תביעת הזוג הראשון
בסוף חודש מאי 2018 יצר הזוג הראשון קשר עם הנתבע, ממנו ביקש הזוג הראשון להזמין שירותי צלום לחתונתם, שתוכננה ליום 1.11.2018.
הנתבע טען, כי מצבו השתפר בהמשך, ולכן גם יכול היה לצלם ארוע אחר באותו מועד, ואלולא היה הזוג הראשון מבטל את ההזמנה, היה מסוגל לצלם את חתונתם.
עוד טען הזוג השני, כי הנתבע הפר את התחייבויותיו בהיבטים נוספים – הגיע לצילומי טרום החתונה ללא עוזר צלם אף שכך סוכם, התחייב כי בחתונה יבוצעו צילומים עם מוט (לאחר ששיכנע את הזוג השני כי אין צורך במצלמת רחף) אך בפועל הגיעו הצלמים ללא מוט, ועוד טענו כי הצלום היה לקוי וחסר, וישנם קטעים שלא צולמו.
...
אני סבורה, כי הנתבע הפר את התחייבותו כלפי הזוג הראשון, ואף נהג כלפיהם בזלזול הגובל בחוסר תום לב.
הנתבע טען בתצהירו, כי הסיבה לכך שלא יכול היה לצלם את האירוע בעצמו, היא כי סבל מכאבים ביד.
בנסיבות אלו, אני סבורה, כי התביעה שהגישו התובעים יכולה וצריכה הייתה להיות מוגשת בדרך של תביעה קטנה, ומכל מקום העובדה שבחרו להגישה באמצעות עו"ד ובסדר דין מהיר, לאור העובדה שהליך זה נגיש להם (התובעת היא עורכת דין ובא כוח התובעים הוא שותפה למשרד), אינה מצדיקה פסיקת פיצויים גבוהים מאלו שהיו נפסקים במסגרת הליך כזה.
בנסיבות אלו, אני סבורה כי גם תביעת הזוג השני היא תביעה, שראויה הייתה להיות מוגשת ולהתברר בהליך של תביעה קטנה, והפיצוי שצריך להיפסק הוא בהתאם.
אשר להוצאות המשפט – כפי שציינתי לעיל מדובר במקרים שלטעמי נכון וראוי היה להגישם כתביעה קטנה, והבחירה של התובעים, אשר ייצוג עו"ד היה זמין להם, להגישה בדרך של תביעה בסדר דין מהיר, מחייבת פסיקת הוצאות במשורה, וזאת בהתחשב גם בפער בין הסכום שנתבע (סה"כ 70,000 ₪) לזה שנפסק בסופו של דבר.
סוף דבר אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעים 1-2 סכום כולל של 2,800 ₪, ולתובעים 3-4 סכום כולל של 2,400 ₪.