מכאן, שהנכות התפקודית בגין הפגיעה האורתופדית נמוכה משעור הנכות הרפואית המשוקללת (11%) ועומדת על 8%.
ע"פ עדותה של הגב' בן חיים, מדובר בניסיונות חזרה לעבודה מיד סמוך לאחר התאונה בתקופה בה היתה התובעת מצויה באי כושר מלא, עדיין החלימה מהפגיעה האורתופדית שסבלה, כך שאין בעדות זו ללמד או לתמוך בטענה לפיה נותרה מהתאונה עם פגיעה תפקודית קשה ו/או העידר כשירות תעסוקתית מלאה.
בחקירה הנגדית של בעלה של התובעת, התגלה לראשונה כי התובעת נרשמה והשתתפה בשנת 2021 בקורס לימודי קוסמטיקה שנמשך כ 6-8 חודשים, פעם או פעמיים בשבוע ברעננה, משעות הבוקר ועד הצהריים, כאשר התובעת נטלה בו חלק פעיל וסיימה אותו בהצלחה.
נכויים
כעולה מחוות דעת אקטוארית שנערכה ע"י וליד דבור, שירותים אקטוארים בע"מ מיום 3.2.22, אשר הגישה הנתבעת כראיה, עולה כי שולמו וישולמו בעתיד לתובעת על ידי המוסד לביטוח לאומי ענף נכות מעבודה בגין התאונה נשוא התביעה תגמולים בסך כולל של 354,083 ₪ אותם יש לנכות.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, לפיה כביכול נפלה בחוות דעתו של המומחה האורתופדי טעות חישובית בקביעת שיעור הנכות, במיוחד מקום המומחה לא עומת עם הטענה במסגרת שאלות הבהרה שהועברו לו. בנסיבות, לא הוכח שמדובר בטעות חישובית אלא בקביעה מושכלת על פי שיקול דעתו המקצועית של המומחה.
בשים לב לקביעות המומחים והמארג הראייתי שפורט לעיל, אני סבור כי לנכויות בתחומים השונים השפעה על תפקודה של התובעת וכושרה התעסוקתי, ובמיוחד בעבודות המצריכות עמידה, ישיבה או הליכה ממושכת או הרמת משא כבד.
לפיכך, אני קובע את סכום הפיצוי בגין הפסד השתכרות לעתיד על סך 447,448 ₪.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 471,395 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד כדין ואגרה כפי ששולמה.