במסגרת פעולותיו השונות ובין היתר, על מנת להכריע בתביעות מבוטחים לקבלת גמלאות שונות, נידרש הנתבע לקבל את תיקו הרפואי של המבוטח מאת קופת החולים לה הוא משתייך, באמצעותו לומד הנתבע אודות ההיסטוריה הרפואית של המבוטח.
הנתבע ביקש להסדיר את נושא העברת רשומות רפואיות מול קופות החולים ובמסגרת זו, הציע לתובעת – קופת חולים מכבי שרותי בריאות - להיתקשר בהסכם לפיו התובעת תעביר לנתבע, באמצעות מדיה מגנטית, תעוד רפואי אודות מבוטחים הנמצא בתיק הרפואי הממוחשב אצל התובעת.
לגירסתו, אותו הסכם נפגעי עבודה משנת 2016 מהוה המשך ישיר של הסכם קודם, שנערך בשנת 2003, בין הנתבע לבין כלל קופות החולים (בנפרד) ביחס לתחום נפגעי עבודה ובמסגרתו נקבע, כי קופת חולים תעניק טפול רפואי למבוטחים שהוכרו כנפגעי עבודה על ידי הנתבע ובתוך כך, תעביר הקופה לידי הנתבע את הרשומות הרפואיות לפי בקשתו, כנגד תשלום סכום כולל.
טענות התובעת בנוגע לצורך בשינוי ההסכמים לא נסתרו, והנתבע לא זימן לעדות עדים רלבאנטיים שלקחו חלק במשא ומתן לכריתת ההסכמים בשנת 2016, הגם שהנתבע הכיר בצורך זה. לדוגמא, בנוגע לאבי שטיינברג, גזבר של מכון מור הכפוף לקופת חולים כללית העיד צביקה כהן, כי הוא פנה אליו בבקשה ליתן עדות, אולם "הוא אמר לי שהוא לא בתפקיד ולא רוצה להכנס לענין. הוא אמר שהתרחק מזה ומעדיף לא להגיע." וכך גם לגבי אירית פינק, מקופת חולים לאומית שהשיבה אותה תשובה.
כידוע, ההנחה היא, שכאשר קיימת ראיה רלבאנטית וצד נימנע מלהביאה, מבלי לספק טעם משכנע לכך, המסקנה המתבקשת היא שאילו הובאה אותה ראיה, היא הייתה פועלת לרעת אותו צד שנימנע מהבאתה ועל כן, ההמנעות תומכת בראיותיו של הצד שכנגד (ראו: ע"א 4226/05 בנק איגוד לישראל בע"מ נ' סאטא אטיאס (נבו 24.1.2006), בפיסקה 7; ע"א 989/03 חוטר ישי ואח' נ' חיננזון (נבו 26.1.2005); ע"א 2275/90 לימה חברה ישראלית לתעשיות כימיות בע"מ ואח' נ' רוזנברג ואח', פד מז (2) 605).
בהודעת דואר אלקטרוני ששלחו נציגי הנתבע ליאת ושלומי מיום 10.4.2016 (נספח 8 לתצהיר עו"ד חבוט) לה צורפו שני ההסכמים - הסכם מתן טפול רפואי לנפגעי עבודה והסכם העברת רשומות רפואיות - פורט אותו הליך של מעבר מנספח להסכם רשומות רפואיות, כדלקמן:
"כזכור בישיבה מיום 28.03.2016 אושר סופית נוסח ההסכם של מתן טפול רפואי לנפגעי עבודה, וסוכם שינוסח הסכם העברת רשומות רפואיות.
...
בהתאם לכך, ביום 26.10.2016 נחתם בין הצדדים הסכם להעברת רשומות רפואיות (להלן: "הסכם רשומות רפואיות"), לפיו תספק התובעת לנתבע רשומות רפואיות ובתמורה ישלם הנתבע לתובעת סכומים כנקוב בהסכם, שחולקו לשני רכיבים:
האחד - תשלום בסיסי שנתי של 10 מיליון ₪ המגיע לכל קופות החולים יחד, כאשר כל קופת חולים תקבל את חלקה בהתאם לשיעור החלוקה בין קופות החולים (קפיטציה) (להלן: "התשלום הבסיסי").
מנגד, טען הנתבע כי יש לדחות את התביעה.
סוף דבר
לאור מכלול האמור לעיל, התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת את התשלום הבסיסי בהתאם להסכם רשומות רפואיות, החל מיום 1.1.2017 ועד לתום המחצית הראשונה של שנת 2019, בסך של 6,400,810 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת את הסכום הנוסף בהתאם להסכם רשומות רפואיות בסך של 216,242.64 ₪.