדמנות להביע עמדה בעניין מתן פסק הדין בהתאם לתקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב - 1991, החלטנו לדון בבקשות רשות הערעור כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות, בהתאם לתקנה האמורה, כך שפסק הדין יינתן על יסוד הבקשה, התגובה לבקשה, התשובה לתגובה וכלל החומר שבתיק.
יצוין כי בניגוד לטענת התובעות, תובעת שלא קיבלה ב- 8/03 "גמול אם" ומתקיימים לגביה תנאים המקימים לה זכאות ל"גמול אם "לאחר 8/03 ובמהלך 9/03 עד 8/09 – אין היא זכאית לרכיב זה במסגרת התביעה דנן משום שהזכאות לרכיב זה לא התגבשה ב- 8/03. אולם היא רשאית הייתה לתבוע רכיב זה ולקבל אותו במידה שהגישה בגין רכיב זה תביעה נפרדת (כפי שנעשה, למשל, במקרה של לאה יוסף)".
אין בידינו לקבל את קביעתו של בית הדין האזורי לעניין פרשנות פסק הדין בערעור.
.
אין צורך, בנסיבות מקרה זה, להידרש בפירוט להבחנות השונות המשפיעות על ישימותה של הדוקטרינה ועל היקף החריגים לה. די לציין, כי המונח "טעות ברורה" נתפרש לעניין זה, כמתייחס למקרה שבו, על בסיס מכלול העובדות של המקרה, מגיע בית-המשפט לערעורים למסקנה מוגדרת ומוצקה כי אכן נעשתה טעות (פסק-הדין הנ"ל בעניין Litman [39], בעמ' 1512).
גם אם קביעה זו גורמת לרשת נזק כספי, שכן עליה לשלם לחלק מהגננות כספים שעל פני דברים אינם מגיעים להם, לטעמנו אין מדובר בנזק הגורם לה "אי צדק של ממש" או "עוול ממשי", במידה כזו המצדיקה לחרוג מהעיקרון של סופיות הדיון.
מדובר בהליך שהוגש בשנת 2003, והגיעה העת לסיימו, וגם מטעם זה אין לאפשר פתיחה מחדש של דיון בפריט אחד בתחשיב, ולעכב את מתן חוות דעתו של המומחה וסיום ההליך.
סוף דבר: מכל הטעמים לעיל, בקשת רשות הערעור מתקבלת, ואנו קובעים כי ביחס לכל הגננות ששולמה להן "תוספת אם" בחודש אוגוסט 2003, רכיב זה יובא ייכלל בתחשיב הפרשי השכר המגיעים להן, וזאת לכל התקופה ספטמבר 2003 עד אוגוסט 2009.