בסעיף 2 לכתב התביעה טוען התובע כי היה "במועד הרלוואנטי לתביעה זו רוכב אופניים אשר נפגע מרכב אשר עצר בפתאומיות לפניו"; והוא מיפרט בסעיף 4 לכתב התביעה: "ביום 27.11.2015 נפגע התובע בתאונת דרכים עם רכב צד ג' אשר נסע לפניו ברחוב [נ] ב[שם העיר], בלם בפתאומיות, וגרם לתובע לאבד שליטה על האופניים, ליפול ולאבד את הכרתו".
אקדים ואומר, כי אינני מקבל את טענת הנתבעת כי קיימת סתירה של גרסאות בין הנטען בסעיפים שצוטטו לעיל.
לחילופין, טוענת הנתבעת כי, ככל שתתקבל על ידי בית המשפט גרסה (כלשהיא) של התובע לגבי נסיבות התאונה, גם אז התובע לא יהיה זכאי לפצוי, מפאת העדר אותה 'שקידה סבירה', שבה על פי הפסיקה מחויב התובע מכוח הוראות סעיף 12(א)(1) לחוק הפלת"ד, ושמהווה תנאי מקדמי לעצם רכישת הזכות לתבוע את קרנית למתן פיצויים על פי החוק, במקרה בו "הנוהג האחראי לפיצויים אינו ידוע". לטענת הנתבעת, מגירסת התובע במישטרה ובעדותו לפניי עולה כי בעקבות התאונה ניגש אליו מידית הנהג של הרכב "המעורב" לכאורה בתאונה (להלן: "'הרכב הפוגע'"), והציע לו עזרה, אך התובע סרב לעזרת הנהג וברח מיד לביתו.
בהודעה זו תחת תת-הכותרת 'תאור התאונה' נרשם כי התאונה אירעה ביום 27.11.2015 בשעה 11:20, ובגוף ההודעה: "נסעתי עם האופניים חשמליים ברחוב [א] ופניתי לרחוב [נ] אוטובוס הסתיר ורכב היה לפני ועצר פיתאום וניסיתי לברוח מהרכב אז עליתי על המדרכה והיה חול על הכביש והחלקתי ואז הנהג של הרכב יצא רצה להזמין לי אמבולנס לא רציתי וברחתי הבית ואז אחי לקח אותי לטרם [שם בית החולים] ועשו לי גבס זמני ואמרו לי ללכת ביום ראשון לחדר מיון ב[שם בית החולים] וניתחו אותי ביום שני ושמו לי ברגים ואחכ' המשכתי טיפולים בפיזיותרפיה" (ההדגשה בקוו - הוספה).
בשל חלוף הזמן ובשל אופי הארוע - אין זה סביר לידרוש מהתובע במסגרת 'השקידה הסבירה' לפעול לאיתור עדים לתאונה באיזור של הצומת בה ארעה התאונה.
...
בסעיף 2 לכתב התביעה טוען התובע כי היה "במועד הרלוונטי לתביעה זו רוכב אופניים אשר נפגע מרכב אשר עצר בפתאומיות לפניו"; והוא מפרט בסעיף 4 לכתב התביעה: "ביום 27.11.2015 נפגע התובע בתאונת דרכים עם רכב צד ג' אשר נסע לפניו ברחוב [נ] ב[שם העיר], בלם בפתאומיות, וגרם לתובע לאבד שליטה על האופניים, ליפול ולאבד את הכרתו".
אקדים ואומר, כי אינני מקבל את טענת הנתבעת כי קיימת סתירה של גרסאות בין הנטען בסעיפים שצוטטו לעיל.
התובע טוען כי בגין הפגיעה במרפק ידו הימנית נגרם לו כאב וסבל וכי נפגע תפקודו; זאת לאחר שהמומחה הרפואי מטעם בית המשפט מצא לייחס לה גרימת נכות רפואית אורתופדית צמיתה בשיעור 2.5% (ועוד 1% בגין הצלקת הניתוחית), והיזקקות "לעזרה וסיעוד חלקיים במשך כ - 6-8 שבועות לאחר התאונה".
אקדים ואציין כי בסופו של יום, על פי מכלול הראיות והעדויות שלפניי, מצאתי כי התובע הרים את הנטל להוכיח את הנסיבות של התאונה כפי שהן עולות מהנטען בכתב התביעה, כי מדובר ב'תאונת דרכים' כהגדרתה בחוק, וכי פעל 'בשקידה סבירה' לאיתור נהג הרכב.
המומחה הרפואי מטעם בית המשפט מצא כי התובע נזקק "לעזרה וסיעוד חלקיים במשך כ - 6-8 שבועות לאחר התאונה".
התובע בתצהירו הצהיר בין היתר: "... הפגיעות האלו משפיעות על תפקודי בבית ובקרב משפחתי. אני מתקשה בביצוע עבודות משק הבית, עריכת קניות, שטיפת כלים, כביסות וכו'... לאחר התאונה הייתי מאושפז לצורך ניתוח, ולאחר מכן הייתי מרותק למיטה במשך מס' שבועות. בכל אותו זמן הייתי צריך עזרה מרובה בכל התפקודים – לבוש, רחצה, עבודות משק הבית, הכנת אוכל והגשתו, אפילו לקחת בעצמי כוס מים היה אתגר. לצורך הטיפול בי נאלצו הורי להפסיד יומי עבודה רבים" [סעיפים 17, 20 ו-21 לתצהירו].
סך הפיצויים
כעולה מהמפורט בפסק דין זה, מצאתי לקבל את התביעה, כשהסכום לפיצוי לתובע הוא סך כולל של 60,000 ₪, כפי שעולה מסיכומם של הפיצויים בראשי הנזק, כדלקמן:
אובדן כושר השתכרות לעתיד - 35,000 ₪
עזרת הזולת (לעבר ולעתיד) – 12,000 ₪
הוצאות רפואיות ונסיעות (לעבר ולעתיד) – 3,000 ₪
כאב וסבל – 10,000 ₪
סה"כ: 60,000 ₪
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כדלקמן:
התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סכום של 60,000 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע החזר שכר טרחת עורך דין בסך 9,126 ₪, וכן - החזר האגרה ששילמה התובעת בנדון, בליווית ריבית והצמדה ממועד תשלום האגרה.