מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת קבלן כנגד משרד הבינוי והשיכון בגין חוב כספי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

[1: ) דיון מיום 9.1.2014] 5) בין שאר הסעיפים בחוזה, ולענייננו, בפרק "עיכוב במסירה", מורים הסעיפים הרלבאנטיים 30-27, כלהלן: "27. הצדדים מסכימים כי תאריך המסירה הנזכר בסעיף 21.1 לעיל ידחה מפאת הפסקת הבניה בבית ו/או בדירה בגין כוח עליון או הוראות כל דין, מילחמה, גיוס כללי שביתה כללי בענף הבניה, הקפאת בניה מטעם רשות מוסמכת, סגר בשטחים, מחסור כללי בלתי צפוי מראש בחומרי בנין, עיכובים מצד הערייה או חברת החשמל או כל רשות מוסמכת אחרת לרבות עיכובים שייגרמו כתוצאה מאי השלמת עבודות פתוח על ידי משרד הבינוי והשיכון, עיכוב בגלל שינויים שבוצעו בדירה בהתאם לדרישות הקונה, או בגלל גורמים שאינם בשליטת החברה ובילבד שהעיכוב האמור אינו נובע מרשלנות החברה. משך זמן דחיית מועד המסירה בדירה יהיה שווה למשך הזמן בו נמשך בפועל העיכוב הנובע מהגורמים שפורטו לעיל בתוספת 30 יום.
כתוצאה מכך, נקלעו התובעים לחובות כספיים גדולים וריביות גבוהות.
נטען על-ידי התובעים, ולא נסתר על-ידי הנתבעת, כי הנתבעת הגישה תביעה אזרחית כספית על סך שבעה מיליון ₪ נגד הקבלן המבצע (שורות 23-21, עמוד 33)[footnoteRef:8].
...
65) לפיכך, גם אם אראה בתביעתם של התובעים כתביעה לסעדים חלופיים, משלא הוכח כי נזקם הלא-ממוני עולה על הפיצוי המוסכם שבחוזה ובדין, ומשכן ממילא זכאים התובעים לפיצוי הגבוה מבין שניהם [ראו והשוו: ע"א 2981/92 יעקב כהן נ' צמד ע.א. בע"מ, פ"ד נ(2) 869, 878 (1996); ע"א (מחוזי - חיפה) 3338/06 דראל רם בע"מ נ' שלמה לזרח, מיום 26.6.2007, פסקה 11] - נדחית בזאת העתירה לפיצוי בגין עוגמת נפש.
סיכום 67) על-יסוד האמור, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
68) הנתבעת תשלם לתובעים סך 31,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 29.11.2012 ועד יום מתן פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 189,750 ₪ בגין טענה לחוב כספי שנותר עבור עבודה שביצעה התובעת.
במקביל, עקב מחלוקת כספית בין התובעת לבין המשרד, ביום 24.11.15 מסר מנהל החטיבה הטכנית במשרד הבינוי הודעה לתובעת לפיה עליה להשלים את העבודות החלקיות באתר וכי ככל שאלה לא יושלמו עד לתאריך שהוגדר על ידי מנהל הפרויקט, יוצא צו לסילוק התובעת מהאתר.
הצעת המחיר של התובעת מיום 1.9.15 (נספח ג' לת/1) הנה עבור קיר קרקע משוריינת ובה שני רכיבים - הראשון, חפירת 1950 מ"ק במחיר של 30 ₪ למ"ק. השני, בנית קיר קרקע משוריינת בציפוי אבן או דמוי אבן, על פי הקיר שייבנה בהמשך לקיר עבור משרד השיכון.
מאחר ומדובר בקיר אשר חלקו הארי ניבנה לדרישת המשרד ואילו רק קטע ההעמקה הוזמן על ידי הנתבעת, יש הגיון רב בהסבר לפיו הקבלן 'הטבעי' שצריך לקחת אחריות על הבצוע, הוא הזכיין של המשרד אותה עת. כלומר, הוכח כי שני הצדדים היו מודעים להכרח כי הקבלן הזכיין של המשרד הוא שיבצע את העמקת הקיר עבור הנתבעת.
...
טענות הנתבעת לפיהן נהגה התובעת בחוסר תום לב דינן להידחות.
נוכח מכלול הטעמים דלעיל המסקנה היא כי אין לראות בעזיבתה של התובעת את הפרויקט משום הפרת הסכם עם הנתבעת.
סוף דבר- הנתבעת תשלם לתובעת סך של 126,030 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (6.3.16) ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ושתחילתם בבקשה לבצוע שיקים, בסכום כולל של 30,000 ₪, שהגיש התובע נגד הנתבעת ללישכת ההוצאה לפועל בנצרת (514553-01-20).
עוד הוסיף כי התובע פועל לבטל את רישומה של הנתבעת כקבלן רשום דרכו, וכי "הנכם מתבקשים להמנע מהנפקת תלושי שכר עבור מרשי אגב חודש 9/2019". אחר זאת הוגשה, בשלהי שנת 2019, התביעה שלפנינו בה טוען התובע כי בינו לבין הנתבעת הוסכם כי יועסק אצלה במקצועו בתמורה לשכר בגובה 7,500 ₪ ברוטו "לא כולל דמי נסיעות". וכי לבד מהסכומים שמנה ואשר שולמו במהלך תקופת העבודה הנטענת (בגובה כולל של 38,000 ₪), לא שילמה לו הנתבעת שכר כלל, ואף לא כל זכות סוציאלית אחרת.
בתום הבאת הראיות נשמעו סיכומי הצדדים על-פה. דיון והכרעה גרסת הנתבעת: על פי הנתבעת על מנת להיתמודד במכרזי בניה משמעותיים, דהיינו, בעלי הקף כספי גדול או מסוג מסוים, וכן כדי לזכות בעבודות בענף הבניין מחברות בניה ומקבלני משנה, נחוץ לה רישיון של קבלן רשום.
דהיינו קבלן הרשום בפנקס הקבלנים, המנוהל על ידי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.
עוד ברור הוא שיחסי עובד מעביד מצמיחים זכויות וחובות שמקורן בחוזה העבודה עצמו ובמגוון מקורות 'חצוניים' לו. נקדים אחרית לראשית ונאמר כי לאחר שנפרסה לפנינו התשתית הראייתית דעתנו היא כי לא עלה בידי התובע, שהנטל בעיניין זה מוטל על שכמו, להוכיח כי היתקיים בין הצדדים המבחן המקדמי, קרי שקשר עם הנתבעת קשר חוזי לבצוע עבודה בתמורה כספית.
...
כללם של דברים, ממכלול הראיות עולה בברור כי מטרת ההתקשרות החוזית שנערכה בין התובע לנתבעת לא הייתה עבודה אלא שימוש ברישומו של התובע כהנדסאי בפנקס הקבלנים ויצירת מצג כוזב כלפי הרשויות השונות.
בהתאם דין התביעה דחיה על כל ראשיה.
על כן אנו מחייבים את התובע בהוצאות ובשכר טרחת בא כוח הנתבעת בסכום כולל של 20,000 ₪.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לידי המפרק הגיע מידע אודות כספים המגיעים לחברה ממע"צ בגין עבודות שבוצעו על ידה בשנים 2004-2007 כקבלן משנה של בירי בראשי עבודות עפר פיתוח ותשתית כבישים (1987) בע"מ (להלן: "בראשי").
ביחס לכספי מע"צ טען הכנ"ר כי אין מקום לתשלום שכר לעו"ד שבולת והכנ"ר לא היתנגד כי ככל שתתקבל עמדתו, המפרק יקבל שכ"ט מימוש בגין רכיב זה. לעניין תוספת רכיב מאמץ מיוחד טען הכנ"ר כי הפעולות אותן ביצע המפרק הנן שגרתיות לגבי שכר מימוש (גביית הכספים ממשרד הבינוי והשיכון וממע"צ), ולאור העובדה שתביעות החוב נבדקו על ידי עו"ד איתן צנעני.
לאור נתונים אלה ולאור כך שהמפרק לא נקט בהליכים משפטיים כנגד צדדים שלישיים, לא ראיתי מקום לאישור הבקשה לתוספת בגין מאמץ מיוחד.
...
מתוך הסכום שהועבר על ידי מע"צ בסך 2,404,856 ₪ בצירוף מע"מ, הועברו 6% למפרק בראשי (144,291 ₪) וכן שולם לעו"ד שיבולת שכר טרחה בשיעור של 15% (360,728 ₪), באופן שלקופת החברה הגיע סך של 1,899,836 ₪ בצירוף מע"מ. על רקע האמור, ביקש המפרק לאשר לו שכ"ט והוצאות כדלקמן: שכ"ט בגובה של 238,021 ₪ בתוספת מע"מ, ובסך הכל – 278,485 ₪.
לסיכום, עמדת הכנ"ר היא כי יש לבטל את שכר הטרחה שאושר (מראש) לטובת עו"ד שיבולת; כי אין מקום לתשלום רכיב של מאמץ מיוחד; וכי ניתן לאשר שכ"ט בגין מימוש בסך 246,990 ₪ (סכום הכולל מע"מ), בתוספת ההוצאות המבוקשות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, בקשת המפרק מתקבלת באופן חלקי, כמפורט בפסקאות 18-22 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה ע"י החברה הקבלנית ס. אמי מהנדסים בע"מ (להלן: "התובעת") כנגד מזמין הפרויקט - משרד הבינוי והשיכון (להלן: "הנתבע").
החשבון הסופי הראשון כנקבע לעיל, החשבון הסופי הטעון בדיקה והכרעה הנו החשבון הסופי הראשון בלבד, אשר אף לגביו קיימת מחלוקת בין הצדדים בנוגע לקיומה של יתרת חוב לתשלום, נוכח עמדת חברת הבקרה בדוחותיה וכן נוכח טענת קזוז אשר בפי הנתבע, בגין עלויות תיקון עבודות לקויות של התובעת בהן נאלץ לשאת, מהן עולה, כי לשיטתו של הנתבע לא רק שאין לחייבו בתשלום נוסף כלשהוא לתובעת אלא שהוא אף שילם לתובעת כספים ביתר, גם אם אינו תובע בפועל את השבתם.
...
באשר להקמת הכביש - מקובלת עלי עדותו של ויינשטיין לפיה הליקויים שמצא בעבודות אינם נובעים מקיומה של חרסית, אלא מביצוע לקוי.
במצב דברים זה, בהתחשב בהיקפה הנטען של טענת הקיזוז (907,217 ₪) והיקפה של יתרת החשבון הסופי הראשון (613,204 ₪), וכן בהעדרה של תביעה שכנגד מצד הנתבע על יסוד טענות הקיזוז או על יסוד טענתו לתשלומים ביתר לתובעת, אני מוצאת כי די בטענת הקיזוז והיקפה, אף לו אייחס תרומת רשלנות לנתבע בהקשר לטענת הקיזוז על שני רכיביה, כדי להביא לדחיית התביעה.
למרות דחיית התביעה, ונוכח הקביעות לעיל כנגד הנתבע בכל הנוגע לחסר ראייתי בוטה מצידו, עקב אי העדתם של רייבוך ובעיקר של בורודיאנסקי, דמויות מרכזיות בפרויקט, והואיל ואני סבורה, כי חסר ראייתי זה הקשה והכביד על בירור ההליך - הן על התובעת והן על בית המשפט - איני מוצאת לפסוק הוצאות לטובת הנתבע במקרה דנן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו