מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת צו עשה לתיקון ליקויי רטיבות בדירת גן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כדי "לתקן" הפרה זו, הנתבעת קבעה במעלית את קומת הגן כקומה מספר 0, ואילו את קומת הכניסה קבעה כקומה מספר 1.
בסופו של דבר בישיבת קדם המשפט הבאה, ביום 24.1.2019 הודיעה הנתבעת כי היא לא הגישה חוות דעת, מאחר וחוות הדעת של אינפרטק מקובלת עליה והיא מבקשת לתקן לפיה, ומאחר והקף הליקויים בדירה מינורי ביחס לדירה חדשה, והיא מעוניינת שהתובעים יהיו שבעי רצון.
אני סבורה כי בהיתחשב בכך שרטיבות יוצרת אי נוחות ניכרת של מגורים בדירה מחד גיסא, ובהיתחשב בכך שמדובר בפרק זמן של כשנה וחצי עד להגשת התביעה, וכי הנתבעת ביצעה תיקונים מסוימים בדירה, יש להעמיד את רכיב עגמת הנפש לתובעים על סך של 7,500 ₪ נכון ליום הגשת התביעה.
התובעים עתרו לצוו עשה שיחייב את הנתבעת "לגרום באמצעות חברה חיצונית לייבוש מצע הריצוף בדירה ולבצע את מכלול העבודות כמפורט בחוות הדעת של הדס ואינפרטק. לחילופין לשלם לתובעים סך של 55,000 ₪ כאמור בסעיף 23.6 לעיל בצרוף ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל". סעיף 23.6 הוא רכיב בטבלה שערכו התובעים בכתב התביעה, וכל שרשמו לצידו הוא "סעד כספי כחלופה לצוו עשה 55,000 ₪". הסך האמור של 55,000 ₪ כולל לכאורה גם את החלק של ביצוע התיקונים לפי חו"ד חב' הדס מבנים, שבגינה זכאים התובעים לתשלום פיצוי חלף ביצוע העבודות (ובתוספת 25% ביצוע על ידי התובעים באמצעות אחרים).
...
בנוסף, לא הוגשה חוות דעת שמאי על ההפרש הנטען בערך הדירה, וגם בשל כך יש לדחות את התביעה ברכיב זה. ראיתי לנכון לדחות את התביעה ברכיב של גרם נזק לרכושם של התובעים שכן התובעים לא הוכיחו את הנזק ולא את שיעורו.
פסיקתא לאור כל האמור לעיל תשלם הנתבעת לתובעים סכומים כדלקמן: בגין הליקויים נשוא חוות דעת חב' הדס מבנים, בתוספת 25% כפי שיעלה לתובעים, סה"כ של 24,131 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 6.4.2017 (מועד עריכת חוות הדעת) ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבעת.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות אגרה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום תשלום האגרה על ידי התובעים ועד למועד התשלום על ידי הנתבעת בפועל, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 17.5% מסכום פסק הדין (ללא הוצאות) בצירוף הפרשי הצמדה וריביתך כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

התובע רכש דירת גן מהנתבעת ובמשך השנים ביצעה בה הנתבעת תיקונים שונים כדי ליפתור בעיות רטיבות בדירה.
השאלה העיקרית היא האם למרות התיקונים שבוצעו במשך השנים בדירה, נותרו בה ליקויים מהותיים המצדיקים מתן צו עשה לאיתור ותיקון ליקויי הרטיבות ופצוי בגין נזקים עקיפים עקב מצב הדירה.
בתוספת לחוק, כנוסחו היום בהתאם לתיקון משנת 2011 שלא חל על ההסכם מושא התביעה, קבועות תקופות הבדק: (6) כשל במערכות צנרת, לרבות מים, מערכת הסקה ומרזבים, דלוחין וביוב – ארבע שנים; לעניין זה, "כשל" – לרבות נזילות; (7) כשל באיטום המבנה, לרבות בחללים תת-קרקעיים, בקירות, בתקרות ובגגות, לרבות גגות קלים עם סיכוך – ארבע שנים; בחינת לשון התוספת טרם התיקון לחוק מלמדת כי תקופת הבדק ביחס לחדירת רטיבות לדירות עמדה על שלוש שנים.
...
סוף דבר הנתבעת מסרה לתובע דירה עם ליקוי מהותי של חדירת רטיבות מדירת השכן, ולמרות מספר ניסיונות לתיקון נותר הליקוי המהותי על כנו, לאור תיקונים כושלים וסירוב הנתבעת לתקן את כשל האיטום באופן יסודי.
הנתבעת תשלם לתובע בגין אבדן דמי שכירות, פיצוי בסך של 4,400 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.7.12.
בגין נזק לא ממוני ופיצוי על טרחה תשלם הנתבעת לתובע סך של 20,000 ₪ , נכון למועד פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

סוג התביעה ומהות הסעדים הנתבעים: תביעה למתן צו עשה לתיקון ליקויי בנייה, ולקבלת פיצוי בסך של 39,802 ₪.
תאור הצדדים המעורבים: התובעים התקשרו עם הנתבעת בחוזה מיום 13.5.15 לרכישת דירת גן בקומת הקרקע של ביניין מגורים בנס ציונה אשר הנתבעת יזמה את הקמתו [להלן ובהתאמה: "הדירה", "הבניין"].
עם זאת, אחר הגשת התביעה ביקר מומחה מטעם הצד השלישי בדירה ומצא כי אכן קיימת סתימה בצנרת הביוב של הבניין אשר פתיחתה תייתר ככל הנראה תיקון ליקויים נוספים, ולשם הקטנת נזקים ולטובת כלל הצדדים, עתר הצד השלישי לכך שיתאפשר לו לפתוח סתימה זו כבר עתה.
בחוות דעת מומחה בית המשפט אוששו חלק מליקויי הבניה שפורטו בנספחי כתב תביעה [עלות תיקון ליקויים אלה הועמדה על סך של 8,600 ₪] וחלק מליקויי הרטיבות שפורטו בנספחי כתב התביעה [עלות תיקון ליקויים אלה הוערכה בסך של 7,000 ₪].
...
מששוכנעתי נוכח המתואר לעיל כי הצד השלישי לא עמד בחובותיו על פי החוק – דין ההודעה לצד הרביעי להידחות.
מן הטעמים המפורטים בסעיף יא' לתמצית הנימוקים תשלם הנתבעת לתובעים בגין הנזק הבלתי ממוני סך של 20,000 ₪.
ביחס לפסיקת הוצאות הנתבעת הנובעת מקבלת ההודעה לצד שלישי – חרף החלטתי מיום 4.10.21 אשר הוליכה את הצדדים יד ביד במשעול שהותווה על ידי בית המשפט המחוזי בה"פ (ת"א) 11835-12-20‏ דוידאן נ' חלה (2021), והורה להם, אם חפצים הם בקבלת הוצאות משפט, ל"פרט את כלל הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד אשר הוצאו על ידם לצורך ההליך, בצירוף כלל האסמכתאות התומכות בכך", הסתפקה הנתבעת בתגובתה מיום 26.10.21 בהתייחסות להוצאות התובעים וביידוע בית המשפט כי שכר הטרחה ששולם על ידה לבאי כוחה עומד "על כרבע משכר הטרחה שמבקשים התובעים לפסוק לטובתם". אשר על כן, ובמאזן העקרונות והשיקולים המפורטים בסעיף 4 לעיל, ישלם הצד השלישי לנתבעת ,נוסף על הנובע מסעיף 5 לעיל, שכר טרחת עו"ד בסך של 23,000 ₪ בלבד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 45419-09-19 שגב ואח' נ' דונה חב' להנדסה ובניין בע"מ לפני כבוד השופטת אפרת בוסני התובעים: 1.ליהי שגב 2.ניר כהן ע"י ב"כ עו"ד יעקב גנים הנתבעת: דונה חב' להנדסה ובניין בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ניסן מגיורא פסק דין
תביעה לצוו עשה ולפצוי כספי שהגישו התובעים בגין ליקויי בנייה בדירה בת 4 חדרים ברחוב הגפן 29/18 בישוב חריש (להלן: "הדירה") אותה רכשו מהנתבעת, חברה קבלנית שבנתה ומכרה דירות בפרויקט.
הנתבעת טוענת כי מעולם לא היתנערה מאחריות, כי מקור הרטיבות בדירה היה בדירה שמעל דירת התובעים אשר בעליה סרב במשך זמן רב לאפשר לנתבעת לתקן את דירתו עד לאחרונה, כי חלק ניכר מהליקויים כבר טופל והגם שהתובעים ידעו כי המניעה נעוצה בשכן הם מהרו להגיש תביעה נגד הנתבעת, אליה לא צירפו את השכן.
...
הדבר תומך במסקנה כי עובר לחוות דעת מומחה בית המשפט ביצעה הנתבעת והשלימה את תיקון ליקויי הרטיבות.
לסכום זה יש לצרף שכר טרחת עורכי דין של התובעים, אותו אני קובעת בסך של 5,000 ₪ וזאת בשים לב לפער בין התביעה הכספית לסכום הפיצוי הלא ממוני שפסקתי, לצד הסכמתם הדיונית של הצדדים לביצוע התיקונים באמצעות הנתבעת ולכך שלא התקיימה ישיבת בית משפט בתיק.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעים פיצוי בסך של 8,000 ₪, אגרת משפט ששולמה ושכר טרחת עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התביעה שלפני עניינה צו עשה לתיקון ליקויי בנייה – ליקויי רטיבות.
הדירה של התובעת הנה דירת גן. הנתבעים 1 ו – 2, מיכל ויוסף שפירר (להלן: "שפירר" או "מישפחת שפירר"), מתגוררים בדירה הממוקמת מעל חלק משטח דירתה של התובעת.
עוד נרשם באותה החלטה: "לכל אורך הדו"ח עולה כי הנתבעת לא מבצעת את התיקונים בצורה נאותה ו/או לפי ההוראות ו/או מבצעת דברים על דעת עצמה ו/או אין לה תעוד באשר למה שבוצע ואיך בוצע". באותה החלטה נרשם כי עולה לכאורה שחברת אבסירור אינה מסוגלת ליפתור את בעיית הרטיבות בדירה ונרשם לפיכך כי – "...עולה לכאורה כי בנסיבות אלו יש מקום לשקול את מחיקת התביעה לצוו עשה ולהגיש תביעה כספית, לקבלת פיצוי ולבצע את התיקונים באמצעות קבלן מטעם התובעת...". ביום 17.07.23 ניתנה החלטתי לפיה בשל חלוף הזמן דומה לכאורה כי להליך זה אין תוחלת.
...
בית המשפט פיקח; ניסה לגשר בין הפערים; נתן עצות; פנה לצדדים והסביר אופן ההתנהלות הנכון; קיים מספר דיונים; נתן עשרות החלטות; בהמשך גם נעתר לבקשת התובעת ופסק הוצאות לחברת אבסירור, ועוד הוצאות, ועוד הוצאות.
בהתאם לקבוע בתקנה 41(א)(4) לתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט – 2018 (החלה לפי הוראות המעבר גם על תביעות שהוגשו טרם שנת 2018), לפיה בית המשפט רשאי להורות על מחיקת כתב תביעה בכל עת על יסוד אחד מנימוקים אלה – כל נימוק אחר שלפיו הוא סבור שראוי ונכון למחוק את התביעה, אני מורה על מחיקת התביעה שכן דומה כי מתן צו עשה בנסיבות אלו אינו יעיל ו/או אינו ישים.
הסכמה זו מחייבת אותה ולפיכך אני מורה כי חברת אבסירור תשלם לתובעת סך של 20,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו