מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת קוסמטיקאית בגין פגיעות אורתופדיות מעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

מאידך, טוענת הנתבעת כי הנכות בגין הצלקות אינה תפקודית וכי מדובר בנכות קוסמטית-אסתטית גרידא.
על רקע זה, יש להניח כי בתום ריצוי תקופת מאסרו ישוב התובע לעבודה הכרוכה במאמץ פיזי וכי הנכות האורתופדית בגין הפגיעה ברגל היא תפקודית במלואה.
כך, לדבריו "עבדתי גם מאחורי הדלפק... להכין את העסק, להביא סחורות. ביום שנפצעתי, למשל, נסעתי להביא סחורה" (עמוד 10 לפרוטוקול, שורות 6-5 וראו גם את טופס תביעתו לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה מיום 23.8.07).
...
סבורני כי נכון יהיה להניח שעם שחרורו של התובע מן המאסר, ישוב הוא למעגל העבודה וישתכר לפחות כפי שהשתכר עובר לתאונה.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 204,542 ₪, בתוספת שכר טרחת עורך-דין בשיעור כולל של 15.21% והוצאות משפט שהוציא התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד").
כך, למשל, נכות רפואית בשיעור 20% עקב פגיעה בתחום האורתופדי -כמו פגיעה ביכולת התיפקוד של יד או רגל -תשקף, בדרך-כלל, גם את שיעור הנכות התפקודית.
מנגד טוענות הנתבעות, כי נכותה האורתופדית של התובעת נעדרת כל השפעה תפקודית, בין השאר, מהסיבות הבאות: · בעברה וללא כל קשר לתאונה סבלה התובעת מבעיות אורתופדיות ונפשיות ואף טופלה בגין כך. · מחקירתה הנגדית עולה כי בסמוך לתאונה חזרה התובעת לעבודה סדירה ותפקודה למעשה לא נפגע.
ג. לא זו אף זו - עבודת התובעת בחברת ש. ובחברת ג.א. לכאורה היתה זהה - יעוץ בתחום הקוסמטיקה.
...
לאור האמור - לא ברור אם כן מדוע לא יכולה היתה התובעת לשוב ולעבוד גם בחברת ש. זולת שיקולים כלכלים (כפי שפורט לעיל) שככל הנראה מנעו את חזרתה לעבודה בחברת ש. בהינתן כל האמור עד כאן, ובשקלול כל הנתונים שהוצגו לי, לרבות הזמן שחלף מהאז התאונה, הגעתי לכלל למסקנה כי ככל שלנכות הרפואית השפעה על תפקוד התובעת הרי מדובר בהשפעה מועטה שלא ניתן לכמתה במספר.
אי כושר מלא (דמ"פ): ממועד התאונה 6/12/15 ועד ליום 5.3.16 (להלן:" תקופה א") אי כושר חלקי: מיום 6.3.16 ועד הגיע התובעת לגיל 67 12/19 (להלן: "תקופה ב") : לאור כל האמור לעיל ראיתי לערוך ביחס לתקופה זו חישוב גלובאלי ועל דרך של אומדנה.
לסיכום נזקי התובעת: הפסד שכר בעבר 103,400 ₪ הפסד שכר לעתיד (-) ₪ פנסיה (-) ₪ עזרת זולת (עבר ועתיד) 50,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות (עבר ועתיד) 5,000 ₪ כאב וסבל 12,300 ₪ סה"כ 170,700 ₪ בניכוי תגמולי מל"ל 76,000 ₪ סה"כ 94,700 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד ומע"מ כחוק 15.21%) 14,403 ₪ סה"כ 109,104 ₪ בניכוי תשלום תכוף (כולל שכ"ט) 38,000 ₪ סה"כ 71,104 ₪ סוף דבר: אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 71,104 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנידון היו מקובלים עליי הסברי המומחה, ולפיהן מומחיותו הרפואית איפשרה לו היתייחסות לצלקת בשפה העליונה, כמו גם הצלקת בעור בית החזה, ואוסיף בנידון כי בכך אין רבותא, כפי שקורה תדיר ביחס לאורתופדים המתייחסים לשעורי נכויות בגין צלקות הנותרות עקב פגיעה אורתופדית.
מאידך, אין מקום לפצות את התובעת בגין הפסדי שכר מלאים מחודש פברואר 2015 ואילך, שכן אין לומר שהיא איבדה כליל את יכולתה לעבוד בתקופה זו. נוסף לכך, אינני סבור שהתובעת זכאית לפצוי ביחס לתקופה שבין נובמבר 2020 ועד מרץ 2022, שכן בתקופה זו היא עבדה כקוסמטיקאית בעסק עצמאי, לגביו לא טירחה לפרט, או להציג נתונים, שיאפשרו בחינה של גובה הכנסתה בתקופה זו. הואיל ובנזק מיוחד עסקינן, אותו על תובע הפצוי להוכיח בראיות, אין מקום לפצות את התובעת עבור תקופה בה היא עבדה בפועל, אך לא טירחה לשתף את בית המשפט בנתונים מדוייקים של שכרה בתקופה זו. ויודגש, כי אין המדובר בתוצאה שנועדה "להעניש" את התובעת על אי גילוי פרטים אודות עיסוקיה בנידון בתקופה האמורה, אלא פועל יוצא של שילוב בין היות הנזק הנידון בגדר "נזק מיוחד" הטעון הוכחה, לבין העובדה שהתובעת נימנעה מהבאת ראיות אש בנקל יכולה היתה להציג ביחס לגובה הכנסתה בתקופה זו, באופן היוצר חזקה ולפיה גובה הכנסתה בפרק זמן זה לא עלתה בקנה אחד עם הפסדי שכר בתקופה הנדונה.
...
סבורני כי צירוף מספר בעיות רפואיות במסר תחומים, יכול להיות בעל ערך כשלעצמו, כך שהצטברות כאמור יכולה להוסיף לפן האיכותי-מהותי של הנכות התפקודית.
יחד עם זאת, סבורני כי פוטנציאל ההשתכרות של התובעת היה גדול מסכום זה, בשים לב לכך שהתאונה ארעה בעיצומו של תהליך השתלבותה מחדש במעגל העבודה לאחר שנים בהם היא לא עבדה בשל מטלותיה בבית, וניתן היה לצפות כי שכרה ימשיך לעלות אלמלא התאונה.
במהלך חקירתה הנגדית אישרה התובעת לב"כ הנתבעת כי אין בכוונתה לפנות בעתיד למוסד לביטוח לאומי בתביעה לנכות כללית, וכי היא מבינה שאם תפנה בעתיד והדבר יביא לחיוב הנתבעת במסגרת תביעת שיבוב של המל"ל, היא תשיב לנתבעת את מה שהאחרונה תחוייב בו. הדבר הפיס את דעת הנתבעת בנדון, כעולה מסיכומי בא כוחה, ומשכך אין צורך להמשיך ולהידרש לסוגיה זו. סוף דבר נוכח האמור לעיל אני מחייב את הנתבעת לפצות את התובעת בסכום של 796,656 ₪ (סך הנזק בניכוי תשלומים תכופים כאמור).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכאן, שהנכות התפקודית בגין הפגיעה האורתופדית נמוכה משעור הנכות הרפואית המשוקללת (11%) ועומדת על 8%.
ע"פ עדותה של הגב' בן חיים, מדובר בניסיונות חזרה לעבודה מיד סמוך לאחר התאונה בתקופה בה היתה התובעת מצויה באי כושר מלא, עדיין החלימה מהפגיעה האורתופדית שסבלה, כך שאין בעדות זו ללמד או לתמוך בטענה לפיה נותרה מהתאונה עם פגיעה תפקודית קשה ו/או העידר כשירות תעסוקתית מלאה.
בחקירה הנגדית של בעלה של התובעת, התגלה לראשונה כי התובעת נרשמה והשתתפה בשנת 2021 בקורס לימודי קוסמטיקה שנמשך כ 6-8 חודשים, פעם או פעמיים בשבוע ברעננה, משעות הבוקר ועד הצהריים, כאשר התובעת נטלה בו חלק פעיל וסיימה אותו בהצלחה.
נכויים כעולה מחוות דעת אקטוארית שנערכה ע"י וליד דבור, שירותים אקטוארים בע"מ מיום 3.2.22, אשר הגישה הנתבעת כראיה, עולה כי שולמו וישולמו בעתיד לתובעת על ידי המוסד לביטוח לאומי ענף נכות מעבודה בגין התאונה נשוא התביעה תגמולים בסך כולל של 354,083 ₪ אותם יש לנכות.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, לפיה כביכול נפלה בחוות דעתו של המומחה האורתופדי טעות חישובית בקביעת שיעור הנכות, במיוחד מקום המומחה לא עומת עם הטענה במסגרת שאלות הבהרה שהועברו לו. בנסיבות, לא הוכח שמדובר בטעות חישובית אלא בקביעה מושכלת על פי שיקול דעתו המקצועית של המומחה.
בשים לב לקביעות המומחים והמארג הראייתי שפורט לעיל, אני סבור כי לנכויות בתחומים השונים השפעה על תפקודה של התובעת וכושרה התעסוקתי, ובמיוחד בעבודות המצריכות עמידה, ישיבה או הליכה ממושכת או הרמת משא כבד.
לפיכך, אני קובע את סכום הפיצוי בגין הפסד השתכרות לעתיד על סך 447,448 ₪.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 471,395 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד כדין ואגרה כפי ששולמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טוענת הנתבעת כי התביעה הוגשה מכוח החוק והפיצוי בגין פגיעה קוסמטית כלול בראש הנזק של כאב וסבל שייפסק לו. מכל מקום התאונה לא גרמה לגמגום אלא לכל היותר החמירה אותו.
הוא מתקשה בבצוע עבודות בית בשל הפגיעה האורתופדית הקשה בגבו.
...
מכאן שאיני סבורה שהתובע זכאי לפיצוי בגין הוצאה זו. לסיכום, נוכח העובדה שרק חלקן של הבעיות הרפואיות נובע מהפגיעה בתאונה, יש לפסוק פיצוי חלקי עבור ההוצאות הרפואיות.
אין בידי לקבל את חישובו של ב"כ התובע לפיו התובע היה מאושפז 157 ימים.
סוף דבר התובעת תשלם לתובע סך של 500,000 ₪ בגין נזקיו תולדת התאונה נשוא התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו