מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת קלדנית להכרה בפגיעה בידיים בשל עבודה בשיטה העיוורת

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה להכרה בפגיעה כ-"פגיעה בעבודה" על פי משמעה בחוק 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן – החוק) על פי הילכת המקרוטראומה.
התובעת הטעימה, כי אינה מקלידה בשיטה עוורת, וכי כשעה ביום היא הייתה עסוקה בלשאת תיקים וקלסרים כבדים – פעולת הנחת הקלסרים למדפים העליונים של הארון הייתה כרוכה בהגבהת שתי ידיה שאחזו בקלסר אל מעל לראשה והטיה לאחור של ראשה ועמוד השידרה הצוארי שלה, ואילו הנחת הקלסרים למדפים התחתונים של הארון הייתה כרוכה בכיפוף ראשה ועמוד השידרה הצוארי שלה כלפי מטה.
בשנת 2013 החלה לסבול מכאבים בידיה ובצווארה וביום 1.6.16 הגישה תביעה לנתבע על מנת שיכיר בפגיעות מהן היא סובלת.
דהיינו, פעולות אשר חוזרות על עצמן במהלך יום העבודה, אך מורכבות מתנועות מגוונות, המבוצעות על פי סדר משתנה בהתאם לצרכי העבודה, אינן מהוות רצף של תנועות חוזרות ונישנות הדומות זו לזו המבוצעות במהלך יום העבודה (פרשת שבח בפיסקה 6(ד); עב"ל (ארצי) 703-05-13 גלינה אודוביצ'נקו -המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (5.3.15), להלן: עניין אודוביצ'נקו).
כך, בעב"ל (ארצי) 645-09 לילית לוי - המוסד לביטוח לאומי (17.3.11) נקבע כי: "על פני הדברים, דומה כי באופן רגיל עבודת קלדנית אינה כרוכה בבצוע ייחודי של תנועות חוזרות ונישנות על פני ציר הזמן, ודומה כי בעיית הקלדנות הנה דוקא העדר תנועת צואר. דא עקא, שהעדר תנועתיות ומצב סטאטי קבוע אינם מקימים, על פי הפסיקה, תשתית מיקרו טראומטית". שנית, הוכח במעמד דיון ההוכחות שהתובעת ביצעה מיגוון תנועות רחב בהרבה מזה שהיא טענה לו; היא ביצעה משימות שונות שאינן רק הקלדה או סידור קלסרים ומחקירתה עלה, שבמשך שנים היא לא רק הקלידה, אלא גם ערכה רישומים ידניים, וכי סדורי הקלסרים היו כורכים גם בעבודות בגובה אמצע גוף ובכיפוף גב, לא דוקא צואר.
...
סוף דבר התביעה להכרה בפגיעה בצוואר כפגיעה בעבודה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בסה"כ התובעת אשר מקלידה בשיטה עוורת ומגיעה ל- 60 מילים בדקה, מקלידה ברצף בין 4-4.5 שעות יומיות למשך 5 ימים בשבוע.
אמנם התובעת ביצעה פעולות מגוונות במהלך עבודתה, אך חלק הארי בעבודתה במלוא שנות חייה הבגירות, ובמיוחד במהלך עבודתה בעמותת מט"ב כלל הקלדות ולכן יש להקיש מסקנות מסיטואציות דומות של עובדות שהוגדרו כ- "קלדניות", ופגיעתן ביד הוכרה כפגיעה על פי "תורת המקרוטראומה". בעיניינה של התובעת מדובר בפעולות חוזרות ונישנות "דומות אחת לרעותה ובילבד שיפעלו על מקום מוגדר בגוף" וכי הפעולות היו תכופות בכושר עבודת הנפגע" (ר' עב"ל 313/97 המל"ל - יניב (פורסם בנבו)).
בענין איילה חדד, ב"ל 13444-11-16 נדחתה תביעתה של התובעת אשר שימשה כפקידת גביה בעירית נשר, ואשר דרשה להכיר בליקוי בידיים כפגיעה בעבודה על דרך המקרוטראומה בטענה לעבודה בהקלדה באופן רציף.
גם תביעות של תובעים שיעבדו בעבודות פקידותיות דומות (בנקים וכו') אאשר לליקוי נטען בידיים בשל הקלדה, נדחו כבר בפן העובדתי, בין השאר: בענין תיק בל 36667-04-14 יעקב בן דוד - המל"ל (12/4/16) נפסק כי "המצטבר מכל האמור לעיל הוא, כי אף שהתובע מבצע פעולות רבות באמצעות המחשב, אין הוא נידרש כעולה מחומר הראיות שהובאו בפנינו, להקלדה מרובה או מאומצת במסגרתן פעולות ההקלדה אותן מבצע התובע אינן שונות בהיקפן מכל עבודה משרדית אחרת בעידן העבודה המודרני בו המחשב משמש ככלי מרכזי בבצוע העבודה ומרבית הפעולות המתבצעות באמצעותו. יתר על כן, בעידן המודרני, גם בשעות הפנאי נעשה שימוש רב ויומיומי במחשב או באמצעים טכנולוגיים נוספים הדורשים הקלדה או שימוש בעכבר, אינטנסיבית ומאומצת. ההקלדות שמבצע התובע אינן נעשות ברציפות או באינטנסיביות אלא תוך כדי הפסקות. גם אם יש בהקף ההקלדות שמבצע התובע משום מאמץ פיסי מסוים לכפות ידיו הרי שמדובר במאמץ של מספר דקות בלבד בכל פעם, שאין בו להקים תשתית עובדתית מיקרוטראומתית" - גם דברים אלו יפים מאוד לענייננו.
שינוי בהלכה שכזה חייב שיעשה בדרך של שינוי בחקיקה, ולא אחת הומלץ על ידנו להמיר את שיטת הרשימה הסגורה של מחלות המיקצוע שהורחבה דרך הפיקציה המשפטית של המקרוטראומה, בשיטת "הגדרת הסיכון"; לפיה - על המבוטח להוכיח, כי המחלה שבה לקה פקדה אותו עקב סיכון אשר לו היה חשוף בשל המיוחדות שבעבודתו" (ד"ר קובובי - רמ"ח ושס"ה סוגיות בתאונות עבודה, מהדורה 1 עמ' 72).
...
דיון והכרעה כידוע, התנאים הדרושים להוכחת תביעה בעילת המיקרוטראומה נדונו בהרחבה בפסיקה, במסגרתה נקבע כי יש להוכיח קיומן של פגיעות זעירות שכל אחת מהן הסבה נזק בלתי הדיר, ונזקים זעירים אלו, שלא ניתן לאבחנם כבודדים, הצטברו יחד עד שהביאו בסופו של דבר לנזק שנגרם למבוטח.
על בסיס עקרונות אלו,ולאחר שעיינו בכל החומר שהונח לפנינו לרבות בסיכומי הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי התובעת לא הוכיחה קיומה של תשתית עובדתית לפגיעה על דרך המיקרוטראומה בידה כפי שנבהיר להלן: במסגרת חקירתה הנגדית השיבה התובעת, לעיתים, תשובות שלא תאמו תשובות שנתנה ביחס לשאלות קודמות שנשאלה במסגרת אותה חקירה, כאשר הדבר נכון למשל לענין מספר ביקורי הבית שערכה בממוצע כל יום, מספר ההחלפות בהן נדרשה לעסוק כל יום, כמות ההקלדות ו/או המילים שהקלידה ביחס לכל ביקור בית שערכה ועוד - עניינים אלו הובילו אותנו למסקנה כי מקום שהדבר שירת את התובעת היא הפריזה ולמצער לא דייקה בעובדות הכל במטרה לשכנע את ביה"ד כאילו הקלידה הרבה יותר מאשר הקלידה באמת.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בסיכומי הנתבע לרבות הפסיקה אליה הפנה (וכפי שהדברים מצאו ביטוי בסעיף 5 לפסק דין זה) הרינו קובעים כי התובעת לא הניחה את התשתית העובדתית הנדרשת לשם הוכחת פגיעתה בעבודה, לפי תורת המיקרוטראומה וזאת בהיעדר תנועות זהות [או דומות במהותן] חוזרות ונשנות, בתדירות גבוהה, שפעלו על ידה ולכן הרינו מורים על דחיית תביעתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענתה, היא הועסקה במשרה מלאה, חמישה ימים בשבוע, במשך 8 שעות רצופות ביום, שבמהלכן היא נדרשה להקליד בשיטה עוורת ובמהירות מרבית.
ביום 9.1.2007 הגישה התובעת למוסד לביטוח לאומי (להלן "המל"ל) תביעה לתשלום דמי פגיעה ותביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה בגין הפגיעה ביד מתאריך 31.1.2003.
הפגיעה הוכרה על ידי המל"ל כפגיעה בעבודה, וועדה רפואית לעררים קבעה לתובעת נכות צמיתה בשיעור של 10% החל מתאריך 1.5.2003.
ביום 29.1.2009 הגישה התובעת את התביעה דנן ובה טענה, בין היתר, כי הפגיעה/מחלת המיקצוע שממנה היא סובלת, נגרמה עקב ומחמת רשלנותה של הנתבעת, אשר התבטאה בין היתר, בהנהגת שיטת עבודה פסולה שהתאפיינה בעבודה בתנאי לחץ אדירים ובתדירויות גבוהות, אי מתן הפסקות, אי אספקת אמצעי מגן ועוד.
לאחר הגשת התביעה, פנתה התובעת, ביום 19.7.2010, לד"ר דרור פוקס, כרורג אורתופד מומחה, אשר בדק אותה והעריך את נכותה הצמיתה בשיעור של 15% לפי סעיף 35(1) ב-ג לתקנות המל"ל. הנתבעת הכחישה את טענות התובעת לעניין תנאי העבודה שבהם הועסקה לטענתה, ולחילופין טענה להעדר קשר סיבתי בין עבודתה של התובעת כקלדנית בשרותה לבין הפגיעה הנטענת על ידה.
אשר על כן, לא נותר בידי אלא לדחות את תביעתה, וכך הנני מורה.
...
המסקנה היא שהתובעת לא הוכיחה קיומו של קשר סיבתי עובדתי/רפואי בין עבודתה בשירות הנתבעת בתקופה הרלוונטית לתביעה לבין הנזק שנגרם לה, וברי הוא כי בהעדר קביעה מפורשת בעניין, לא ניתן לייחס לנתבעת אחריות נזיקית לפגיעה/המחלה הנטענת על ידה.
סוף דבר התובעת לא הוכיחה, במישור העובדתי, את טענותיה בדבר תנאי ההעסקה שבהם הועסקה בשירותה של הנתבעת בתקופה הרלוונטית לתביעה (למעט הטענה בדבר סביבת העבודה), ולחילופין היא לא הוכיחה שהתרשלותה של הנתבעת, ככל שקיימת, היוותה את הסיבה שבלעדיה לא היה נגרם הנזק הנטען על ידה (הקשר הסיבתי העובדתי/רפואי), ולחילופי חילופין, היא לא הוכיחה שהתרשלותה של הנתבעת היוותה הסיבה המכרעת לאירוע הנזק הנטען על ידה (הקשר הסיבתי המשפטי).
אשר על כן, לא נותר בידי אלא לדחות את תביעתה, וכך הנני מורה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת להכיר בפגיעה בכפות ידיה (תיסמונת התעלה הקארפלית – CTS דו"צ) כפגיעה בעבודה, בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995 (להלן – החוק), על בסיס תורת המקרוטראומה או כמחלת מיקצוע.
ביום 1.1.19 הגישה התובע תביעה למוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע או המוסד) להכרה בתסמונת התעלה הקארפלית בה לקתה בידיה (CTS דו צדדי) כנובעת מתנאי עבודתה.
לטענת התובעת, כלל הפעולות שביצעת במסגרת עבודתה בוצעו באמצעות המחשב, וכמעט כל עבודתה נעשתה בדרך של הקלדה, בשיטה עוורת ותוך שימוש בשתי הידיים, מול מחשב.
לשיטתו של הנתבע, פעולות ההקלדה וההקלקה הנן חלק ממגוון פעולות שונות שמבצעת התובעת בעבודה ועל כן, יש לשלול את הקשר הסיבתי בין פעולות ההקלדה וההקלקה למחלת התובעת ולקבוע כי אין מדובר בתשתית עובדתית המקימה פגיעה על דרך תורת המקרוטראומה כתוצאה מתנועות חוזרות ורצופות.
דבריה של התובעת נתמכו גם בתצהירה של אברג'יל בו העידה כי עבודתה של התובעת היתה בפועל עבודת קלדנות בה עסקה במרבית זמנה בהקלדה של מידע ונתונים על מקלדת המחשב [סעיפים 4-5 לתצהיר אברג'יל].
...
הוכח לטעמנו כי רוב יום עבודתה של התובעת הוקדש להקלדה, גם אם נדרשה לבצע משימות שונות, וכי לא בוצעו הפוגות שנמשכו זמן ממושך בין עבודות ההקלדה השונות.
בהנחה שהתובעת ליוותה, לכל היותר, שני אורחים ביום מהלובי לחדרה של אברג'יל וענתה לשיחות טלפון בודדות (אם בכלל) ובשים לב לכך שהתובעת נדרשה, בהיקפים נמוכים מאוד, לבצע עבודות כתיבת דוא"ל שדרשו ניסוח ממשי, קרי גזלו זמן תכנון ומחשבה, הרי שמקובלת עלינו גרסת התובעת והעדה מטעמה כי התובעת עסקה במשך כ 7 שעות ביום בעבודה של הקלדה מול מחשב, באופן כמעט רצוף.
מהטעמים המפורטים לעיל הגענו לכלל מסקנה שיש מקום למנות יועץ, מומחה רפואי בתחום האורתופדיה, על מנת שייתן חוות דעתו בנוגע לקשר הסיבתי בין הליקוי ממנו סובלת התובעת בכפות ידיה לבין תנאי עבודתה, הכל על יסוד העובדות שלהלן: התובעת, ילידת 1974, החלה לעבוד כמזכירה בחברת אלישרא/אלביט כמזכירה בשנת 2001.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

  בפנינו תביעתה של גב' חגית זגורי (להלן: "התובעת") כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") להכיר בפגיעה ממנה סובלת התובעת בידיה, כתאונת עבודה, על דרך של מחלת מיקצוע או בדרך של מקרוטראומה כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשמ"ה – 1995 (להלן – "החוק").
הנתבע דחה את תביעתה בטענה, כי על פי המסמכים לא הוכח קיום ארוע תאונתי/אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתה ואשר הביאו למחלתה וכי מבחינה רפואית לא הוכח קיום קשר סיבתי בין מחלתה לבין תנאי עבודתה והמחלה התפתחה על רקע מצב תחלואתי טבעי שאינו קשור בתנאי העבודה, כעולה ממכתב הדחיה מיום 19.7.16.
התובעת מקלידה בשיטה עוורת בשתי הידיים.
בנגוד לכך קיימת ספרות התומכת בקשר לזה כולל החוזר לנפגעי עבודה בנושא תסמונת התעלה הקארפלית מאת גב' מנצורי לאה, אגף ביטוח נפגעי עבודה מתאריך 3.2.2005, המציין כי קלדניות המפעילות האצבעות באופן רצוף שעות רבות ביום מהוה גורם סיכון לתיסמונת התעלה הקארפלית.
...
דיון והכרעה        לאחר שעיינו בכל כתבי הטענות ונספחיהם, בחוות הדעת ובחוות הדעת המשלימות של המומחה ובשאר המסמכים בתיק, החלטנו שאין להכיר בתובעת כמי שנפגעה ב"תאונת עבודה" כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, לאור חוות דעתו המפורטת והמנומקת של המומחה.
  מכל האמור לעיל עולה, כי לא מצאנו כל נימוק או טעם המצדיק שלא לאמץ את חוות הדעת של המומחה מטעם בית הדין.
  ]     בשים לב לאמור בחוות דעת המומחה - התובעת לא השכילה להוכיח "פגיעה בעבודה" ותביעתה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו